"Koukouvaya": Γλυκά με ιστορία από τα Χανιά στην Πλ. Αγ. Ειρήνης

Το café – ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί από το 1997 στα Χανιά και έχει αγαπηθεί για τις πληθωρικές γλυκές σπεσιαλιτέ του, απέκτησε τη δική του «φωλιά» στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Koukouvaya

Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης έρχεται από ην Κρήτη και είναι σκέτη "γλύκα". Ο λόγος για το "Koukouvaya", το γλυκοπωλείο που χτίστηκε στα Χανιά πάνω στα ερείπια του εξοχικού του "παππού Αριστείδη", παππού των ιδιοκτητών του, και άνοιξε τις πόρτες του πριν 25 χρόνια. Οι πολυάριθμες κουκουβάγιες που φώλιαζαν στην περιοχή του χάρισαν το όνομά του ενώ γρήγορα διαδόθηκε η φήμη της νοστιμιάς και της περίσσιας πληθωρικότητας των γλυκών που έφτιαχναν, τα οποία τελικά έγιναν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Μεγάλο ατού του τόσο γλυκού αυτού πόστου είναι επίσης η πανοραμική θέα του αφού βρίσκεται δίπλα στο μνημείο των τάφων των Βενιζέλων, καθιστώντας το απαραίτητη στάση για τους επισκέπτες της περιοχής. 

Zoumero Koukouvaya

Στο αθηναϊκό "αδερφάκι" της, η "Koukouvaya", μεταφέρει τη "σοφία" των παραδοσιακών γλυκών όπως τις εμπνεύστηκε η Άλμα, αδελφή των ιδιοκτητών. Από τις προτάσεις τους δεν θα μπορούσε να λείπει το "Ζουμερό" κέικ σοκολάτας, ένα αφράτο κέικ βουτηγμένο σε πλούσιο, ζεστό, σοκολατένιο σιρόπι, γαρνιρισμένο με σαντιγί, με το οποίο έχει πλέον ταυτιστεί το όνομα του ξεχωριστού αυτού γλυκοπωλείου. Μάλιστα, η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που αποφάσισαν να κλείσουν τη φρεσκάδα του σε ειδική συσκευασία για να μπορείτε να το απολαύσετε και εκτός μαγαζιού. Το τσιζκέικ με βάση μπισκότου καλυμμένη με κρέμα τυρί κρέμα, γαρνιρισμένο με μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα μύρτιλο είναι επιλογή που η "Κουκουβάγια" προτείνει συνδυασμένη και με νουτέλα, τριμμένo μαύρο μπισκότο και μαρμελάδα φράουλα. Αξίζει όμως να δοκιμάσετε το νόστιμο "Ιγκλού" με παντεσπάνι και κρέμα σοκολάτας καλυμμένη με δροσερή κρέμα βανίλιας και κρέμα γάλακτος. Όλες οι προτάσεις  τους, πιο κλασικές ή με γλυκές πινελιές, σερβίρονται σε γενναίες ποσότητες. 

Σκουζέ 1, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3318700
koukouvaya.gr
Facebook: Koukouvaya Desserts
Instagram: koukouvaya_athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.