Malvazia

Η κουζίνα του εστιατορίου στο Ρουφ στράφηκε πρόσφατα σε μυρωδάτα ελληνικά μονοπάτια, ενώ η ορχήστρα αποτελεί από μόνη της λόγο για να έρθεις εδώ.

Malvazia

Η κουζίνα του εστιατορίου στο Ρουφ στράφηκε πρόσφατα σε μυρωδάτα ελληνικά μονοπάτια, ενώ η ορχήστρα αποτελεί από μόνη της λόγο για να έρθεις εδώ.

Malvazia - εικόνα 1

Διάβαζα πρόσφατα το «Κοντραμπάσο», ένα βιβλίο μέσω του οποίου ο Πάτρικ Ζίσκιντ αυτονομεί έναν μουσικό από την ορχήστρα, τον αφήνει να σολάρει λεκτικά, να αποκτήσει υπόσταση. Και σκεφτόμουν ότι ακόμη και σε ένα χώρο που δεν είναι συναυλιακός, όπου πηγαίνεις για να φας και να διασκεδάσεις, η μουσική δεν λειτουργεί πάντα σαν χαλί ή σαν τζουκ μποξ. Στο υποβλητικό περιβάλλον του «Malvazia», ας πούμε, τους μουσικούς τους προσέχεις: ο Βαγγέλης Ζούλας τραγουδάει ιταλόφωνα και ισπανόφωνα κομμάτια και σε καθηλώνει, και

o Νταμιάν Ντούντου απογειώνει το βιολί στα τσιγγάνικα και τα ρώσικα. Μαζί με την Μπέλα Κασίμη στο τραγούδι και τον Ζωή Πατέλη στο πιάνο από Τετάρτη έως Σάββατο, σε βολτάρουν από ένα instrumental «Τανγκό της Νεφέλης»

ή το «Yesterday» του Λένον σε latin κι από εκεί σε ελληνικά, έντεχνα και λαϊκά – ή σε ένα κομμάτι του Μποτσέλι.

Η αλήθεια είναι ότι τραβάνε την προσοχή σου από το πιάτο, παρότι η κουζίνα στο «Malvazia» κάνει πάντα καλή δουλειά. Νέος σεφ είναι

ο Γιώργος Ξινός, ο οποίος «επέβαλε» αλλαγή πλεύσης προς Ελλάδα. Η πίτα με σουρωτή μυζήθρα Κουρούπας, πλούσια σε χορταρικά, καυκαλήθρες, μυρώνια και ζοχούς (€ 12), ήταν ορεκτικότατη –το χωριάτικο φύλλο θα το ήθελα λιγότερο λεπτοκαμωμένο πάντως– και οι κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά ντομάτας και σάλτσα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης

(€ 13) ωραία ιδέα. Το γλυκοπικάντικο κουνέλι με μοσχάτο Λήμνου, μήλο, σταφύλι, κουκουνάρι και πλιγούρι (€ 28) είναι ένα ενδιαφέρον πιάτο, αν και αρκετά γλυκό ως αποτέλεσμα, και οι χυλοπίτες, σωστά βρασμένες, με τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια, άγρια μανιτάρια, σπαράγγια, μελάσα και καπνιστό τυρί Μετσόβου (€ 23), παίζουν δυνατά στο πεδίο του ρουστίκ.

Up: Όμορφος χώρος, ποιοτικά ακούσματα και κουζίνα με δυνατότητες και αναζήτηση ως προς τα υλικά

της.

Down: Το live δικαιολογεί τις τιμές, αλλά πατάτες με κατσικίσιο τυρί, ακόμη και με ανθό αλατιού € 10 κάπως «χτυπάνε».

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.