Ζαχαροπλαστείο " Ο Τάσσος" : Λαχταριστά σμυρνέικα γλυκά από το 1955

Ταψιά γεμάτα γεύσεις και μυρωδιές που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

τασος

Αγαπάμε τα ρετρό ζαχαροπλαστεία που διατηρούν τις γεύσεις τους αναλλοίωτες στο χρόνο και ήδη από τη μυρωδιά, με το που ανοίγεις την πόρτα, αναδύουν τη φροντίδα και το μεράκι της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής.

Ο "Τάσος" της Γλυφάδας είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, με τη νέα γενιά να τιμά την κληρονομιά του Νεοσμυρνιώτη Τάσου Κοιτίδη που άνοιξε το ζαχαροπλαστείο τη δεκαετία του ’50, φέρνοντας στα σπίτια μας τις δημιουργίες που είχε αγαπήσει από τους μικρασιάτες γονείς του, όπως μυρωδάτα τσουρέκια με μαστίχα και μαχλέπι, φλογέρες, σμυρνέικα κουλούρια και σάμαλι.

Ζαχαροπλαστείο Τασος

Το διασημότερο γλυκό του μαγαζιού όμως είναι το νεγράκι, που πρωτοφτιάχτηκε προς τιμήν του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Κώστα Νέγρη και έκτοτε φιγουράρει πρώτο πρώτο στον κατάλογο για απόλαυση φουλ της σοκολάτας.

Τα ταψιά βγάζουν χρυσαφένιο γαλακτομπούρεκο, καταΐφι και γιαουρτόπιτα, ενώ must είναι και οι τυρόπιτες κουρού και γενικά οι πίτες με σπανάκι, κιμά, πατάτα, και όχι μόνο. Μέρες που είναι, ξεκινάμε βέβαια με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, και παραγγέλνουμε εδώ τη βασιλόπιτα που θα κάνει τη διαφορά!

Ζαχαροπλαστειο Τασος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.