Αγαπάμε τα ρετρό ζαχαροπλαστεία που διατηρούν τις γεύσεις τους αναλλοίωτες στο χρόνο και ήδη από τη μυρωδιά, με το που ανοίγεις την πόρτα, αναδύουν τη φροντίδα και το μεράκι της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής.
Ο "Τάσος" της Γλυφάδας είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, με τη νέα γενιά να τιμά την κληρονομιά του Νεοσμυρνιώτη Τάσου Κοιτίδη που άνοιξε το ζαχαροπλαστείο τη δεκαετία του ’50, φέρνοντας στα σπίτια μας τις δημιουργίες που είχε αγαπήσει από τους μικρασιάτες γονείς του, όπως μυρωδάτα τσουρέκια με μαστίχα και μαχλέπι, φλογέρες, σμυρνέικα κουλούρια και σάμαλι.

Το διασημότερο γλυκό του μαγαζιού όμως είναι το νεγράκι, που πρωτοφτιάχτηκε προς τιμήν του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Κώστα Νέγρη και έκτοτε φιγουράρει πρώτο πρώτο στον κατάλογο για απόλαυση φουλ της σοκολάτας.
Τα ταψιά βγάζουν χρυσαφένιο γαλακτομπούρεκο, καταΐφι και γιαουρτόπιτα, ενώ must είναι και οι τυρόπιτες κουρού και γενικά οι πίτες με σπανάκι, κιμά, πατάτα, και όχι μόνο. Μέρες που είναι, ξεκινάμε βέβαια με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, και παραγγέλνουμε εδώ τη βασιλόπιτα που θα κάνει τη διαφορά!
