© Λεωνίδας Τούμπανος
Περίπου τρία χρόνια καθόταν άδειο το μαγέρικο της Πατριάρχου Ιωακείμ, μόνο λίγα εικοσιτετράωρα του χρειάστηκαν όμως για να κάνει ντόρο με τη νέα του ταυτότητα: αυτήν της 'Ντίβα', ενός σέξι, ατμοσφαιρικού μπιστρό και αν γνωρίζατε το χώρο από την προηγούμενη ζωή του, προετοιμαστείτε να τον βρείτε αγνώριστο.
Η ομάδα του εστιατορίου, που εκτός από τον σεφ και συνιδιοκτήτη Δημήτρη Κατσάνο, μετρά ονόματα όπως αυτό του Θάνου Τσουνάκα ("The Clumsies") και του Ηλία Μπόγδανου ("The Roosters"), ξεγύμνωσε ολοκληρωτικά το μαγαζί από το πρόσφατο παρελθόν του για να αποκαλύψει τη γοητευτική αγριάδα των τοίχων.




Κι άφησε σπασμένους σοβάδες, εκτεθειμένα τούβλα κι εργοταξιακούς φωτισμούς να καδράρουν το ερεθιστικό πλαίσιο, εντός του οποίου αναμμένα κεριά, τραπέζια από άγριο μάρμαρο, καρέκλες από γυαλιστερό νίκελ και κατάλογοι ποτών, κατακόκκινοι σα κραγιόν, συνθέτουν sexy σκηνικό.


Την πρώτη φορά που θα βρεθείτε στο χώρο, διασχίστε τις χοντρές βελούδινες κουρτίνες της εισόδου με βήμα αποφασιστικό: η κινηματογραφική γοητεία του μπαρ που θα σας υποδεχτεί (κύριο πεδίο δράσης για τα πολύ νόστιμα cocktails της Bar Etiquette) είναι μαγνητική κι ίσως κολλήσετε.
Επιμείνετε σε πορεία σταθερή, διασχίστε το μακρόστενο διάδρομο με τα πολλά stools (ιδανικά για solo dining, για socializing, ή και για τα δυο) και κινηθείτε προς τα ενδότερα, γιατί στο βάθος… υπάρχει θέμα, με άπλα και χάρη ψηλοτάβανη.


Εδώ, στην κύρια σάλα του εστιατορίου, θα βρείτε crowd νεανικό, με ζευγάρια σε date night και κοριτσοπαρέες στολισμένες για έξοδο στη γειτονιά, προσέξτε όμως και τις σκάλες δεξιά, που οδηγούν στο συνωμοτικό πατάρι.

Το αισθησιακό vibe, που τονίζεται από τα beats στα ηχεία, συνεχίζει και στις γεύσεις ο σεφ Δημήτρης Κατσάνος που, πεπειραμένος από κουζίνες ξενοδοχείων πρώτης γραμμής (το "One & Only" της Τζιάς και το "Avant Mar" της Πάρου είναι μερικοί από τους σταθμούς του), παίρνει εδώ βάπτισμα πυρός στην άμεση έκθεση σε εστιατορικό κοινό, ξεδιπλώνοντας τις νέο-bistro αναφορές του σε ένα σφιχτό και μαζεμένο μενού, με Scandi-Jap fusion κορμό, γαλλικό υπόβαθρο και μεσογειακό ταμπεραμέντο.
Διάβασε αναλυτικά την κριτική του 'α' για το εστιατόριο Ντίβα εδώ.
