Η Αίγλη Ζαππείου, το "πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών" που λειτούργησε πρώτη φορά το 1904, έκανε restart στην καρδιά της Αθήνας έναν περίπου χρόνο πριν. Αγαπήθηκε από το κοινό αν και σε ορισμένες πτυχές της, όπως το εστιατόριο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί.
Πλέον, το αθηναϊκό τοπόσημο είναι έτοιμο για ένα ακόμη επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του και, ίσως, το πιο φιλόδοξο.


Με εξαιρετικά μεγάλη έμφαση στο γαστρονομικό κομμάτι, το εστιατορικό πρότζεκτ θα έχει ως δημιουργικό αρχηγό τον Χρύσανθο Καραμολέγκο, έναν από τους πιο επιδραστικούς μάγειρες των τελευταίων -τουλάχιστον- 30 χρόνων στην Ελλάδα, με θρυλικά μαγαζιά και ακόμη πιο θρυλικά πιάτα στο βιογραφικό του.
Από το 2007, ο sui generis γευσιπλάστης Καραμολέγκος δραστηριοποιείται εκτός Αθηνών, με τελευταίο του σπουδαίο πόνημα το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Anama στη Γιάλοβα, στο άλλοτε οινοποιείο του ιστορικού συνεταιρισμού κορινθιακής σταφίδας.

Γνωστός για τις δημιουργίες του με έντονη προσωπικότητα, φιλτραρισμένες μέσα από τη δική του ιδιοσυγκρασιακή μαγειρική ματιά, ο πολυβραβευμένος σεφ θα φέρει τη μαεστρία του στο πασίγνωστο εστιατόριο του Ζαππείου, έχοντας σκοπό να παρουσιάσει πιάτα με βάση την ελληνική κουζίνα.
Παράλληλα θα συνδυάσει τα υλικά και τις τεχνικές της δικής μας παράδοσης με στοιχεία από άλλες κουζίνες, με τον μοναδικό ‘no bullshit’ τρόπο για το οποίο έχει άλλωστε ξεχωρίσει.

Το καφέ της Αίγλης θα εξακολουθήσει τη λειτουργία του, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, όμως η προσέγγιση θα γίνει κι εδώ ελαφρώς πιο διαδραστική, με πιάτα brunch και σε απευθείας σύνδεση με τη δημιουργική διεργασία, χάρη στο concept ανοιχτής κουζίνας που θα προστεθεί.
Ο χώρος θα ανακαινιστεί και εκείνος πλήρως, με σκοπό μία ακόμα πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα για τον κάθε επισκέπτη ενώ η φιλοδοξία των νέων συντελεστών του εγχειρήματος είναι ξεκάθαρα να μετατρέψουν την Αίγλη σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.
Η νέα εποχή του εστιατορίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ ο χώρος θα κλείσει στις 10 Νοεμβρίου για την ολική ανακαίνιση.
Περισσότερα προσεχώς.
