Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Η Αίγλη Ζαππείου, το "πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών" που λειτούργησε πρώτη φορά το 1904, έκανε restart στην καρδιά της Αθήνας έναν περίπου χρόνο πριν. Αγαπήθηκε από το κοινό αν και σε ορισμένες πτυχές της, όπως το εστιατόριο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί.

Πλέον, το αθηναϊκό τοπόσημο είναι έτοιμο για ένα ακόμη επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του και, ίσως, το πιο φιλόδοξο.

Εστιατόριο Αίγλη Ζαππείου 2024

Η νέα Αίγλη Ζαππείου 3

Με εξαιρετικά μεγάλη έμφαση στο γαστρονομικό κομμάτι, το εστιατορικό πρότζεκτ θα έχει ως δημιουργικό αρχηγό τον Χρύσανθο Καραμολέγκο, έναν από τους πιο επιδραστικούς μάγειρες των τελευταίων -τουλάχιστον- 30 χρόνων στην Ελλάδα, με θρυλικά μαγαζιά και ακόμη πιο θρυλικά πιάτα στο βιογραφικό του.

Από το 2007, ο sui generis γευσιπλάστης Καραμολέγκος δραστηριοποιείται εκτός Αθηνών, με τελευταίο του σπουδαίο πόνημα το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Anama στη Γιάλοβα, στο άλλοτε οινοποιείο του ιστορικού συνεταιρισμού κορινθιακής σταφίδας.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου' - εικόνα 3

Γνωστός για τις δημιουργίες του με έντονη προσωπικότητα, φιλτραρισμένες μέσα από τη δική του ιδιοσυγκρασιακή μαγειρική ματιά, ο πολυβραβευμένος σεφ θα φέρει τη μαεστρία του στο πασίγνωστο εστιατόριο του Ζαππείου, έχοντας σκοπό να παρουσιάσει πιάτα με βάση την ελληνική κουζίνα.

Παράλληλα θα συνδυάσει τα υλικά και τις τεχνικές της δικής μας παράδοσης με στοιχεία από άλλες κουζίνες, με τον μοναδικό ‘no bullshit’ τρόπο για το οποίο έχει άλλωστε ξεχωρίσει.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου' - εικόνα 4

Το καφέ της Αίγλης θα εξακολουθήσει τη λειτουργία του, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, όμως η προσέγγιση θα γίνει κι εδώ ελαφρώς πιο διαδραστική, με πιάτα brunch και σε απευθείας σύνδεση με τη δημιουργική διεργασία, χάρη στο concept ανοιχτής κουζίνας που θα προστεθεί.

Ο χώρος θα ανακαινιστεί και εκείνος πλήρως, με σκοπό μία ακόμα πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα για τον κάθε επισκέπτη ενώ η φιλοδοξία των νέων συντελεστών του εγχειρήματος είναι ξεκάθαρα να μετατρέψουν την Αίγλη σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Η νέα εποχή του εστιατορίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ ο χώρος θα κλείσει στις 10 Νοεμβρίου για την ολική ανακαίνιση. 

Περισσότερα προσεχώς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
29/10/2025

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

To Τραπέζι του Σεφ στρώνεται στο Ark

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το δημοφιλές bar restaurant της Γλυφάδας σερβίρει μια φρέσκια πρόταση γεύσης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.