Το πάθος και η εμπειρία του ευρέως γνωστού από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες σεφ είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα απόλυτο χιτ. Οι λάτρεις του καλού ιταλικού θα βρουν εντός της ευρύχωρης σάλας του "Ovio", στην οποία κυριαρχεί η φιλόξενη ζεστασιά του ξανθού ξύλου, κλασικές γεύσεις από την Μπότα με σύγχρονο τουίστ.


Στο μενού ξεχωρίζουν παρασκευές όπως τα ριζότι, που τα απολαμβάνεις σε τέσσερις εκδοχές: με σπαράγγια και λάιμ ή φρέσκια τρούφα, με καπνιστή caponata, με κρέμα κίτρινης πιπεριάς και μπλε καβούρι.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει βέβαια στην ασυναγώνιστη πίτσα του μαγαζιού, που ακολουθεί τη νεο-ναπολιτάνικη συνταγή, δηλαδή διαθέτει ένα ακαταμάχητα αφράτο ζυμάρι.

Στο πεδίο των ζυμαρικών, το καταρτισμένο προσωπικό θα σας σερβίρει πιάτα με φρέσκια pasta, μαγειρεμένη αυστηρά al dente και συνοδευμένη από εκλεκτές νοστιμιές.


Ένα signature πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις αν αγαπάς τα θαλασσινά είναι το tonno tonnato, ενώ για τους λάτρεις της γευστικής περιπέτειας, το tartare bolognese αποτελεί μοναδική εμπειρία.


Tip: Συνοδεύστε το δείπνο με κρασιά από μία εκ των 120 ετικετών του ιταλικού αμπελώνα και γράψτε γλυκό επίλογο με –τι άλλο;– τιραμισού.
Info
Απόλλωνος 4, Kέντρο, 2114115755, ovio.gr, FB: Ovio Athens, IG: @ovioathens
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
