Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Εστιατόριο Deos Athens στον Πύργο Απόλλων στους Αμπελόκηπους

Ακολουθήστε μας στο ασανσέρ του ψηλότερου (ως ώρας) πύργου της Αθήνας, πατήστε το κουμπί για τον 24ο όροφο και πιάστε μια θέση στο ατμοσφαιρικό εστιατόριό του, που, εστιάζοντας γαστρονομικά στην ελληνική κουζίνα, αλλά ιδωμένη με μοντέρνα comfort ματιά και focus σε επιλεγμένα τοπικά υλικά, φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Εστιατόριο Deos Athens στον Πύργο Απόλλων στους Αμπελόκηπους

Φυσικά, η περιμετρική θέα στη νυχτερινή Αθήνα είναι το βασικό ορεκτικό εδώ. Και μολονότι οι προνομιούχες πλευρές της αχανούς αίθουσας που στεγάζει τα πολλά πρόσωπα του "Deos", είναι φυλαγμένες κυρίως για το all day cafe και το bar, ο τρόπος που οι μεγάλες τζαμαρίες καλούν το βλέμμα να χαθεί στο skyline της πόλης είναι σαγηνευτικός και από την πλευρά του εστιατορίου, όμορφα οριοθετημένου από φωτεινές αψίδες και αφράτη εξωτική βλάστηση. Ο διάκοσμος, δε, μόνο εδώ, ανάμεσα στις μαρμάρινες ροτόντες και το φωτογενές ημικυκλικό bar, είναι που δείχνει στ’ αλήθεια ολοκληρωμένος, με ακριβά υλικά, λαμπερές επιφάνειες και προσεγμένο φωτισμό, να προσθέτουν φινετσάτη αίσθηση στην ατμόσφαιρα, ιδανική για date night με… eleve διάθεση, κυριολεκτική και μεταφορική.

Εστιατόριο Deos Athens στον Πύργο Απόλλων στους Αμπελόκηπους

Eleve είναι η διάθεση και στο μενού που υπογράφουν ο σεφ Κωνσταντίνος Ακουρος με τον Αρίστο Γιάννη, οι οποίοι αντλούν από τα φαβορί του ελληνικού συνταγολογίου για να αποδώσουν μια προσεγμένη, μοντέρνα και comfort εκδοχή της τοπικής γεύσης. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ, λόγου χάρη, που έρχεται χοντροκομμένο για να ευχαριστιέσαι το αφράτο, βουτυράτο δάγκωμά του, στολίζεται με σάλτσα κοκκινιστού, που δίνει δροσιά και βάθος στη μπουκιά, ενώ οι γαρίδες "Μικρολίμανο" εδώ πλουτίζονται με ζουμερό χτένι κι ελάχιστο χαβιάρι (ίσα για τη φωτογραφία) και ντύνονται με λευκή σάλτσα, βασισμένη σε μπισκ γαρίδας με κρέμα Αρσενικού – μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού, που θα εκφραζόταν καλύτερα με περισσότερη προσοχή στο ψήσιμο της γαρίδας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην πλήρη κριτική

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.