Τι γεύση μας αφήνει το Καπάδικο του Μιχάλη Μάρθα στην Κάλυμνο

Ένα εστιατόριο – φόρος τιμής του ταλαντούχου σεφ στη γαστρονομική κουλτούρα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και έδρα της δικής προσέγγισης στη δημιουργική θαλασσοφαγία, το «Καπάδικο» είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα openings του καλοκαιριού.

Ο Μιχάλης Μάρθας στο Καπάδικο στην Κάλυμνο

Είναι ένα θαύμα αυτό που συντελείται στα νησιά μας το καλοκαίρι, ιδίως δε εκείνα που κρατιούνται εκτός του βαριού τουριστικού προβολέα, που φύσει, θέσει και ελέω ακτοπλοϊκών προγραμμάτων, αφορούν μόνο όσους είναι πραγματικά αποφασισμένοι να τα προσεγγίσουν. Η Κάλυμνος είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε νησιά που ευτυχούν να μετρούν στα τέκνα τους ταλαντούχους σεφ που καταθέτουν τον κόπο, το χρόνο και τις αποταμιεύσεις τους ως τάματα στον ιερό σκοπό της γαστρονομικής αποκέντρωσης, μετατρέποντας τα νησιά τους σε καλοφαγικούς προορισμούς.

Μιχάλης Μάρθας με νέο εστιατόριο Καπάδικο στην Κάλυμνο

Όπως δηλαδή ο Μιχάλης Μάρθας, με το "Καπάδικο". Ένας από τους πιο ταλαντούχους και διαβασμένους σεφ της γενιάς του, με εμπειρίες και βιώματα από σημαντικά εστιατόρια σε Αγγλία, Σουηδία και Ολλανδία, αλλά και εμβληματικά πόστα στην Ελλάδα, ο Μάρθας "δανείστηκε" για το εστιατόριό του το όνομα του "βασιλιά των σφουγγαριών", κι αυτό είναι αρκετό για να προϊδεάσει για τη στόχευση της κουζίνας του: μια κουζίνα που τιμά όχι μόνο τη γεύση της θάλασσας, αλλά και τη βαθιά θαλασσινή παράδοση της Καλύμνου.

Καπάδικο Μιχάλης Μάρθας

Με έδρα του τα Λινάρια, το παραθαλάσσιο χωριό όπου πέρασε τα παιδικά του καλοκαίρια ο σεφ ηγείται μιας μικρής ομάδας που παράγει μεγάλα πιάτα, όπως για παράδειγμα ο χταποδοκεφτές, που εδώ σερβίρεται σα surf n turf φρυγαδέλι, τυλιγμένος δηλαδή σε μπόλια (εν προκειμένω χοιρινή), ή η παραλλαγή των "φύλλλων" Καλύμνου, τα τοπικά ντολμαδάκια δηλαδή, που έρχονται εδώ σε μορφή ριζότο, με άριστο σπείρωμα και δέσιμο στο ρύζι και ατόφια τη γεύση του πρωτότυπου σε κάθε μπουκιά.

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην πλήρη μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
02/10/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.