Τι γεύση μας αφήνει το Καπάδικο του Μιχάλη Μάρθα στην Κάλυμνο

Ένα εστιατόριο – φόρος τιμής του ταλαντούχου σεφ στη γαστρονομική κουλτούρα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και έδρα της δικής προσέγγισης στη δημιουργική θαλασσοφαγία, το «Καπάδικο» είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα openings του καλοκαιριού.

Ο Μιχάλης Μάρθας στο Καπάδικο στην Κάλυμνο

Είναι ένα θαύμα αυτό που συντελείται στα νησιά μας το καλοκαίρι, ιδίως δε εκείνα που κρατιούνται εκτός του βαριού τουριστικού προβολέα, που φύσει, θέσει και ελέω ακτοπλοϊκών προγραμμάτων, αφορούν μόνο όσους είναι πραγματικά αποφασισμένοι να τα προσεγγίσουν. Η Κάλυμνος είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε νησιά που ευτυχούν να μετρούν στα τέκνα τους ταλαντούχους σεφ που καταθέτουν τον κόπο, το χρόνο και τις αποταμιεύσεις τους ως τάματα στον ιερό σκοπό της γαστρονομικής αποκέντρωσης, μετατρέποντας τα νησιά τους σε καλοφαγικούς προορισμούς.

Μιχάλης Μάρθας με νέο εστιατόριο Καπάδικο στην Κάλυμνο

Όπως δηλαδή ο Μιχάλης Μάρθας, με το "Καπάδικο". Ένας από τους πιο ταλαντούχους και διαβασμένους σεφ της γενιάς του, με εμπειρίες και βιώματα από σημαντικά εστιατόρια σε Αγγλία, Σουηδία και Ολλανδία, αλλά και εμβληματικά πόστα στην Ελλάδα, ο Μάρθας "δανείστηκε" για το εστιατόριό του το όνομα του "βασιλιά των σφουγγαριών", κι αυτό είναι αρκετό για να προϊδεάσει για τη στόχευση της κουζίνας του: μια κουζίνα που τιμά όχι μόνο τη γεύση της θάλασσας, αλλά και τη βαθιά θαλασσινή παράδοση της Καλύμνου.

Καπάδικο Μιχάλης Μάρθας

Με έδρα του τα Λινάρια, το παραθαλάσσιο χωριό όπου πέρασε τα παιδικά του καλοκαίρια ο σεφ ηγείται μιας μικρής ομάδας που παράγει μεγάλα πιάτα, όπως για παράδειγμα ο χταποδοκεφτές, που εδώ σερβίρεται σα surf n turf φρυγαδέλι, τυλιγμένος δηλαδή σε μπόλια (εν προκειμένω χοιρινή), ή η παραλλαγή των "φύλλλων" Καλύμνου, τα τοπικά ντολμαδάκια δηλαδή, που έρχονται εδώ σε μορφή ριζότο, με άριστο σπείρωμα και δέσιμο στο ρύζι και ατόφια τη γεύση του πρωτότυπου σε κάθε μπουκιά.

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην πλήρη μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.