Φάγαμε τη Μύκονο (και) το 2025!

15 εστιατόρια για καλό φαγητό και κάθε διάθεση που ξεχωρίσαμε φέτος στο Νησί των Ανέμων.

baos Baos

Baos

Η μαγευτική θέα στη Χώρα της Μυκόνου και τη θάλασσα, το καλοκουρδισμένο σέρβις, η κομψή σάλα με τη μεγάλη τζαμαρία και η προσεγμένη art de la table προσφέρουν ένα φιλόξενο καλωσόρισμα στο βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Myconian Korali". Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια στο τιμόνι της κουζίνας, ο ταλαντούχος σεφ Παναγιώτης Τσουκάτος παρουσιάζει φέτος ένα επετειακό μενού γευσιγνωσίας με χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ που έχουν αφήσει εποχή, το οποίο πλαισιώνεται από έναν πλούσιο κατάλογο με αλά καρτ επιλογές σε μοντέρνο κοσμοπολίτικο ύφος. Πολύ ενδιαφέρον καπνιστό σκουμπρί σε ζωμό ντομάτας με αγουρέλαιο και βασιλικό, πολυδιάστατος αστακός με πουρέ καλαμποκιού και χαβιάρι, εξαιρετικό μπαρμπούνι σαβόρο με πίκλα κόκκινου σταφυλιού και πουρέ κρεμμυδιού. Προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες από το παγκόσμιο οινικό στερέωμα και live μουσικά acts ορισμένες μέρες της εβδομάδας. Χώρα, 2289022107

Noa

noa

Το ελληνικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Myconian Kyma" μοιράζει τα τραπέζια του δίπλα στην πισίνα αλλά και στην ευρύχωρη, φωτεινή σάλα που προσφέρει επιπλέον μια εντυπωσιακή θέα στη Χώρα και το ηλιοβασίλεμα. Ο σεφ Παναγιώτης Τσουκάτος μαγειρεύει με κέφι κλασικές ελληνικές γεύσεις σε απλή ή πιο σύγχρονη παρουσίαση, με πολλές επιλογές σε ψαρικά, κρεατικά αλλά και vegan πιάτα. Τα ζουμερά κεφτεδάκια του ψήνονται στη σχάρα και συνοδεύονται από κρεμώδες τυρί τσαλαφούτι, το ψητό καλαμάρι με πουρέ καρότου είναι μαστιχωτό και γευστικό, και ο ζουμερός κόκορας σερβίρεται με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και τριμμένο ανθότυρο. Φιλικό σέρβις, χαλαρή ατμόσφαιρα και όλα τα πιάτα σε φιλοσοφία "μοιράσματος" στο κέντρο του τραπεζιού. Ο sommelier θα φροντίσει για την επιλογή των κρασιών από την αξιόλογη κάβα του εστιατορίου. Χώρα, 2289023415

Efisia

efisia

Το εστιατόριο του πολυτελούς, arty ξενοδοχείου "Myconian Ambassador" απλώνει τα τραπέζια του στην κομψή βεράντα, μπροστά στην εντυπωσιακή πισίνα, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας του Πλατύ Γιαλού, σ’ ένα χαλαρό περιβάλλον με κοσμοπολίτικη αύρα. Στην ίδια συχνότητα, η φρέσκια, καλοκαιρινή κουζίνα του executive chef Ηλία Μάσλαρη, που εκτελεί ο Βαγγέλης Κανιώτης, εμπνέεται από το ελληνικό ρεπερτόριο προσθέτοντας διεθνείς πινελιές και δημιουργεί πιάτα με πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, όπως η τερίνα γαρίδας με σάλτσα Μαλαγουζιάς, το "κεφτεδάκι" από μοσχάρι ταρτάρ και το μυκονιάτικο αρνάκι στη γάστρα με gravy ελιάς και δενδρολίβανου. Η επιμελημένη λίστα κρασιών προτείνει εμβληματικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα που συμπληρώνονται με διεθνείς επιλογές και το σέρβις είναι αποτελεσματικό και φιλικό, υποστηρίζοντας το καλοκαιρινό mood. Πλατύς Γιαλός, 2289024166

Botrini’s Mykonos

botrinis

Το εστιατόριο "Botrini’s" βρίσκει ιδανική θέση στη σχεδόν privé, υπερυψωμένη αυλή του ξενοδοχείου Katikies Mykonos, με μαγευτική θέα στον κόλπο του Αγίου Ιωάννη, λευκοντυμένες ροτόντες, φίνα art de la table και χαμηλούς φωτισμούς που συνθέτουν ένα κομψό καλοκαιρινό σκηνικό. Στο μενού γευσιγνωσίας Peripatos ξετυλίγεται η αστεράτη κουζίνα του Εκτορα Μποτρίνι με signature δημιουργίες του, που εκτελούνται αριστοτεχνικά από τον επικεφαλής σεφ του εστιατορίου Μιχάλη Μπίρτσιο. Στο λεπτοδουλεμένο gastro-esperanto το τραγανό φύλλο και το κολοκυθάκι απογειώνει η κρέμα από καρίκι Τήνου, ο εξαιρετικός αστακός δένει με το φρέσκο σύκο, τη συκομαΐδα και την τηνιακή λούζα, ενώ στη θρυλική "ρέγγα" απογειώνεται η ελληνική γεύση στην πιο φινετσάτη εκδοχή της. Τα επιδόρπια, το wine pairing επιπέδου και το έμπειρο σέρβις ολοκληρώνουν μια πραγματική fine dining εμπειρία. Άγιος Ιωάννης, 2289027890

Byblos

byblos

Το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό εστιατόριο και μπαρ αναπνέει μέσα σε μια "κρυμμένη" αυλή της μυκονιάτικης Χώρας, σκηνογραφημένη από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα σε ύφος εξωτικής κομψότητας. Τα ηνία της γεύσης κρατά ο ταλαντούχος σεφ Θάνος Στασινός, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια της αγαπημένης του ιαπωνο-περουβιανής κουζίνας με μια σειρά από καλοφτιαγμένες σπεσιαλιτέ σαν το signature σεβίτσε του, το πικάντικο tiradito τόνου με μείγμα 7 μπαχαρικών και το φινετσάτο στήθος πάπιας από το Challans με σος truffle-miso. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ενότητα των nigiri με ελληνικό χρώμα όπως το καπνιστό χέλι στιφάδο και οι gyozas με μαύρο χοίρο πρασοσέλινο. Έθνικ, ηλεκτρονικές και χορευτικές μουσικές δημιουργούν ανεβασμένη ατμόσφαιρα τόσο μπροστά από τη μπάρα όσο και στα τραπέζια. Χώρα, 2289078528

Lady Finger

ladyfinger

Από την αεράτη αυλή του roof top όπου μεταφέρθηκε πλέον, το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Andronikos" προσφέρει άπλετη θέα στο μυκονιάτικο ηλιοβασίλεμα και ρομαντικά δείπνα κάτω από τ’ αστέρια, μ’ ένα εκλεπτυσμένο μενού, που υπογράφει ο βραβευμένος Γκίκας Ξενάκης. Πιάτα προσανατολισμένα στη θάλασσα με πολλά υλικά του τόπου, ωραία ταιριάσματα και σύγχρονες τεχνικές, δένουν αρμονικά με το περιβάλλον και την καλοκαιρινή διάθεση. Η μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με τοπική τυροβολιά, το χταπόδι με αλμυρίκια, ταραμά και βινεγκρέτ καπνιστής ντομάτας, ένα μελωμένο κυκλαδίτικο αρνάκι και στο τέλος η μελόπιτα, εκφράζουν μια κουζίνα με έντονο κυκλαδίτικο και ευρύτερα ελληνικό άρωμα. Χώρα, 2289024232

Matsuhisa Mykonos

matsuhisa

Κομψότητα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα διακρίνουν το ρεστοράν που αγαπούν να επισκέπτονται οι διεθνείς επισκέπτες της Μυκόνου αλλά και ο ίδιος ο σεφ Nobu Matsuhisa που το ξεχωρίζει ανάμεσα στις έδρες του σε ολόκληρο τον κόσμο. H παγκοσμίως διάσημη φιλοσοφία του που παντρεύει τις ιαπωνικές βάσεις με τις λατινοαμερικάνικες επιρροές, ξεδιπλώνεται γύρω από την all time classic πισίνα του ξενοδοχείου "Belvedere" με τους φοίνικες, την πλούσια βλάστηση και τα κομψά στρωμένα τραπέζια σε απόσταση αναπνοής από την ανοικτή κουζίνα του εστιατορίου. Το black cod και το σούσι παραμένουν εμβληματικές επιλογές και συμπληρώνονται από αρκετές ακόμα σπεσιαλιτέ, όπως το βασιλικό καβούρι σε tempura με σος amazu ponzu και το χυμώδες χιλιανό λαβράκι με yuzu και τρούφα που ψήνεται δεξιοτεχνικά σε ξυλόφουρνο. Χώρα, 2289025122

Nōema  

noema

Φωλιασμένη στα στενά της Χώρας, η high end αυλή του "Nōema" εκπέμπει με στυλ τα σύγχρονα μυκονιάτικα vibes. Τραπέζια κάτω από φοίνικες, ανοιχτή open fire κουζίνα, wall to wall μπάρα, ατμοσφαιρική organic house μουσική με συχνά lives και η signature, γεμάτη εντάσεις στην απλότητά της κουζίνα του Αθηναγόρα Κωστάκου, συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα του μυκονιάτικου κοινού σ’ ένα mix γαστρονομικής απόλαυσης και διασκέδασης. Πιάτα όπως τα ωμά, ο διάσημος καπνιστός ταραμάς, το αργοψημένο αρνίσιο χεράκι με καπνιστή κρούστα ή το ψάρι ημέρας στη φωτιά με ποικιλία από σάλτσες και τα εξαιρετικά επιδόρπια του Σπύρου Αρτελάρη, ολοκληρώνονται με την πολύ αξιόλογη συλλογή κρασιών και ξεχωριστά κοκτέιλς. Υπολογίστε λίγο περπάτημα και σκαλοπάτια για να φτάσετε. Χώρα, 2289448277

Yēvo

yevo

Το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Bill & Coo" ξεδιπλώνεται σ’ έναν από τους κομψότερους open air χώρους της Μυκόνου, μπροστά στην infinity πισίνα που ενώνεται οπτικά με τη θάλασσα και προσφέρει μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Τα vibes της ανοιχτής κουζίνας, το σέρβις επιπέδου με χαλαρή διάθεση και η άψογη art de la table συνδράμουν το μενού υψηλής κουζίνας του Άγγελου Μπακόπουλου, ολοκληρώνοντας ένα κοσμοπολίτικο fine dining σκηνικό. Τα πιάτα του βραβευμένου σεφ διακρίνoνται από γεύσεις με βάθος, ανάδειξη της πρώτης ύλης, κατά κύριο λόγο ελληνικής, με ιδιαίτερες αλλά αρμονικές συνθέσεις αλλά και πολύ καλή τεχνική. Σε υψηλό επίπεδο και τα επιδόρπια του διακεκριμένου pastry chef Αργύρη Πόπτσιου, όπως και το wine pairing με επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα. Μεγάλη Άμμος, 2289026292

Zuma Mykonos

zuma

Το "Zuma" της Μυκόνου εδραιώνει κάθε χρόνο τη θέση του ανάμεσα στις ναυαρχίδες του διεθνούς brand που καλλιεργούν το Zuma lifestyle σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα μαγαζιά του νησιού απλώνεται κατά μήκος του εντυπωσιακού μυκονιάτικου ηλιοβασιλέματος, με χώρο lounge με νησίδες πάνω στο νερό, ένα δυναμικό μπαρ για να απολαύσεις το ποτό σου και τον κυρίως χώρο του εστιατορίου που σφύζει από ζωή, παλμό και δυνατή μουσική. Επικεφαλής στην μεγάλη κουζίνα με τις ανοικτές φωτιές, το sushi station και την πολυπληθή ομάδα είναι ο ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Μπολλάνος, ενώ ο κατάλογος προτείνει πιάτα που ασπάζονται τη λιτή ιαπωνική φιλοσοφία, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ των Zuma και ωραίο sushi με υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη. Το σέρβις είναι εξαιρετικό και η πλούσια λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιπλέον εκλεκτές ετικέτες sake. Θέση Ταγκού, Χώρα, 2289020300

Scorpios

scorpios
Αθηναγόρας Κωστάκος, "Scorpios"

Ταυτόσημος με τη μυκονιάτικη high end beach διασκέδαση, ο "Scorpios" αποτελεί τόπο αναφοράς στο νησί των ανέμων. Κάτω από την καλαμωτή, με τα ψάθινα φωτιστικά να λικνίζονται στο μελτέμι, ένα κοσμοπολίτικο κοινό απολαμβάνει μια ζωντανή, comfort, με healthy διάσταση κουζίνα του Αθηναγόρα Κωστάκου με ελληνικές, μεσανατολίτικες και μεξικάνικες επιρροές, που μαγειρεύει με τέχνη στις ανοιχτές φωτιές και τον ξυλόφουρνο ο Γιώργος Μιχελάκος. Υλικά της εποχής και premium πρώτες ύλες συνθέτουν ένα μενού, που χωράει από flame grilled κεφτεδάκια με καπνιστό γιαούρτι μέχρι αστακομακαρονάδες και υπερπαραγωγές για μοίρασμα, όπως το χοιρινό tenderloin asado ή το αργοψημένο στον ξυλόφουρνο αρνίσιο μπούτι. Ιδιαίτερη αναφορά στα εμπνευσμένα επιδόρπια του Σπύρου Αρτελάρη και στην υψηλών προδιαγραφών λίστα κρασιών. Παράγκα, 2289029250

Παπαϊωάννου Μύκονος

Papaioannoy

O "Παπαϊωάννου" της Μυκόνου είναι ένα εντυπωσιακό εστιατόριο που απλώνεται σε δύο επίπεδα, με κομψή αύρα Κυανής Ακτής στην ατμόσφαιρα και πανοραμική θέα στην παραλία του Αγίου Στεφάνου με τη λαμπερή Χώρα στο βάθος του ορίζοντα. Η χαρακτηριστικά μινιμαλιστική προσέγγιση του Γιώργου Παπαϊωάννου σε ό,τι έχει να κάνει με τη θάλασσα και τους θησαυρούς της διαπνέει το μενού και επί μυκονιάτικου εδάφους, με προτάσεις που φέρνουν στο προσκήνιο την εκλεκτή πρώτη ύλη του μαγαζιού. Πλάι σε μια πλούσια γκάμα με ωραίες ιδέες ωμοφαγίας, σειρά παίρνει το αέρινο τηγάνι και η εξαιρετική σχάρα για το ψάρι της αρεσκείας σας που θα επιλέξετε από τις μαρμάρινες ψαριέρες, ενώ η θαλασσινή pasta είναι ακόμα ένα κεφάλαιο του καταλόγου που αξίζει να τιμήσετε. Το σέρβις περιποιείται με επαγγελματισμό και η αξιοπρόσεκτη λίστα κρασιών περιλαμβάνει 150 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.  Άγιος Στέφανος, 2289220200

Alemagou

alemagou

Στην άκρη της Φτελιάς, ο ανοιχτόκαρδος, πολυεπίπεδος χώρος του "Alemagou" μοιάζει με φυσική προέκταση της μικρής παραλίας, σ’ ένα χαλαρό καλοκαιρινό σκηνικό με κοσμοπολίτικο χρώμα. Παιχνίδι με το φως, barefoot boho αμόσφαιρα με μυκονιάτικα vibes, φιλικό σέρβις και όμορφες μουσικές συνοδεύουν την comfort, μοντέρνα ελληνική κουζίνα του ταλαντούχου Θωμά Μάτσα, με εξαιρετικά υλικά και αναφορές στην παράδοση. Από το πλούσιο, κυρίως θαλασσινό μενού, ξεχωρίζουν τα ωμά, τα όστρακα, οι πλούσιες πάστες, τα ψητά και μαγειρευτά ψάρια ημέρας. Φροντισμένα επιδόρπια, λίστα κρασιών με pairing επιπέδου και εξίσου καλά κοκτέιλς μετράνε στα συν ενός από τα πιο ατμοσφαιρικά spots του νησιού. Φτελιά, 2289071339

Θυμηθείτε την πρόσφατη κριτική μας για το εστιατόριο εδώ.  

BeefBar Mykonos

beefbar

Μια από τις ωραιότερες αυλές της Μυκόνου, με θέα τον γραφικό ορμίσκο του Αγίου Ιωάννη, τραπέζια κάτω από τις μουριές και κοσμοπολίτικη αύρα, φιλοξενεί σ΄ένα περιβάλλον με καλοκαιρινό mood και ωραίες μουσικές το επιτυχημένο concept υψηλής κρεατοφαγίας του Beefbar κι έχει αναδειχτεί σε δημοφιλή προορισμό του νησιού. Στο μενού, όλα τ’ αγαπημένα signature hits του διεθνούς brand, εκτελεσμένα από τον σεφ Γιάννη Μπάμπαλη. Tα street food με τον γύρο Kobe, τα barbecue, τα fillet- frittes και οι εκλεκτές κοπές με τις beefbar σάλτσες και σωστά ψησίματα, θα κλείσουν κλασικά μ’ ένα απολαυστικό σουφλέ σοκολάτας 70% ή πιο δροσερά, με το artisanal gelato Mantecato με υπέροχα toppings. Στα συν, η επιμελημένη λίστα κρασιών, τα εξαιρετικά κοκτέιλς και το άρτιο, φιλικό σέρβις. Άγιος Ιωάννης, 2289077298

Meraki 

meraki

Το εστιατόριο απλώνει τα τραπέζια του σε έναν άνετο χώρο με πολυτελή ατμόσφαιρα, πλάι στην κοσμαγάπητη πισίνα του ξενοδοχείου "Cavo Tagoo" που προσφέρει πανοραμική θέα στον μυκονιάτικο ορίζοντα και ανεβασμένη διάθεση από την ώρα του ηλιοβασιλέματος και μετά. Ο ταλαντούχος executive chef του ξενοδοχείου Βαγγέλης Λεούσης συνεχίζει να υπηρετεί σταθερά και με μεράκι μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας που δανείζεται σε αρκετές περιπτώσεις στοιχεία και υλικά από την Ιαπωνία. Πολύ ενδιαφέρουσα η καινούργια ενότητα του MeditterAsian sushi, καλοφτιαγμένα και πρωτότυπα τα πιάτα ωμοφαγίας σαν το φαγκρί sashimi σε σος δαμάσκηνο – λεμόνι – βασιλικός  και πολύ καλό το χιλιανό λαβράκι με ριζότο μαγειρεμένο σαν σπανακόρυζο με άνηθο και γιαούρτι. Θέση Ταγκού, Χώρα, 2289020200

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kykloi by Priceless: Τι δοκιμάσαμε στο νέο γαστρονομικό spot της Αθήνας

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία με βιώσιμη φιλοσοφία και κοινωνικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/07/2025

Στο Περιστέρι για τη "Δάφνη", μια ταβέρνα-έκπληξη

Νόστιμο φαγητό, περιτυλιγμένο με ζεστασιά και φιλοξενία, στα τραπεζάκια ενός όμορφου πεζόδρομου.

Luma

Το ιταλικό του Παγκρατίου έχει την αγαπησιάρικη αύρα φινιρισμένου μαγαζιού της γειτονιάς, τόσο στις πολλαπλές σάλες του όσο και στο προσεγμένο μενού του, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στις τεχνικές του για να μην αδικεί τις ενδιαφέρουσες ιδέες των πιάτων του.

Οι Τσαχπίνηδες της Πάρου

Μεγάλωσαν στο λιμανάκι της Νάουσας και "παιχνίδι" τους είχαν τη δουλειά στο οικογενειακό ουζερί. Η ζωή τους όλη, οι μεζέδες της θάλασσας. Τέσσερα αδέλφια, που κατάφεραν να κάνουν το "τσαχπίνικο" όνομά τους πασίγνωστο στην εστιατορική σκηνή της Πάρου, ο καθένας με τον τρόπο του.

Πού θα δοκιμάσεις παγωτό gelato με Philadelphia στην Αθήνα

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού -20 Ιουλίου 2025- φέρνει μια ανατρεπτική έκπληξη.

Τα ιταλικά εστιατόρια της παραλίας

Από το Παλαιό Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη, αυτά τα μέρη πλαισιώνουν την comfort κουζίνα της Μπότας με τον αέρα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.