Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα @saladproject

Οι πιθανότητες λένε πως αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, μάλλον αισθάνεσαι τύψεις από το φαγητό που κατανάλωσες (ή καταβρόχθισες) το Πάσχα και έχεις πάρει απόφαση να αλλάξεις συνήθειες από εδώ και πέρα (ή τουλάχιστον μέχρι να σου φύγει το φούσκωμα).

Καταρχάς, ηρέμησε! Το φαγητό είναι απόλαυση και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα επειδή το τίμησες όπως του αξίζει την περίοδο των γιορτών.

Κατά δεύτερον, έχουν περάσει πλέον οι εποχές που "υγιεινό φαγητό” σημαίνει άνοστες μαρουλοσαλάτες και νερόβραστα κοτόπουλα, επομένως δεν χρειάζεται ποτέ να ξανά πεινάσεις, ακόμα και αν θες να υιοθετήσεις έναν πιο healthy τρόπο ζωής. Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με food spots στην Αθήνα που βάζουν ως προτεραιότητα τόσο την υγεία όσο και την γεύση σου.

The Salad Project


Οι λαχταριστές και δροσερές σαλάτες είναι προφανώς η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, δεν περιορίζεται σε καμία περίπτωση όμως μόνο σε αυτές. Εδώ θα βρεις χορταστικά wraps, buddha bowls, μακαρονοσαλάτες, σούπες, μπάρες δημητριακών, energy bowls και μία γκάμα από γλυκά χωρίς ζάχαρη που θα κλέψουν την παράσταση. Δοκίμασε την σαλάτα Balance (με πέννες ολικής άλεσης, ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, αγγούρι, γραβιέρα Κρήτης, λευκό σουσάμι καβουρδισμένο και dressing μουστάρδα με μέλι), το Only Nature wrap (με κινόα, σπανάκι, αβοκάντο, μανιτάρια porto bello, ντομάτα, φέτα και κόκκινο λάχανο) και για επιδόρπιο οπωσδήποτε την τάρτα σοκολάτας.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 13
21 0924 1402

Διαβάστε Επίσης

Happy Blender

Εδώ σε περιμένει μία μεγάλη ποικιλία σε smoothies και acai bowls για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια αλλά θα θέλεις να επιστρέψεις για να δοκιμάσεις το vegan μενού με λιχουδιές όπως οι plant based πίτσες (δοκίμασε την Pesto με σπιτική σάλτσα ντομάτας, vegan τυρί, ντοματίνια, pesto αμυγδάλου και baby ρόκα), τα χορταστικα burger και τα πεντανόστιμα protein bowls.

Ηφαίστου 39
21 0363 8484

Το Βαζάκι

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των χυμών του Βαζακίου είναι βιολογικά και επεξεργασμένα με τρόπο τέτοιο που έχουν διατηρήσει όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. Δοκίμασε σίγουρα το Popeys’ Power με σπανάκι, ανανά, μήλο και λεμόνι για υπέροχη γεύση και ενέργεια. Και αν πεινάς, στον κατάλογο θα βρεις υγιεινά αλλά μπαμπάτσικα σάντουιτς, burgers, Budha bowls και σούπες για μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι 152 34
21 0680 0067

Διαβάστε Επίσης

IT Restaurant


Από νωρίς το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ μπορείς να απολαύσεις στον cozy χώρο του ΙT, το brunch, το μεσημεριανό ΚΑΙ το βραδινό σου, επιλέγοντας ανάμεσα από πολλές και πεντανόστιμες προτάσεις. Προσωπικά αγαπημένα τα αβγά με κρέμα τρούφας και μαρμελάδα σύκο αλλά και τα ζυμαρικά paccheri με ραγού μανιταριών και vegan παρμεζάνα από κάσιους.

Βουκουρεστίου 30 και Αλ. Σούτσου, Κολωνάκι
 2160709962

Μigada Healthy Food

Φαγητό που θα σε ταξιδέψει θα συναντήσεις στην Μιγάδα, με εξωτικές και λαχταριστές γεύσεις. Το burrito με κιμά, cheddar σως, γουακαμόλε, μαρούλι, sour cream , τραγανά κομματάκια καλαμποκίσιας τορτίγιας  και enchilada σως είναι ένα από τα καλύτερα που μπορείς να φας στην Αθήνα. Δοκίμασε σίγουρα και το Marco Pollo Bowl με ρύζι basmati, chutney γιαουρτιού, φιλέτο κοτόπουλο, γουακαμόλε, frijoles, σαλάτα των κήπων της Βαβυλωνίας και σως τσένταρ.

Θέμιδος 1
21 0324 1515

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/12/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.