Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα @saladproject

Οι πιθανότητες λένε πως αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, μάλλον αισθάνεσαι τύψεις από το φαγητό που κατανάλωσες (ή καταβρόχθισες) το Πάσχα και έχεις πάρει απόφαση να αλλάξεις συνήθειες από εδώ και πέρα (ή τουλάχιστον μέχρι να σου φύγει το φούσκωμα).

Καταρχάς, ηρέμησε! Το φαγητό είναι απόλαυση και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα επειδή το τίμησες όπως του αξίζει την περίοδο των γιορτών.

Κατά δεύτερον, έχουν περάσει πλέον οι εποχές που "υγιεινό φαγητό” σημαίνει άνοστες μαρουλοσαλάτες και νερόβραστα κοτόπουλα, επομένως δεν χρειάζεται ποτέ να ξανά πεινάσεις, ακόμα και αν θες να υιοθετήσεις έναν πιο healthy τρόπο ζωής. Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με food spots στην Αθήνα που βάζουν ως προτεραιότητα τόσο την υγεία όσο και την γεύση σου.

The Salad Project


Οι λαχταριστές και δροσερές σαλάτες είναι προφανώς η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, δεν περιορίζεται σε καμία περίπτωση όμως μόνο σε αυτές. Εδώ θα βρεις χορταστικά wraps, buddha bowls, μακαρονοσαλάτες, σούπες, μπάρες δημητριακών, energy bowls και μία γκάμα από γλυκά χωρίς ζάχαρη που θα κλέψουν την παράσταση. Δοκίμασε την σαλάτα Balance (με πέννες ολικής άλεσης, ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, αγγούρι, γραβιέρα Κρήτης, λευκό σουσάμι καβουρδισμένο και dressing μουστάρδα με μέλι), το Only Nature wrap (με κινόα, σπανάκι, αβοκάντο, μανιτάρια porto bello, ντομάτα, φέτα και κόκκινο λάχανο) και για επιδόρπιο οπωσδήποτε την τάρτα σοκολάτας.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 13
21 0924 1402

Διαβάστε Επίσης

Happy Blender

Εδώ σε περιμένει μία μεγάλη ποικιλία σε smoothies και acai bowls για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια αλλά θα θέλεις να επιστρέψεις για να δοκιμάσεις το vegan μενού με λιχουδιές όπως οι plant based πίτσες (δοκίμασε την Pesto με σπιτική σάλτσα ντομάτας, vegan τυρί, ντοματίνια, pesto αμυγδάλου και baby ρόκα), τα χορταστικα burger και τα πεντανόστιμα protein bowls.

Ηφαίστου 39
21 0363 8484

Το Βαζάκι

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των χυμών του Βαζακίου είναι βιολογικά και επεξεργασμένα με τρόπο τέτοιο που έχουν διατηρήσει όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. Δοκίμασε σίγουρα το Popeys’ Power με σπανάκι, ανανά, μήλο και λεμόνι για υπέροχη γεύση και ενέργεια. Και αν πεινάς, στον κατάλογο θα βρεις υγιεινά αλλά μπαμπάτσικα σάντουιτς, burgers, Budha bowls και σούπες για μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι 152 34
21 0680 0067

Διαβάστε Επίσης

IT Restaurant


Από νωρίς το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ μπορείς να απολαύσεις στον cozy χώρο του ΙT, το brunch, το μεσημεριανό ΚΑΙ το βραδινό σου, επιλέγοντας ανάμεσα από πολλές και πεντανόστιμες προτάσεις. Προσωπικά αγαπημένα τα αβγά με κρέμα τρούφας και μαρμελάδα σύκο αλλά και τα ζυμαρικά paccheri με ραγού μανιταριών και vegan παρμεζάνα από κάσιους.

Βουκουρεστίου 30 και Αλ. Σούτσου, Κολωνάκι
 2160709962

Μigada Healthy Food

Φαγητό που θα σε ταξιδέψει θα συναντήσεις στην Μιγάδα, με εξωτικές και λαχταριστές γεύσεις. Το burrito με κιμά, cheddar σως, γουακαμόλε, μαρούλι, sour cream , τραγανά κομματάκια καλαμποκίσιας τορτίγιας  και enchilada σως είναι ένα από τα καλύτερα που μπορείς να φας στην Αθήνα. Δοκίμασε σίγουρα και το Marco Pollo Bowl με ρύζι basmati, chutney γιαουρτιού, φιλέτο κοτόπουλο, γουακαμόλε, frijoles, σαλάτα των κήπων της Βαβυλωνίας και σως τσένταρ.

Θέμιδος 1
21 0324 1515

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.