Και vegan και γκουρμέ σε αυτά τα εστιατόρια

Υπάρχει vegan fine comfort στην Αθήνα; Τρία εστιατόρια λένε 'ναι'.

vegan Winners Vegan

Έχουν πλέον περάσει οι εποχές που αν ήσουν vegetarian ή vegan στην Αθήνα, οι επιλογές σου ήταν μία σαλάτα και οι τηγανητές πατάτες στο μενού ενός καλού εστιατορίου. Καθώς ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής και διατροφής εξελίσσεται και αφορά ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό, η εστίαση της πόλης δεν μπορεί παρά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Έτσι, εκτός από εξαιρετικά plant based και χορτοφαγικά πιάτα στους ήδη υπάρχοντες καταλόγους μαγαζιών, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία άνοδο σε μέρη με αποκλειστικά vegan κουζίνα. Η τάση ξεκίνησε κυρίως στην street food σκηνή, με προσπάθειες όπως το Cookoomela Grilll (vegan σουβλάκι) και το Baba Ghanoush (φαλάφελ), όμως τελευταία παρατηρούμε και την υψηλή γαστρονομία να μπαίνει δυναμικά στο vegan ‘τερέν’. Παρακάτω θα βρεις τρία vegan εστιατόρια που αξίζουν μια επίσκεψη:

Winners

Στο λιτό, μίνιμαλ και φωτεινό εστιατορικό χώρο του ξενοδοχείου Niki Athens Hotel, το Winners θα σε κάνει να πιστέψεις πως είσαι και εσύ νικητής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο μεσημεριανό ή το βραδινό σου. Με επικεφαλής τον σεφ και ιδιοκτήτη Άλκη Μιχαήλ, υπόσχεται να σου προσφέρει γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες, είτε είσαι vegan είτε όχι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παρασκευών γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο βιολογικά υλικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή λαδιών, ενώ πολλά από τα πιάτα εμπνέονται από την ασιατική κουζίνα. Δοκίμασε all day γεύσεις, όπως pancakes από πολέντα σε πικάντικο ραγού ντομάτας, τα εξαιρετικά kimchi rainbow noodles και σίγουρα τις γλυκοπατάτες με lime, φιστικοβούτυρο και ρόδι.

Νίκης 27, Αθήνα
21 0322 0916

Avit

Το ολοκληρωμένο του όνομα είναι F*cking Avit και αυτή η ροκ διάθεση κυριαρχεί τόσο στον χώρο όσο και στις δημιουργίες του. To Avit προσφέρει κυρίως μεσογειακές γεύσεις με ένα vegan twist, χωρίς να λείπουν οι ασιατικές επιρροές, ενώ κάθε τόσο θα συμβούν και θεματικές βραδιές όπως αυτή της 25ης Μαρτίου, που στο μενού παρουσιάστηκε ο tofu-λιάρος με φύλλα nori, tofu και μία σως που συνδύαζε την tartare και την σκορδαλιά. Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την μπριζόλα μανιταριού και το cheeseburger με χειροποίητο ψωμί μπριός, μπιφτέκι σεϊταν, πίκλες, iceberg, μαγιονέζα τρούφας και τριπλομαγειρεμένες τηγανητές πατάτες.

Μαραγκού 19, Γλυφάδα
2108949381

Διαβάστε Επίσης

Γη/Yi

Μάλλον ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα εστιατόρια της Αθήνας, καθώς εκτός από vegetarian και vegan πιάτα, εδώ μπορείς να δοκιμάσεις και αρκετές raw επιλογές, δηλαδή φαγητά στην ωμή μορφή τους ή αφού έχουν μαγειρευτεί σε θερμοκρασία κάτω των 40-48 βαθμών Κελσίου. Ανάμεσα στα signature dishes της σεφ Άννας Χοχλάκη θα συναντήσεις το ‘ριζότο’ με κινόα, καραμελωμένα μανιτάρια, σπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι, κρέμα κάσιους, λάδι τρούφας και φιστίκια, την spicy τάρτα avocado με γουακαμόλε, ρόκα, βασιλικό, πικάντικη σάλτσα από ginger, σκόρδο και chili ενώ σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις κάποιο από τα γλυκά όπως την πουτίγκα με αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα μήλα, μους λεμονιού και φράουλες.

Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
210 9648512

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.