Για εκλεκτή θαλασσοφαγία στην σχεδόν speakeasy ταβέρνα της Ιεράς Οδού

Μια off radar πρόταση, κατάλληλη για τις γαστρονομικές συνθήκες των ημερών.

Για εκλεκτή θαλασσοφαγία στην σχεδόν speakeasy ταβέρνα της Ιεράς Οδού

Είναι μυστικό, ίσως και όχι τόσο καλά κρυμμένο πια αλλά και μια ιδιαίτερη περίπτωση μαγαζιού η Λαγουδέρα. Βλέπεις, βρίσκεται στην Ιερά Οδό και εντός του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού.  

Οι λάτρεις των ψαρικών πιθανότατα τη γνωρίζουν ήδη από καιρό, σερβίροντας σε δύο off radar τοποθεσίες –επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Πέραμα και στην προαναφερθείσα πινέζα του Βοτανικού– τις πρωτότυπες θαλασσινές συνταγές της. Δίνοντας προτεραιότητα στις ποιοτικές πρώτες ύλες και στα ολόφρεσκα ψάρια, αυτό το ουζερί έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε γνώστη της θαλασσινής κουζίνας.

Λαγουδέρα_Για εκλεκτή θαλασσοφαγία στην σχεδόν speakeasy ταβέρνα της Ιεράς Οδού 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Λαγουδέρα_Για εκλεκτή θαλασσοφαγία στην σχεδόν speakeasy ταβέρνα της Ιεράς Οδού 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ανάμεσα στα μαγειρευτά που κλέβουν την παράσταση, θα βρείτε πεσκανδρίτσα στιφάδο, χουνκιάρ μπεγιεντί με χταπόδι και τόνο λεμονάτο με μανιτάρια, ενώ μεγάλο μέρος της επίσκεψης στη "Λαγουδέρα" είναι οι αναφορές στην Κρήτη με εμπνευσμένα ορεκτικά, όπως σφακιανές πίτες, μυζηθροπιτάκια, μαραθοπιτάκια και τους must try γεμιστούς κολοκυθανθούς.

Πρωταγωνιστές του μενού τα παστά ψάρια (βλέπε "παστουρμάς θαλάσσης", σκουμπρί, μαρινάτος γαύρος), αλλά και εκλεκτοί μεζέδες όπως οι κρασάτες σουπιές, το μπιφτέκι τόνου και το σουβλάκι πέρκας.

Λαγουδέρα_Για εκλεκτή θαλασσοφαγία στην σχεδόν speakeasy ταβέρνα της Ιεράς Οδού 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από εκλεκτό ούζο ή τσίπουρο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψαροφαγίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Λαγουδέρα

Ιερά οδός 102Α (εντός Π.Ο.Ν), Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ__
23/06/2025

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.