Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το «Bagatelle Athens», με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Joie de Vivre Κυριακές στο Bagatelle Athens με ανάλογο brunch

Έχει μια άκρως εκλεκτική, έως και ελιτίστικη διάθεση το Bagatelle της Αθήνας. Τη νιώθεις πηχτή στην ατμόσφαιρα, στα βαριά έπιπλα με το σκούρο μασίφ ξύλο και τα χοντρά υφάσματα, στο γλυκό, διακριτικό φωτισμό που αφήνει τις σκιές να δώσουν μορφή στη σκηνογραφία, στην τέχνη στους τοίχους, που δεν είναι τέχνη, αλλά συνθήματα που υπονοούν την τέχνη, και κυρίως την πολύ ειδική μορφή τέχνης που είναι η τέχνη της ευζωίας. Το βλέπεις επίσης στα ολόλευκα, ατσαλάκωτα λινά που σκεπάζουν τα τραπέζια, με τα γυαλιστερά σερβίτσια επάνω τους, κι ύστερα στο μενού, που μιλάει κυρίως γαλλικά, ακόμη και στα σημεία που είναι γραμμένα στα αγγλικά. Ακόμη και στις πόρτες για τις τουαλέτες το αισθάνεσαι, που θυμίζουν εκείνες τις βιβλιοθήκες με τα μυστικά περάσματα, σε μυθιστορήματα μυστηρίου για φόνους σε επαύλεις πλουσίων της Βρετανικής υπαίθρου.

Εστιατόριο Bagatelle στην Astir Marina
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

To "Bagatelle" είναι, φυσικά, κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο. Είναι ένα τεράστιας απήχησης διεθνές brand ρονταρισμένο στο concept του κοσμικού fun dining όπως γεννήθηκε και τελειοποιήθηκε στο St Tropez και την υπόλοιπη γαλλική ριβιέρα, με έδρες σε hot spots του διεθνούς jet set όπως το Courchevel, το Los Cabos, το Dubai και η Doha. Το μενού, που εδώ στην Αθήνα επιμελείται ως executive chef o Joseph Kahat (υπό την υψηλή επιστασία του corporate chef του ομίλου, Rocco Seminara), κινείται στο φάσμα του γαλλικού fusion με έντονα μεσογειακά twists, και signature δημιουργίες όπως το  ολόκληρο κοτόπουλο ψημένο σε κρούστα αλατιού, ή η πίτσα του Bagatelle, ένα signature πιάτο με σταθερή θέση στα best seller του μενού παρά τα (ή ίσως και εξ αιτίας των) 52 ευρώ της τιμής του.

Αναρωτιέστε πώς μας φάνηκε;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας!

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bagatelle Athens

Astir Marina, Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
31/07/2025

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.