Πού βγαίνουμε για ποτό και φαγητό μετά το γραφείο;

Το 9-5 θέλει καλοπέραση: κλείνουμε λάπτοπ και κανονίζουμε after office ποτό και φαγητό για να κάνουμε την καθημερινότητα μετά το γραφείο ακόμα πιο απολαυστική.

After office ποτό και φαγητό © shutterstock

Για after office εμπειρίες στο Azimouthio

Για after office εμπειρίες στο Azimouthio

Ξεχνάμε deadline, meetings και email notifications – ήρθε η ώρα για χαλάρωση. Αν ψάχνεις λοιπόν ένα ιδανικό after office στέκι για να κλείσεις τη μέρα σου με τον πιο απολαυστικό τρόπο, το Azimouthio σε περιμένει σε μια από τις πιο cozy γωνιές της Αμφιάλης.

Με boho-chic ατμόσφαιρα, χαλαρούς φωτισμούς και μια αύρα που σε κάνει να νιώθεις λες και μεταφέρθηκες σε ένα μικρό tapas bar κάποιας άλλης χώρας, αναγάγει το after office σε εμπειρία, πιστοποιώντας πως μπορεί να παίξει και στο συγκεκριμένο τερέν. Γενικά το εξαιρετικά φροντισμένο εσωτερικό του, με τους σκαλισμένους τοίχους παίζει το ρόλο του για short distance, εντός πόλεως, αποδράσεις.

Δείτε περισσότερα για το Azimouthio εδώ.

Η "Αφαία" είναι το new age καφενείο που θα γίνει το νέο σου στέκι

Αφαία

Αν ψάχνεις ένα μέρος για να χαλαρώσεις με τους συναδέλφους μετά τη δουλειά, ένα σποτ το οποίο να σε καλωσορίζει εγκάρδια και να αποφεύγει τα δήθεν, τότε ο προορισμός σου είναι ένας: η "Αφαία” στο Θησείο. Πάνω στην "κρυμμένη” ομώνυμη πλατεία, ο φρέσκος χώρος προσφέρει περιποιημένους μεζέδες -και όχι μόνο- θυμίζοντας μια σύγχρονη βερσιόν ενός παλιού καφενείου. Σύμμαχος σε αυτή τη γλυκιά αίσθηση είναι ο χώρος, με τα τραπέζια, τις καρέκλες και τα μωσαϊκά του πατώματος που "κλείνουν το μάτι” στο παρελθόν. Από την άλλη, οι ντιζαϊνάτες μαύρες λεπτομέρειες αλλά και η urban πινελιά του καθρέφτη με τα γκράφιτι συμπληρώνουν ένα ιδανικό σκηνικό. Τι δοκιμάζουμε όμως εντός του μαγαζιού αλλά και στα τραπεζάκια που στήνει στο πεζοδρόμιο;

Όπως όλα στην "Αφαία”, έτσι και οι γεύσεις, χαρακτηρίζονται από προσήλωση στην ουσία, χωρίς να έχουν ανάγκη από περιττές φιοριτούρες. Έτσι, από σαλάτες στο μενού θα βρείτε, μεταξύ άλλων, μία τίμια ντοματοσαλάτα με παξιμάδι χαρουπιού, μια πράσινη σαλάτα με σπανάκι, ρόκα και ξηρό ανθότυρο αλλά και ένα ορεκτικότατο σαλατάκι με παντζάρια, παστράμι και τυρί burrata. Επ’ ουδενί μην παραλείψετε το πιάτο για το οποίο όλοι μιλούν αφού απολαύσουν ένα γεύμα στην "Αφαία”: τις λαχταριστές τηγανιτές πατάτες με αγιολί θυμαριού και ρίγανη. 

Δείτε περισσότερα για το "Αφαία" εδώ.

Διπλό smash burger, "BBQ" ή "Umami"; Στο "Burger Joint" θα τα βρεις όλα!

BURGER JOINT

Το επιτυχημένο concept του θρυλικού "Burger Joint”, που μετρά πλέον τρεις τοποθεσίες (Γλυφάδα, Νέο Ψυχικό, Νέα Σμύρνη) έχει έρωτα τρελό με -τι άλλο;- τα καλά burgers και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει σε κάθε μπουκιά. Είναι σταθερά σημείο αναφοράς όταν μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά, προτού αγκαλιάσεις το μαξιλάρι, προτιμάς να βυθιστείς στον umami-κό λήθαργο ενός πληθωρικού μπιφτεκόψωμου μασουλώντας νωχελικά μια χρυσοτηγανισμένη παρτίδα πατάτες με τριμμένη παρμεζάνα και εθιστικό άρωμα λαδιού τρούφας. 

Στο μενού του "Burger Joint” θα βρεις προτάσεις για πιο χαλαρούς αλλά και πιο δυνατούς παίχτες-αμετανόητους καρνιβόρους. Τι εννοούμε; Έχουν για παράδειγμα εξαίσιες προτάσεις για χορτοφάγους όπως το "vegan cheeseburger”, με μπιφτέκι και τυρί τσέντας φυτικής προέλευσης, ντομάτα, iceberg, μιξ κρεμμυδιών και πίκλας και την ομώνυμη με το μαγαζί bj mayo επίσης σε vegan εκδοχή, ή το "healthy chicken”, με κοτόπουλο, mozzarella, iceberg, ντομάτα και pesto σε ψωμάκι ολικής άλεσης, αλλά και burgers με παναρισμένο ή ψητό κοτόπουλο ή μοσχάρι από Black Angus που εισάγουν από Αμερική και Αυστραλία, με τα ανάλογα παρελκόμενα. Το "The Hangover”, με μπέικον, κρεμμύδι, τσένταρ και τηγανιτό αυγό δίπλα στο "Redneck Jack” με μαρμελάδα bourbon bacon, καπνιστή μαγιονέζα και έμενταλ, και το "Texas smash” με διπλό smash burger, διπλό cheddar, bacon και δαχτυλίδια κρεμμυδιού θα δημιουργήσουν γερά διλήμματα για το τι θα συνοδεύσει επάξια το milkshake Nutella που θα ρουφήξετε ανερυθρίαστα γουλιά γουλιά.

Δείτε περισσότερα για το Burger Joint εδώ.

"Γιαγιά Κούκου": Ωδή στην παλιά Αθήνα

Γιαγιά Κούκου

Όσο το κέντρο της Αθήνας και τα meeting points του ρέπουν σε μια ομοιομορφία χάνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ένα εστιατόριο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης αντιστέκεται σθεναρά και προτάσσει την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα που το έκαναν να ξεχωρίσει. Το "Γιαγιά Κούκου" είναι ο απόλυτος προορισμός για τα after office ραντεβού στο κέντρο, συνδυάζοντας γαστρονομία, ατμόσφαιρα και χαρακτήρα με έναν ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο τρόπο. Όσο και αν τα γαστρονομικά trends έχουν αναδείξει νέες τάσεις, το "Γιαγιά Κούκου" παραμένει πιστό στην παράδοση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια μοντέρνα προσέγγιση στις κλασικές ελληνικές γεύσεις.

Η ατμόσφαιρα του "Γιαγιά Κούκου" είναι από μόνη της λόγος για να το επισκεφτείς, πολλώ δε μάλλον αν θες να χαλαρώσεις μετά από μια απαιτητική μέρα και να απολαύσεις πιάτα με μεράκι και φροντίδα. Στεγασμένο σε ένα από τα θρυλικά υφασματάδικα της πρωτεύουσας, το εστιατόριο διατηρεί την αστική γοητεία της παλιάς Αθήνας αλλά με μια μοντέρνα εκδοχή. Η vintage διακόσμηση, οι φλοράλ ταπετσαρίες και τα ρετρό έπιπλα δημιουργούν την αίσθηση μιας ζεστής, φιλόξενης κουζίνας.

Δείτε περισσότερα για το Γιαγιά Κούκου εδώ.

"Cupola": Ιταλικές γεύσεις στον γραφικό πεζόδρομο του Παγκρατίου

Cupola

Από τις δημοφιλέστερες τρατορίες του αθηναϊκού κέντρου, το "Cupola" αγαπά την ιταλική κουζίνα υπηρετώντας την πιστά από το 2017, γι’ αυτό και έχει αποκτήσει σταθερούς θαμώνες που το επιλέγουν για περιστάσεις παντός τύπου, από μια χαλαρή καθημερινή έξοδο και ένα ποτήρι κρασί ή aperitivo μετά τη δουλειά έως επαγγελματικές συναντήσεις.

Καθισμένοι στα τραπέζια της casual ζεστής σάλας του, ή στο πάσο της ανοιχτής κουζίνας, θα απολαύσετε διαχρονικά ατού που εστιάζουν στις κλασικές ιταλικές γεύσεις, με κάποιο aperitivo ή ένα κρασί από την προσεκτικά διαμορφωμένη οινική λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του ιταλικού και ελληνικού αμπελώνα.

Δείτε περισσότερα για το Cupola εδώ.

Το "Dal Professore Gastro-bar" θα σου μάθει τι εστί "cena spettacolo"

DAL PROFESSORE GASTRO BAR

Ο Νίκος Δημητροκάλης φημίζεται για τη ιδιαίτερη εκτίμηση και βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας και με όχημα τα "Dal Professore” Κηφισιάς και Νάξου φωτίζει την κουλτούρα των γεύσεων της Μπότας με δυνατούς προβολείς. Πρόσφατα, στο παλμαρέ του πρόσθεσε ένα ακόμα πόστο, το "Dal Professore Gastro bar” εστιάζοντας στο λεγόμενο "cena spettacolo” (δείπνο με θέαμα). 

Πώς μεταφράζεται αυτό; Εμπειρία με cool DNA, fun σενάριο, κεντρικές ερμηνείες με ή χωρίς αλκοόλ, γουστόζικα πιάτα για brunch και μεσημεριανό, ανεβασμένοι μουσικοί τόνοι με τη δύση του ηλίου. Στο καλλιτεχνικό κολάζ του "ευ πίνειν” δράση αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραβάνας στην επιμέλεια μιας εκλεκιστικού περιεχομένου κάρτας συνοδευόμενης από ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μενού με προτάσεις που κουμπώνουν στο ιταλίζουσας φιλοσοφίας concept. Στην κάρτα φιγουράρουν κοκτέιλ με ονόματα επιφανών Ιταλών καλλιτεχνών όπως ο Φεντερίκο Φελίνι, η Κλαούντια Καρντινάλε, η Ορνέλα Μούτι και η Σοφία Λόρεν, ο Αντριάνο Τσελεντάνο και η Μόνικα Μπελούτσι, ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και πολλοί άλλοι σε ένα μιξάζ προτάσεων εξίσου ενδιαφέρον με το περιτύλιγμά του. 

Δείτε περισσότερα για το "Dal Professore Gastro-bar" εδώ.

"zohόs": Η γεύση της ελληνικής φύσης στην καρδιά της Αθήνας

Zohos Αφιέρωμα After office πλάκα

Πλούσιες γεύσεις εμπνευσμένες από τα δώρα της ελληνικής υπαίθρου, φιλοσοφία nose-to-tail συνδυασμένη με τεχνικές fine dining και βιωσιμότητα, είναι το τρίπτυχο που υπηρετεί με σπουδή ο "zohόs". Ο μυστικός κήπος στην καρδιά της Πλάκας στρώνει καθημερινά τραπέζι και καλεί για γαστρονομικές εμπειρίες που σπάνε τη ρουτίνα.

Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, ο "zohόs" είναι η ιδανική επιλογή για μια χαλαρωτική έξοδο με φίλους ή συναδέλφους, όπου η άγρια ομορφιά της ελληνικής φύσης συνδυάζεται με τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας. Εδώ, κάθε ημέρα μοιάζει με το τέλειο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής, με πιάτα που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη θάλασσα μέχρι την ορεινή ύπαιθρο.

Δείτε περισσότερα για τον "zoho" εδώ.

Στο "Gazi College" για ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα

Gazi College

Αν ψάχνεις το ιδανικό σημείο στον Πειραιά για after office drinks ή ένα απολαυστικό γεύμα, το "Gazi College" είναι η απόλυτη επιλογή και εξηγούμαστε: Το διαχρονικό all-day eatery με τη χαλαρή διάθεση και τον σύγχρονο χαρακτήρα του, δεν προσφέρει απλά έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο για να χαλαρώσεις μετά από μία κουραστική μέρα, αλλά καλεί σε αναπάντεχες γευστικές αποδράσεις μέσα από ένα up to date menu που μιλάει άψογα τη γλώσσα της comfort κουζίνας. Είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσεις το ποτό σου με τους συναδέλφους ή την παρέα σου, όπως επιβεβαιώνει μια γρήγορη ματιά στην όλο φαντασία κάρτα με τα cocktails ή την ενημερωμένη wine list με ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα.

Πέρα από τα καλοφτιαγμένα κλασικά ποτά, η ποικιλία από signature cocktails, όπως το "Caribbean Queen" με spicy rum, cherry και φράουλα ή το "Pink Panther" με Vodka, passion fruit και πράσινο μήλο. Αν προτιμάς κάτι πιο alcohol free, η μπάρα του "Gazi College" επιμελείται μια σειρά από mocktails, ιδανικά για όποιον θέλει να απολαύσει ένα αναζωογονητικό ποτό χωρίς αλκοόλ.

Δείτε περισσότερα για το "Gazi College" εδώ.

After Office α λα ιταλικά στο GiO

GiO

Λίγα πράγματα μπορούν να σε χαλαρώσουν οργανικά και με φινέτσα μετά από μια γεμάτη μέρα στο γραφείο. Ένας χώρος όμως που αποπνέει κομψότητα, άνεση και γεύσεις με άποψη βοηθά σίγουρα ώστε να κατευθυνθείς προς τη σωστή πλευρά της αναζήτησής σου. 

Αν ψάχνεις λοιπόν τον επόμενο αγαπημένο σου προορισμό για καθημερινή αποφόρτιση από τα της εργασίας δεδομένα -και σίγουρα όχι μόνο από αυτά- με φίλους ή συναδέλφους, το GiO είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Ένα ιταλικό διαμαντάκι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου The Margi. Ερχεται να προσθέσει μια νότα αυθεντικής ιταλικής φινέτσας στα ΝΠ, με ένα περιβάλλον που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στη διαχρονική κομψότητα και τη σύγχρονη αισθητική.

Δείτε περισσότερα για το GiO εδώ.

"Gloria Gati": Ιταλικός εκλεκτικισμός στην Πλατεία Καρύτση

Gloria Gatti

Μπορεί να έχει την ίδια εθνική γευστική κατεύθυνση με το έτερο ιταλικό εστιατόριο-δημιούργημα του εξαιρετικού σεφ Γιώργου Παπακώστα, ωστόσο το "Gloria Gati” γιορτάζει την οικεία νοστιμιά της κουζίνας της Μπότας με τη φινέτσα μιας brasserie. Σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον με ζεστό φωτισμό, που συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία με vintage λεπτομέρειες, θα απολαύσετε, καθισμένοι στις χαρακτηριστικές καρέκλες με τη βιεννέζικη ψάθα, ρετσέτες φτιαγμένες με την ίδια φιλοσοφία του αδερφού-εστιατορίου στη Γλυφάδα, του "Vittoria Gati”.

Η "Gloria Gati” επίσης αγαπά τα διαλεχτά υλικά προσφέροντας πιάτα που μιλούν στην ψυχή κάθε λάτρη της Ιταλίας, έχει όμως τη δική της εκφραστική λάμψη και προσωπικότητα. Διόλου τυχαία λοιπόν αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εστιατορικές αφίξεις των τελευταίων δύο ετών. Γενικότερα, είναι ένα μέρος που θα φας και θα πιεις καλά, είτε αυτό που αποζητάς είναι μια ιδανική επιλογή για lunch break, είτε καλοφτιαγμένα after office ποτά, που θα συνοδεύσουν ένα δείπνο μετά τη δουλειά. 

Δείτε περισσότερα για το Gloria Gati εδώ.

Μετά το γραφείο, ραντεβού στον Ιπποπόταμο

Μετά το γραφείο, ραντεβού στον Ιπποπόταμο

Δεν είναι πολλά τα αθηναϊκά μπαρ που μπορούν να συνδυάζουν διαχρονικότητα, cool attitude, ωραία ατμόσφαιρα και προσαρμοστικότητα σε κάθε συνθήκη. Από το 1978, ο Ιπποπόταμος στα σύνορα του Κολωνακίου με τα Εξάρχεια, γράφει τη δική του ιστορία και αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για κάθε περίσταση. Αν ψάχνεις ένα ιδανικό after office μέρος για να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά, ο Ιπποπόταμος είναι εκεί. Και για αυτό.

Στεγασμένο σε ένα ατμοσφαιρικό παλιό αρχοντικό, διαθέτει μια ρετρό αυλή, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει, σε υποδέχεται στα άνετα τραπεζάκια του γραφικού πεζόδρομου της Δελφών. Η διακόσμηση και η συνολική αισθητική του χώρου αποπνέουν οικειότητα και αγέρωχα χρονική γοητεία, προσφέροντας το τέλειο σκηνικό για αλλαγή σκηνικού, μακριά από οποιαδήποτε επαγγελματική υποχρέωση, που πια περνά στο φόντο.

Δείτε περισσότερα για τον Ιπποπόταμο εδώ.

"Κρίθαμος": Μετά τη δουλειά σαλπάρουμε για Κάρπαθο μ’ ένα μοντέρνο τουίστ

κρίθαμος

Μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας φιλόξενος χώρος σε ένα ήσυχο σημείο της πόλης, που να ξέρει να σε περιποιηθεί με τις γεύσεις του. Αυτός ακριβώς είναι ο "Κρίθαμος”, το εστιατόριο του Ψυχικού που συνδυάζει την καρπαθιώτικη ψυχή με μια σύγχρονη διάθεση. Με όνομα που παραπέμπει στον κρίταμο που σέρβιρε ο πατέρας του ιδιοκτήτη, Στέλιου Κωνσταντινίδη, ο "Κρίθαμος” υποδέχεται τους καλεσμένους σε μια αίθουσα που έχει την αίσθηση ενός μπιστρό, με το ξύλο και το μπαμπού να κυριαρχούν. Φυσικά, τώρα που ανοίγει ο καιρός, είναι ό,τι πρέπει και η αλέγκρα, al fresco σάλα του.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, δοκιμάστε το ψωμί ημέρας, που ζυμώνεται καθημερινά με τη συνταγή της γιαγιάς -μία comfort πρόταση που υπογραμμίζει την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το εστιατόριο. Φυσικά, και στη λογική της παρέας των συναδέλφων που θα σας συνοδεύει, μοιραστείτε τα ντολμαδάκια, τους λουκουμάδες με ξινοτύρι και μέλι λευκής τρούφας και τους ντοματοκεφτέδες που θα σας μεταφέρουν κατευθείαν σε βάιμπ νησιού. Στο ίδιο μήκος κύματος, γεμάτες γεύση από Κάρπαθο, είναι οι κοπέλες, τα παραδοσιακά χορτοπιτάκια του νησιού, αλλά και οι χειροποίητες μακαρούνες που συνοδεύονται με τυρί σιτάκα και τηγανισμένο και αποξηραμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο (τσίκνωση).

Δείτε περισσότερα για τον Κρίθαμο εδώ.

Στην "Κυβέλη" για την πιο απολαυστική after office έξοδο

Κυβέλη

Το κέντρο της πόλης είναι ένα ιδανικό meeting point για παρεΐστικες εξόδους, ειδικά αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε πού θα βγείτε για φαγητό και ποτό μετά τη δουλειά. Το μεζεδοπωλείο "Κυβέλη" εδρεύει από το 2016 στην ιστορική Κυψέλη και, με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τα λαχταριστά του πιάτα, μας χαρίζει καθημερινά αυθεντικές στιγμές απόλαυσης, προσφέροντας ένα γευστικό ταξίδι που τιμά την πλούσια ελληνική γαστρονομία, μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά.

Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κι αν επιλέξεις να επισκεφτείς την "Κυβέλη", δεν θα το μετανιώσεις. Oικείες γεύσεις ελληνικής κουζίνας με προσωπικότητα, ποιοτικές πρώτες ύλες και η προνομιακή του θέση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, καθιστούν το μεζεδοπωλείο αγαπημένη επιλογή εξόδου για όσους επιθυμούν μία απόδραση από την καθημερινή τους ρουτίνα.

Δείτε περισσότερα για το Κυβέλη εδώ.

"Lazy Duck": Urban vibes και κοκτέιλ για after office "αποδράσεις"

'Lazy Duck', ένα νέο μπαρ που κάνει την πάπια

Ψάχνεις ένα μέρος για να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά με ωραία κοκτέιλ, funky μουσική και chill ατμόσφαιρα; Το "Lazy Duck" είναι το νέο στέκι που έκανε όλη την Αθήνα να μιλά ξανά για την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο, το μπαρ είναι ο απόλυτος συνδυασμός της παλιάς Αθήνας και του urban στυλ που ψάχνεις για την τέλεια after work έξοδο.

Εδώ, η ατμόσφαιρα σε αγκαλιάζει με την πρώτη, με μοντέρνα διακόσμηση, άνετους καναπέδες και πολυθρόνες και chillout, R&B και urban ρυθμούς στα ηχεία. Αν θέλεις να χαλαρώσεις μετά την ένταση της ημέρας, η λίστα των κοκτέιλ με κλασικά must και signature μίξεις είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ανέβει η διάθεσή σου. Από το "Himitsu", την "Lazy Duck" εκδοχή του κλασικού Negroni με κόκκινο βερμούτ από άνθη Sakura, μέχρι το "Duck’s Nest" με bourbon και άρωμα από Sudachi, κάθε ποτό εδώ είναι κάτι παραπάνω από απλό. Αν είσαι fan της "Paloma", αυτή είναι μία από τις καλύτερες που θα βρεις στην πόλη.

Δείτε περισσότερα για το "Lazy Duck" εδώ.

All day φούρνος; Το "Le pain quotidien Athens" είναι το κάτι άλλο

LE PAIN QUODITIEN

Μετά από 22 χώρες και πάνω από 260 καταστήματα ανά τον κόσμο, το Le pain Quotidien ήρθε στην Αθήνα για να φέρει το ποιοτικό "καθημερινό ψωμί" (αυτό σημαίνει η επωνυμία του καταστήματος στα γαλλικά) του οραματιστή του, Alain Coumont, στα Ιλίσια. Η αίσθηση με το που μπαίνεις είναι αυτή της οικογενειακής θαλπωρής, τη νιώθεις στην ατμόσφαιρα και στα ζεστά γήινα χρώματα του μαγαζιού σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα προϊόντα από νωρίς το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ο δημιουργός του εξάλλου τονίζει ότι το ψωμί είναι τρόπος ζωής, δηλαδή πολλά περισσότερα από απλό κομμάτι της διατροφής μας και αυτή ακριβώς η φιλοσοφία απλώνεται σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Επί της ουσίας, το Le Pain Quotidien γεφυρώνει την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αναβιώνοντας αυτό ακριβώς που λείπει από τις μεγάλες πόλεις. 

Πώς ακριβώς το κάνει; Ξεκινώντας από το ζυμάρι, που φτιάχνεται από βιολογικό αλεσμένο αλεύρι, θαλασσινό αλάτι, νερό και προζύμι, ζυμώνεται υπομονετικά στο χέρι και ψήνεται σε πετρόστρωτες εστίες. Το αποτέλεσμα είναι χειροποίητα καρβέλια, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, τα οποία γίνονται η βάση για τις tartines, η Βέλγικη εκδοχή του ανοιχτού σάντουιτς, που είναι και από τα πιο αντιπροσωπευτικά γεύματα.

Δείτε περισσότερα για το "Le pain quotidien Athens" εδώ.

Για after office μεζεδοκαταστάσεις στο "Mezze Athens"

MEZZE ATHENS

Η ελληνική ταυτότητα του "Mezze Glyfada” και ο δημιουργικός του χαρακτήρας αγαπήθηκε όταν πρωτοδημιουργήθηκε γράφοντας πλέον μια ιστορία 10 και πλέον ετών με κοινό που το τιμά σταθερά. Αντίστοιχη πορεία διαγράφει και το "Mezze Athens”, το "αδερφάκι” του στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως, στέκι με τακτικούς θαμώνες που γεμίζουν τα τραπέζια και τη σάλα του με τη ζεστασιά της παρέας απολαμβάνοντας στιγμές νόστιμης χαλάρωσης. Είναι όμορφη εδώ και αψεγάδιαστη η αναβίωση του παραδοσιακού ελληνικού μεζεδοπωλείου, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN είναι υπεύθυνο γι’ αυτό αφού φρόντισε για τις εικαστικές παρεμβάσεις και τις διακοσμητικές πινελιές που διακριτικά τραβούν το βλέμμα από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του. 

Εδώ δηλώνεις "παρών" από το πρωί για να απολαύσεις τα αρωματικά χαρμάνια καφέ και το φροντισμένο πρωινό τους. Είναι εξάλλου "κοινό μυστικό" η ολοήμερη λειτουργία του μαγαζιού και πολύ το χαιρόμαστε κάθε στιγμή της μέρας. Ωστόσο, αν περάσεις το κατώφλι του μετά τη δουλειά, θα καθίσεις σε μια από τις όμορφες γωνιές του, απολαμβάνοντας τις ορεκτικές μυρωδιές των μπαχαρικών, των ζουμερών κρεάτων και θαλασσινών που κατακλύζουν τα τραπέζια.

Δείτε περισσότερα για το "Mezze Athens" εδώ.

Meno Male: After office α λα ιταλικά στο Κουκάκι

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι

Το τέλος της εργάσιμης ημέρας είναι πάντα κάτι που σκορπίζει χαλάρωση. Συχνά και χαρά. Δεν είναι πλέον μόνο η ώρα που κλείνει ο υπολογιστής και ξεκρεμιέται το σακάκι. Είναι η στιγμή για αποσυμπίεση, κοινωνικότητα και -πολύ συχνά, όταν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες- διασκέδαση. Τα after office drinks, τα σνακ ή ακόμη και ένα περιποιημένο γεύμα, δε θα έπρεπε να θεωρείται μόνο μια συνήθεια αλλά, πολύ περισσότερο, ένα δώρο προς τον εαυτό σου -  μια μάλλον νέα μορφή εξόδου.

Δες το σαν την τέλεια ευκαιρία για να κάνεις ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να επανασυνδεθείς με τους γύρω σου, είτε αυτοί είναι φίλοι, συνάδελφοι ή ακόμη και νέες γνωριμίες. Ακριβώς λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, λίγες είναι οι γαστρονομικές κουλτούρες που προσφέρουν θαλπωρή, οικειότητα και οικεία γεύση. Κι εδώ έρχεται να κολλήσει σχεδόν πάντοτε η ιταλική γαστρονομία. 

Δείτε περισσότερα για το Meno Male εδώ.

"Migliore Pizza & Wine": Σύγχρονη ναπολιτάνικη πίτσα και καλό κρασί

Migliore Pizza and Wine

Ριζικά ανανεωμένο, φωτεινό και ανοιχτόκαρδο, με προσεγμένη αισθητική, το γουστόζικο και κομψό αυτό πόστο προτείνει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ναπολιτάνικης πίτσας, με ζύμη κρύας ωρίμασης 48 ωρών, ψημένη στον ξυλόφουρνο σε θερμοκρασία άνω των 400 βαθμών, και πιάτα φτιαγμένα με επιλεγμένα ιταλικά υλικά.

Το μενού, που υπογράφει ο chef και pizzaiolo Λευτέρης Μπαρμπάνης, είναι φυσικά αφιερωμένο αποκλειστικά σε σπεσιαλιτέ που τιμούν τις πρώτες ύλες και τη γαστρονομική κουλτούρα της γειτονικής Ιταλίας ενώ σε πρώτο πλάνο, ο ξυλόφουρνος ξεφουρνίζει πίτσες με έμπνευση το ναπολιτάνικο στυλ αλλά με φρέσκια ματιά. Καθισμένοι στα τραπέζια της κομψής, διακριτικά μοντέρνας αισθητικής σάλας, θα ξεκινήσετε δοκιμάζοντας Polpettini, κεφτεδάκια δηλαδή από μοσχάρι Black Angus, με σάλτσα picante και φρεσκοζυμωμένη focaccia, και προτείνουμε να μην αφήσετε εκτός την Stracciatella di Bufala που σερβίρουν με μορταδέλα από την Μπολόνια και φυστίκια Αιγίνης, όσο πληθωρική και αν είναι η συνέχεια. 

Δείτε περισσότερα για το "Migliore Pizza & Wine" εδώ.

Musique Cafe and More: Η ιδανική after office συνθήκη

Musique Cafe and More: Η ιδανική after office συνθήκη

Mix & match κοινό κάθε ηλικίας και status, ξεκάθαρο urban feeling, pet friendly λογική και ένα γενικότερο περιβάλλον όπου αργά ή γρήγορα ο καθένας νιώθει οικεία στα πέριξ της πλατείας Προσκόπων. Μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με πρώτες ύλες από τη Νάξο, πολύ καλός καφές και εξαιρετικά ενδιαφέροντα ποτά. Αυτό είναι το long story short για το πολύ δημοφιλές στέκι του Παγκρατίου που ακούει στο όνομα Musique Café and More. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά, καθώς το ξεχωριστό σποτ, που παραμένει ανοιχτό από το πρωί έως και αργά το βράδυ, έχει τη δική του, μοναδική ιστορία να διηγηθεί - μια ιστορία που ξεκινά από τη Νάξο και καταλήγει σε μία από τις πιο λαοφιλείς αθηναϊκές γειτονιές. 

Πέραν όλων των άλλων όμως, το Musique Café and More ενδείκνυται για όλες εκείνες τις συνθήκες αμέσως μετά τη δουλειά ή ακόμη και στην ανάπαυλα αυτής. Βλέπεις, οι συνθήκες για να χαλαρώσει σώμα και πνεύμα είναι εδώ ιδανικές: Ο φωτισμός ακριβώς εκεί που πρέπει, η μουσική στα σωστά ντεσιμπέλ, τα μενού πάντοτε προσεγμένα, το σέρβις εξόχως φιλικό και ενημερωμένο. Εδώ θα απολαύσεις τον τελευταίο καφέ της ημέρας και τα πρώτα ποτά. Εδώ θα συναντήσεις φίλους, εδώ θα βγεις για λίγο ποιοτικό χρόνο με τους συνεργάτες σου. 

Δείτε περισσότερα για το Musique Cafe and More εδώ.

OX Athens: After οffice γεύσεις που ξεχωρίζουν

OX Athens: After οffice γεύσεις που ξεχωρίζουν

Το ακολουθεί ήδη η φήμη του ιδανικού σποτ -ενός εκ των κορυφαίων του είδους στο ευρύτερο αθηναϊκό κέντρο- για business lunch και after office χαλάρωση, φιλοξενώντας στον κομψό χώρο του επαγγελματίες, παρέες και γενικότερα λάτρεις του καλού φαγητού. 

Με το industrial design του, που συνδυάζει πέτρα, σκυρόδεμα και γήινες αποχρώσεις, το OX Athens δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα ποτό αμέσως μετά τη δουλειά - δίχως να περιορίζεται απαραίτητα στην εν λόγω συνθήκη. Πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ παίζει μία εξαιρετικά διαμορφωμένη κάβα με προτάσεις του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα - κρασιά που μιλούν σε κάθε παλέτα μπορούν να παίξουν σόλο ή για συνοδεία του φαγητού.

Δείτε περισσότερα για το OX Athens εδώ.

Πιτσαρία Νεάπολη: Ν(ε)απολιτάνικη πίτσα για τις λιγούρες μετά τη δουλειά και όχι μόνο

Πιτσαρία Νεάπολη after office

Αν λογιέστε για pizza-lover αποκλείεται να μην έχει πέσει στην αντίληψή σας η πιο πρόσφατη αγάπη της πρωτεύουσας και των pizzaioli της για την ναπολιτάνικη ζύμη. Φτιαγμένη χωρίς  ζάχαρη έχει ένα ανάλαφρο και αφράτο αποτέλεσμα και αποκτά καψαλισμένο χρώμα χάρη στη μαεστρία του εκάστοτε pizzaiolo, κατά την διαχείρισή της στον φούρνο. Να, όπως σ' αυτόν που πρωτοστατεί στην Πιτσαρία Νεάπολη στην οδό Ιπποκράτους, προ(σ)καλώντας με τα αρώματά του τους θιασώτες της ιταλικής συνταγής για μία απολαυστική στάση.

Η ανοιχτή κουζίνα, ορατή και για όσους επιλέξουν να καθίσουν στον εξωτερικό χώρο, ανοίγει για τα καλά την όρεξη, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με industrial αισθητική. Οι περισσότεροι τοίχοι παραμένουν γυμνοί μόνο με τσιμέντο, ενώ πετρόλ πλακάκια ντύνουν τους υπόλοιπους δίνοντας χρώμα στον χώρο. Την εικόνα συμπληρώνουν neon φώτα και art στοιχεία που φέρνουν λίγη αίσθηση Βερολίνου στο ιταλικό κατά τ' άλλα σποτ, ό,τι πρέπει για χαλάρωση μετά τη δουλειά, χάζι των περαστικών και φουλ αστικά feelings. 

Δείτε περισσότερα για την Πιτσαρία Νεάπολη εδώ.

Μετά το γραφείο, η μόνη μας στάση θα είναι το "Piu Verde"

Piu Verde

Δεν υπερβάλλουμε όταν λέμε ότι το "Piu Verde" "σερβίρει" την πιο εξπρές δόση ευεξίας που μπορείς να ζητήσεις βγαίνοντας από το πολύβουο μετρό της Αθήνας. Το all-day σημείο αναφοράς, κρυμμένο στην καρδιά του Άλσους Παπάγου, είναι πράγματι μία ανάσα από τη βαβούρα του κέντρου και ένα ιδανικό σποτ για after office χαλάρωση.

Λίγα λεπτά με τα πόδια από τη στάση "Εθνική Άμυνα" του μετρό θα ανακαλύψεις την κρυμμένη αυτή όαση, με τη χαλαρή, παρεΐστικη αύρα και την κομψή ατμόσφαιρα, που εγγυάται μία αξέχαστη εμπειρία. Αφού επισκεφτείτε το γουστόζικο στέκι, μπορείτε να περπατήσετε στα διάφορα μονοπατάκια μες στα πεύκα και να χαζέψετε τα πάνω από 1000 διαφορετικά είδη φυτών που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις.

Δείτε περισσότερα για το "Piu Verde" εδώ

Στο Sole Giaguaro, για πρωτότυπα ιταλικές after office γεύσεις

Το ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro στα Άνω Πετράλωνα

Αν η ερώτηση είναι "πού θα βρω ένα ιδανικό μέρος για φροντισμένο, νόστιμο και ξεχωριστό φαγητό, ποιοτικό ποτό, ωραία κρασιά και χαλάρωση μετά από μια απαιτητική ημέρα στη δουλειά;", τότε το Sole Giaguaro αποτελεί μια πολύ πειστική απάντηση. Το ιταλικό εστιατόριο του Giovanni Scaraggi προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, πάντοτε με πρόσημο από τη γείτονα χώρα αλλά με μοναδική προσέγγιση, σε έναν χώρο που συνδυάζει την κομψότητα με τη ζεστή ατμόσφαιρα.

Στα Άνω Πετράλωνα το συναντάς, σε ένα όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον όπου το ξύλινο ύφος, οι σκούροι τόνοι και ο προσεγμένος φωτισμός δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Η open kitchen επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν το θέαμα της μπριγάδας του σεφ Scaraggi, ο οποίος, με καταγωγή από το Μπάρι, δίνει τη δική του πινελιά στην ιταλική κουζίνα, με ιδιαίτερα twists από γευστικές φιλοσοφίες πολύ πιο μακριά από αυτήν.

Δείτε περισσότερα για το Sole Giaguaro εδώ.

"Συν Αθηνά": Η καλύτερη θέα για after office drinks

Συν Αθηνά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Είναι γεγονός ότι την καλύτερη θέα -ειδικά τώρα που γλυκαίνει και ο καιρός- την έχουν τα rooftop στέκια στο κέντρο της Αθήνας. Ένα από αυτά είναι και το "Συν Αθηνά", που εδώ και χρόνια εδρεύει σε ένα νεοκλασικό κτίριο στη γειτονιά του Θησείου και παραμένει αγαπημένο σποτ για όσους αποζητούν μία χαλαρή έξοδο μετά τη δουλειά. Το μοντέρνο στέκι έχει κάτι για όλα τα γούστα, αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας -επομένως, ό,τι ώρα και να ξεμπερδέψετε από το γραφείο, μπορείτε να ξαποστάσετε στα τραπέζια του "Συν Αθηνά".

Φυσικά, κατευθυνόμαστε στον τρίτο όροφο του εστιατορίου, όπου μπορούμε να χαζέψουμε την πανοραμική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης καθισμένοι σε ένα στιλάτο roof garden. Ακόμα κι αν δεν μείνετε για φαγητό, τα κοκτέιλ εδώ είναι must και οι επιλογές αμέτρητες: από τα κλασικά Negroni και Porn Star, μέχρι τα signature Milkshake Banana Colada, Athenspolitan, Deja Vu και Apple Crumble Cobber.

Δείτε περισσότερα για το Συν Αθηνά εδώ.

The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο

The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο

Αθόρυβα αλλά μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας και τοπόσημο της πλατείας Καραϊσκάκη έχει εξελίξει δημιουργικά τη γαστρονομική του πρόταση, γαρνίροντάς τη με θαυμάσια θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος είναι εκείνος που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην όλη προσπάθεια, γαρνίροντας το μοναδικό background με μία έξοχη κουζίνα.

Η τελευταία χαρακτηρίζεται διεθνής και βασίζεται σε εμπειρίες από όλο τον κόσμο αλλά και τα μέρη στα οποία έχει εργαστεί ο σεφ, με πιάτα στα οποία συνυπάρχουν πολύ καλή πρώτη ύλη αλλά και όλα όσα ορίζουν οι σύγχρονες τάσεις, δοσμένα μάλιστα υπό ένα πρίσμα που ακολουθεί υψηλά και σωστά διατροφικά στάνταρ.

Δείτε περισσότερα για το The Stanley εδώ.

"Ubuntu": Απολαμβάνουμε after office καφέ στο στέκι του Θησείου

Ubuntu

Το χαριτωμένο σποτ στη γειτονιά του Θησείου είναι ο αγαπημένος μας προορισμός για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα μετά το γραφείο. Ως specialty coffeeshop, το πολύχρωμο "Ubuntu" σερβίρει καφέ με χαρακτήρα και σε κάνει να αισθάνεσαι μέρος μιας κοινότητας. Από νωρίς το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, το all day στέκι στα κεντρικά προσφέρει μία ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά και μυρωδάτο καφέ που θα σε κάνει να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

Το "Ubuntu" είναι all about coffee: από τους κλασικούς εσπρέσο, καπουτσίνο και latte, μέχρι τα cold brew και on the rocks, όλοι φτιαγμένοι από δυνατό roastery. Φυσικά, το μαγαζί προσφέρει και μία μεγάλη ποικιλία σε τσάι (μαύρο και πράσινο για τους πιο παραδοσιακούς, αλλά και matcha και Rooibos με κομμάτια πικραμύγδαλου, σταφίδες και άρωμα ρούμι), καθώς και ζεστή ή κρύα σοκολάτα, δροσερούς, λαχταριστούς χυμούς, αναψυκτικά αλλά και μερικές επιλογές σε μπίρα.

Δείτε περισσότερα για το "Ubuntu" εδώ.

Στο "Vittoria Gati" για pizza ψημένη στον ξυλόφουρνο και ζυμαρικά-έπος

VITTORIA GATTI

Με κομψό μητροπολιτικό διάκοσμο και κουζίνα που σφιχταγκαλιάζει την ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, το εστιατόριο του σεφ Γιώργου Παπακώστα αποτελεί ιδανική πρόταση για επαγγελματική έξοδο ή αν θέλουμε να συνδυάσουμε ποτό και νόστιμο γεύμα μια καθημερινή μετά το γραφείο. Γιατί μας αξίζει. 

Ο δημιουργός του "Vittoria Gati" γνωρίζει σε βάθος την κουζίνα που το δημιούργημά του αντιπροσωπεύει, γι’ αυτό και στα 6 χρόνια λειτουργίας του, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια των νοτίων προαστίων με θαμώνες απ’ όλη την Αθήνα. Τον πρώτο λόγο εδώ κρατούν οι ποιοτικές πρώτες ύλες και τα ζυμάρια για την pizza και pasta, όλα παρασκευασμένα εντός. Το μυστικό της επιτυχίας του ζυμαριού της φημισμένης πλέον pizza τους, είναι το αλεύρι, που προμηθεύονται από παραδοσιακό μύλο στη Νάπολη αλλά και η 6ήμερη ωρίμασή του.

Δείτε περισσότερα για το "Vittoria Gati" εδώ.

Ψάριστον: Νόστιμη sui generis ψαροφαγική απόδραση

Ψάριστον after office

Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, το μόνο που ίσως χρειάζεσαι είναι ένα χαλαρωτικό τραπέζι γεμάτο απρόβλεπτες θαλασσινές εκπλήξεις. Το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο δεν είναι απλώς μια ψαροταβέρνα αλλά αυτό το γνωρίζεις πιθανότατα ήδη – είναι το απόλυτο spot για να αφήσεις πίσω σου την πίεση της δουλειάς και να μπεις σε mood απόλυτης απόλαυσης.

Ο Βασίλης Ακρίβος, ένας πραγματικός Indiana Jones των θαλασσινών γεύσεων, έχει δημιουργήσει ένα μέρος που δεν μπαίνει σε καλούπια και δε σηκώνει νόρμες, πάντοτε με πυξίδα του όλα τα καλούδια που έχει να προσφέρει ο αφρός και ο βυθός. Εδώ το φαγητό δεν είναι απλά ανάγκη αλλά μια συνθήκη που κάνει λίγο πιο νόστιμες και ξεχωριστές τις ημέρες και τις νύχτες. 

Δείτε περισσότερα για το Ψάριστον εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Burger Joint (the)

Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Burger Joint (the)

Δ. Σολωμού 4, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Gazi College

Γρ. Λαμπράκη 117, Πασαλιμάνι
  • Εστιατόρια

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι
  • Bars

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Burger Joint (the)

Ελ. Βενιζέλου 93, Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Azimouthio

Ταϋγέτου 4 & Παύλου Φύσσα, Αμφιάλη
  • Εστιατόρια

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Zohos

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Gloria Gati

Πλατεία Καρύτση 6, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Πιτσαρία Νεάπολη

Ιπποκράτους 98-100, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Dal Professore Gastro Bar

Πραξιτέλους 14, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Gio

The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Γιαγιά Κούκου

Παναγή Σκουζέ 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Meno Male

Βεΐκου 10, Κουκάκι
  • Ethnic κουζίνες

Migliore Pizza & Wine

Λεωφ. Αγίας Βαρβάρας 105A, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Lazy Duck

Πλ. Αγ. Ειρήνης 2, κέντρο
  • Bars

Pain Quotidien (Le)

Ιοφώντος 31, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Ubuntu

Νηλέως 58, Θησείο
  • Bars

Αφαία

Αίθρας 1, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ__
23/06/2025

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.