
Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, το μόνο που ίσως χρειάζεσαι είναι ένα χαλαρωτικό τραπέζι γεμάτο απρόβλεπτες θαλασσινές εκπλήξεις. Το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο δεν είναι απλώς μια ψαροταβέρνα αλλά αυτό το γνωρίζεις πιθανότατα ήδη – είναι το απόλυτο spot για να αφήσεις πίσω σου την πίεση της δουλειάς και να μπεις σε mood απόλυτης απόλαυσης.
Ο Βασίλης Ακρίβος, ένας πραγματικός Indiana Jones των θαλασσινών γεύσεων, έχει δημιουργήσει ένα μέρος που δεν μπαίνει σε καλούπια και δε σηκώνει νόρμες, πάντοτε με πυξίδα του όλα τα καλούδια που έχει να προσφέρει ο αφρός και ο βυθός. Εδώ το φαγητό δεν είναι απλά ανάγκη αλλά μια συνθήκη που κάνει λίγο πιο νόστιμες και ξεχωριστές τις ημέρες και τις νύχτες.

Θαλασσινά διαμάντια μπλέκονται με τολμηρές γευστικές πινελιές, και το αποτέλεσμα είναι mind-blowing. Ξεκίνα την περιπέτεια με τις θρυλικές αντζούγιες με λευκά σπαράγγια, μαύρη σοκολάτα και καφέ εσπρέσο, σε ένα μπουκέτο γεύσεων που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι "Μα καλά, πώς το σκέφτηκαν αυτό;”. Συνέχισε με το τηγανητό χταπόδι με μαγιονέζα σκόρδου και flakes χταποδιού που σε στέλνουν κατευθείαν σε θαλασσινή έκσταση, ή το βουτυρόψαρο με φύλλο sisho και κόκκινο λάχανο, τόσο φίνο που λιώνει στο στόμα.


Περνάς στα ωμά, με επιλογές σαν τα τάκος με ταρτάρ τόνου με ρόκα και μαγιονέζα, τις φούσκες σεβίτσε με ντομάτα φρέσκια, την αρχαία ελληνική συνταγή με ωμό τόνο, ελαιόλαδο και ξύδι όψον, το χριστόψαρο crudo, τις καραβίδες σασίμι με καμμένη κρεμα αρωματισμένη με φύκια και τον τόνο με sweet chilί και soy sauce να έχουν πολλά να πουν.
Κορύφωση με πικάντικες γαρίδες με σάλτσα πιπεριάς τουρσί και τυρί γκοργκοτζόλα, σαρδέλα παντρεμένη γεμιστή με μυρωδικά, spicy μπακαλιάρο με sriracha και αυγό ποσέ, γαριδομακαρονάδα ή κεφάλι ψαριού στο φούρνο με ντοματίνια και βασιλικό.
Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με κάποια ετικέτα κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα ή ένα από τα προσεκτικά διαλεγμένα αποστάγματα.

Info
Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
Tηλ. 2102850746
www.psariston.com
FB: Psariston
IG: @psariston_restaurant