Ψάριστον: Νόστιμη sui generis ψαροφαγική απόδραση

Στο Νέο Ηράκλειο γνωρίζουν καλά τα μυστικά της out of the box θαλασσινής απόλαυσης.

Ψάριστον after office

Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, το μόνο που ίσως χρειάζεσαι είναι ένα χαλαρωτικό τραπέζι γεμάτο απρόβλεπτες θαλασσινές εκπλήξεις. Το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο δεν είναι απλώς μια ψαροταβέρνα αλλά αυτό το γνωρίζεις πιθανότατα ήδη – είναι το απόλυτο spot για να αφήσεις πίσω σου την πίεση της δουλειάς και να μπεις σε mood απόλυτης απόλαυσης.

Ο Βασίλης Ακρίβος, ένας πραγματικός Indiana Jones των θαλασσινών γεύσεων, έχει δημιουργήσει ένα μέρος που δεν μπαίνει σε καλούπια και δε σηκώνει νόρμες, πάντοτε με πυξίδα του όλα τα καλούδια που έχει να προσφέρει ο αφρός και ο βυθός. Εδώ το φαγητό δεν είναι απλά ανάγκη αλλά μια συνθήκη που κάνει λίγο πιο νόστιμες και ξεχωριστές τις ημέρες και τις νύχτες. 

Ψάριστον after office 2

Θαλασσινά διαμάντια μπλέκονται με τολμηρές γευστικές πινελιές, και το αποτέλεσμα είναι mind-blowing. Ξεκίνα την περιπέτεια με τις θρυλικές αντζούγιες με λευκά σπαράγγια, μαύρη σοκολάτα και καφέ εσπρέσο, σε ένα μπουκέτο γεύσεων που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι "Μα καλά, πώς το σκέφτηκαν αυτό;”. Συνέχισε με το τηγανητό χταπόδι με μαγιονέζα σκόρδου και flakes χταποδιού που σε στέλνουν κατευθείαν σε θαλασσινή έκσταση, ή το βουτυρόψαρο με φύλλο sisho και κόκκινο λάχανο, τόσο φίνο που λιώνει στο στόμα.

Ψάριστον after office 1

Ψάριστον after office 4

Περνάς στα ωμά, με επιλογές σαν τα τάκος με ταρτάρ τόνου με ρόκα και μαγιονέζα, τις φούσκες σεβίτσε με ντομάτα φρέσκια, την αρχαία ελληνική συνταγή με ωμό τόνο, ελαιόλαδο και ξύδι όψον, το χριστόψαρο crudo, τις καραβίδες σασίμι με καμμένη κρεμα αρωματισμένη με φύκια και τον τόνο με sweet chilί και soy sauce να έχουν πολλά να πουν.

Κορύφωση με πικάντικες γαρίδες με σάλτσα πιπεριάς τουρσί και τυρί γκοργκοτζόλα, σαρδέλα παντρεμένη γεμιστή με μυρωδικά, spicy μπακαλιάρο με sriracha και αυγό ποσέ, γαριδομακαρονάδα ή κεφάλι ψαριού στο φούρνο με ντοματίνια και βασιλικό.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με κάποια ετικέτα κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα ή ένα από τα προσεκτικά διαλεγμένα αποστάγματα. 

Ψάριστον after office 3


Info

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
Tηλ. 2102850746
www.psariston.com
FB: Psariston
IG: @psariston_restaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.