Το "Meigma" δεν είναι το μεζεδοπωλείο που έχεις συνηθίσει

Η Μαρίνα Χρονά μιξάρει γεύσεις, τέχνη, πολιτισμό και κρασιά στο νέο της εστιατόριο, στον Κεραμεικό.

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό © Λεωνίδας Τούμπανος

Η Μαρίνα Χρονά αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα όσον αφορά το νέο κύμα της comfort νοστιμιάς στα της πόλης γευστικά δρώμενα το τελευταίο διάστημα. Βλέπεις, μετά το πολύ αξιόλογο Ρίνι παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες το έτερο εστιατορικό της πόνημα, που ακούει στο όνομα Meigma (Μείγμα, αν προτιμάς στα ελληνικά).

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Meigma έκανε ντεμπούτο στις αρχές Φεβρουαρίου, ως μία ακόμη άφιξη στην υπερδραστήρια εσχάτως πιάτσα του Κεραμεικού και συστήνεται ως ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο, ως ένα στέκι-mix πραγμάτων, όπως άλλωστε και η ίδια η γειτονιά στην οποία εδρεύει αλλά και όπως, προφανώς, μαρτυρά το όνομά του. Ένα σύγχρονο μαγαζί γειτονιάς, θα έλεγε σε μια άλλη ερμηνεία κανείς. 

Διαβάστε Επίσης

Σε έναν αποψάτο όσο και φιλόξενο χώρο -που η Μαρίνα Χρονά ενθουσιάστηκε αμέσως μόλις τον βρήκε- λοιπόν η τέχνη ξεχειλίζει και είναι αδύνατο να μην το παρατηρήσει ο επισκέπτης.

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 19
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Βλέπεις, είναι η μεγάλη χαρακτηριστική τοιχογραφία του Ιταλού Luca Zamoc που κυριαρχεί - σε περίπτωση που κάτι σου θυμίζει το όνομα, πρόκειται για τον street artist που μαζί με τον έτερο καλλιτέχνη Luca Lattuga "μπογιάτισαν" τους τοίχους του Social Tables Ghirlandina, έδρας του Food For Soul του Massimo Bottura, στη Μόντενα της Ιταλίας. Ένας ακόμη καλλιτέχνης που συναντάται εδώ είναι ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Πάτσιος, τόσο μέσα από πίνακές του όσο και στα σουπλά του μαγαζιού. Συμπληρωματικές πινελιές προσθέτουν τα φυτά εδώ. 

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Meigma γευστικά δε θυμίζει το Ρίνι, παρά μόνο σε κάποια ελληνόστροφα στοιχεία της κουζίνας του. Επενδύει γευστικά σε μικρά πιάτα με διεθνείς μεζέδες, σε μία γεμάτη αν μη τι άλλο κάρτα. 

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα πρώιμα highlights αυτής είναι τα κανελόνια με ραγού κόκορα, η shepherd's pie με αρνί, οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από καρύδι καθώς και η ρώσικη σαλάτα με ελληνική καπνιστή σαλάτα (και συνταγή από Ρώσο μύστη). Γενικότερα, παίζει ακρετό τηγάνι και μπόλικη κατσαρόλα.

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μεζεδοπωλείο της Μαρίνας Χρονά, Meigma, στον Κεραμεικό 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οινική συντροφιά με περίπου 70 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και ιδιαίτερη συμπάθεια σε κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και cocktails από τον bartender Παναγιώτη Γκούμα - στην πλειοψηφία του κλασικά με μικρά twists. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Meigma θα παρουσιάζει events με guest μάγειρες και φιλοξενούμενα οινοποιεία και παραγωγούς. 


Info

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός
Τηλ. 210 3452094
Ανοιχτά από τις 09.00 για καφέ και πρωινό, κουζίνα από τις 14.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.