Ποιο είναι το πρώτο 'ελληνικό' εστιατόριο που πήρε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ΟΜΑ London, που εμπνέεται από τα νησιά της χώρας μας και σερβίρει ελληνόστροφη κουζίνα υπό τον σεφ Jorge Paredes.

Το OMA London, το ελληνικό εστιατόριο με αστέρι Michelin στο Λονδίνο © OMA London

Προφανώς και η είδηση που άπτεται περισσότερο του ενδιαφέροντος για τα δικά μας -σχεδόν- γευστικά δρώμενα μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των αστεριών Michelin για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αφορά το ΟΜΑ

Το ελληνόστροφο εστιατόριο (που προσεγγίζει ασφαλώς γενικότερα τη μεσογειακή γαστρονομική κουλτούρα) στην άκρη του Borough Market έγινε το πρώτο του είδους που βραβεύεται με αστέρι Michelin στο Λονδίνο και γενικότερα στο Νησί (εκτός Ελλάδος όμως όχι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε μεταξύ άλλων το -περίπου τέτοιο- Mavrommatis στο Παρίσι) χάρη στα νόστιμα πιάτα του σεφ Jorge Paredes - ναι, ξέρω, υπάρχει η συγκυρία της έλλειψης του Έλληνα σεφ αλλά τι να κάνουμε;

Το εστιατόριο ΟΜΑ London στο Λονδίνο 5
© OMA London

Το εστιατόριο ΟΜΑ London στο Λονδίνο 2
© OMA London

Στο OMA λοιπόν, σύμφωνα πάντοτε με τους επιθεωρητές του οδηγού Michelin, ο επισκέπτης γεύεται αλείμματα και ψωμιά, τόνο σε διάφορες εκδοχές, άφθονο ψητό στα κάρβουνα και πιάτα όπως σπανακόπιτα και γιουβέτσι. Από έναν Λατίνο σεφ.

"Εξαιρετικά διασκεδαστικό εστιατόριο που σερβίρει συναρπαστική κουζίνα από την Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτό είναι το σημείο για τους λάτρεις του ελληνικού φαγητού στο Λονδίνο, με εξαιρετικά νόστιμα φαγητά, αλοιφές και ψωμιά, τόνο σε διάφορες μορφές, άφθονο ψητό στα κάρβουνα και σπάνια ελληνικά εδέσματα, όπως σπανακόπιτα και γιουβέτσι. Ο κατάλογος των κρασιών είναι επίσης υπέροχος" αναφέρει στο σάιτ του ο οδηγός Michelin για το OMA London.

Διαβάστε Επίσης

Το εν λόγω γευστικό σποτ από την πλευρά του αυτοσυστήνεται ως "ένα μέρος που αντλεί έμπνευση από τη γαλήνη και την απλότητα των ελληνικών νησιών, από τις τολμηρές γεύσεις του λεβάντε και μακρύτερα από εκεί. Με μια λίστα 400+ κρασιών, γεμάτη με την ορυκτότητα και την αλατότητα των ηλιόλουστων ακτών της Ελλάδας".

Το εστιατόριο ΟΜΑ London στο Λονδίνο 1
© OMA London

Το εστιατόριο ΟΜΑ London στο Λονδίνο 3
© OMA London

Το εστιατόριο ΟΜΑ London στο Λονδίνο 6
© OMA London

Βέβαια, κάπου εδώ ίσως αξίζει να τονιστεί πως είναι κάπως περίεργο που ο οδηγός Michelin δείχνει μεγαλύτερη συμπάθεια για την ελληνική -ή κάτι που τη θυμίζει τέλος πάντων- κουζίνα του Λονδίνου, συγκριτικά με την αντίστοιχη προσοχή στη χώρα μας. Κι αυτό ίσως να λέει κάτι. Ίσως και τίποτα. Ο καθένας το ερμηνεύει όπως μπορεί.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.