
Προφανώς και η είδηση που άπτεται περισσότερο του ενδιαφέροντος για τα δικά μας -σχεδόν- γευστικά δρώμενα μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των αστεριών Michelin για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αφορά το ΟΜΑ.
Το ελληνόστροφο εστιατόριο (που προσεγγίζει ασφαλώς γενικότερα τη μεσογειακή γαστρονομική κουλτούρα) στην άκρη του Borough Market έγινε το πρώτο του είδους που βραβεύεται με αστέρι Michelin στο Λονδίνο και γενικότερα στο Νησί (εκτός Ελλάδος όμως όχι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε μεταξύ άλλων το -περίπου τέτοιο- Mavrommatis στο Παρίσι) χάρη στα νόστιμα πιάτα του σεφ Jorge Paredes - ναι, ξέρω, υπάρχει η συγκυρία της έλλειψης του Έλληνα σεφ αλλά τι να κάνουμε;


Στο OMA λοιπόν, σύμφωνα πάντοτε με τους επιθεωρητές του οδηγού Michelin, ο επισκέπτης γεύεται αλείμματα και ψωμιά, τόνο σε διάφορες εκδοχές, άφθονο ψητό στα κάρβουνα και πιάτα όπως σπανακόπιτα και γιουβέτσι. Από έναν Λατίνο σεφ.
"Εξαιρετικά διασκεδαστικό εστιατόριο που σερβίρει συναρπαστική κουζίνα από την Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτό είναι το σημείο για τους λάτρεις του ελληνικού φαγητού στο Λονδίνο, με εξαιρετικά νόστιμα φαγητά, αλοιφές και ψωμιά, τόνο σε διάφορες μορφές, άφθονο ψητό στα κάρβουνα και σπάνια ελληνικά εδέσματα, όπως σπανακόπιτα και γιουβέτσι. Ο κατάλογος των κρασιών είναι επίσης υπέροχος" αναφέρει στο σάιτ του ο οδηγός Michelin για το OMA London.
Το εν λόγω γευστικό σποτ από την πλευρά του αυτοσυστήνεται ως "ένα μέρος που αντλεί έμπνευση από τη γαλήνη και την απλότητα των ελληνικών νησιών, από τις τολμηρές γεύσεις του λεβάντε και μακρύτερα από εκεί. Με μια λίστα 400+ κρασιών, γεμάτη με την ορυκτότητα και την αλατότητα των ηλιόλουστων ακτών της Ελλάδας".



Βέβαια, κάπου εδώ ίσως αξίζει να τονιστεί πως είναι κάπως περίεργο που ο οδηγός Michelin δείχνει μεγαλύτερη συμπάθεια για την ελληνική -ή κάτι που τη θυμίζει τέλος πάντων- κουζίνα του Λονδίνου, συγκριτικά με την αντίστοιχη προσοχή στη χώρα μας. Κι αυτό ίσως να λέει κάτι. Ίσως και τίποτα. Ο καθένας το ερμηνεύει όπως μπορεί.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.