Το "Amber Cellar" αρμενίζει στον Πειραιά

Το ατμοσφαιρικό και αρτιστίκ εστιατόριο του εντυπωσιακού ξενοδοχείου «Mitsis N’U Piraeus Port» σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις χωρίς να αρνείται και ορισμένα ανοίγματα προς το διεθνές στερέωμα.

amber1

Ακόμα κι ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, με το που φτάνεις στον Πειραιά οι σιλουέτες των αραγμένων πλοίων σε βάζουν σχεδόν αυτόματα σε ταξιδιωτικό mood. Η αίσθηση αυτή συνεχίζεται στη φιλόξενη σάλα του "Amber Cellar" που θυμίζει με τον τρόπο της σαλόνι πρώτης θέσης σε απόσταση αναπνοής από την πύλη Ε7 του μεγάλου λιμανιού. Πρόκειται για το εστιατόριο του πολύ καινούργιου ξενοδοχείου Mitsis N’U Piraeus Port που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος στα παλιά κελάρια της εταιρείας Metaxa και οι αναφορές στην ιστορία τόσο του κτιρίου όσο και του λιμανιού είναι διάχυτες στην εντυπωσιακή τοιχογραφία που φιλοτέχνησε in situ o Κωνσταντίνος Κακανιάς. 

amber2

Μπροστά της, ο χώρος του εστιατορίου απλώνεται κομψά με αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες στους τόνους του πετρόλ και περιβάλλεται εκατέρωθεν από ξύλινες αψίδες που φορτίζουν με ζεστασιά την ατμόσφαιρα. Απολαμβάνω ένα ιδιαίτερο Negroni ενισχυμένο με λικέρ περγαμόντο και σιρόπι βανίλιας από τη λίστα των κοκτέιλ που επιμελείται ο πολύ ταλαντούχος Χρήστος Χουσέας και μελετώ τον κατάλογο των πιάτων με τη μοντέρνα ελληνική διάθεση, που δημιουργούν ο executive chef του ομίλου, Δημήτρης Στειακάκης, και ο σεφ του εστιατορίου Στέλιος Μάκαρης. 

amber3

Η εκ νέου απόδοση της παράδοσης με σύγχρονο πνεύμα είναι σαφής στο ξεκίνημα που αξίζει να έχει στο τραπέζι την ανοιχτή κολοκυθόπιτα με γλυκοφάγωτο κολοκυθάκι, γήινες ευωδιές από διάφορα χορταρικά και δροσερή οξύτητα από την κρέμα αριάνι που πέφτει γύρω της. Ωραία ιδέα επίσης η αποδόμηση του μουσακά σε πολύ γευστικά κεφτεδάκια με τραγανή κρούστα και κρέμες μπεσαμέλ και μελιτζάνας, μόνο που η δεύτερη χρειάζεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της προκειμένου να αποδοθεί πλήρως η γεύση του εθνικού μας εδέσματος. Τα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεύονται σε στιλ κερκυραϊκού σοφρίτο και είναι ένα ξιδάτο γλύκισμα που τυλίγεται σε μεγάλο ραβιόλι με πουρέ καρότου, γιαούρτι και πέρλες παλαιωμένου ξιδιού. 

amber4

Νόστιμη και ζουμερή η σοταρισμένη σφυρίδα που σερβίρεται στη λαδόκολλα με ένα μεσογειακό μπριάμ και ολόσωστα ψημένο το αρνάκι που θέλει όμως τη μελιτζανοσαλάτα του πιο ελαφριά γιατί το λαρδί τη βαραίνει. Τα λινγκουίνι με ταρτάρ γαρίδας και το striploin με πουρέ καρότου, μανιτάρια και κρασί sherry, είναι αμφότερα καλοφτιαγμένα, χωρίς να παραπέμπουν στην ελληνική κουζίνα. Για το τέλος, η κρέμα λεμονιού με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μαρέγκα και αφρό δυόσμου συνδυάζει ανάλαφρα μια ποικιλία υφών και δροσίζει ευχάριστα τη γεύση.  

Περισσότερες πληροφορίες

Amber Cellar

Αριστείδου 16-20 (ξεν. «Mitsis N’U Piraeus Port»), Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.