Το "Amber Cellar" αρμενίζει στον Πειραιά

Το ατμοσφαιρικό και αρτιστίκ εστιατόριο του εντυπωσιακού ξενοδοχείου «Mitsis N’U Piraeus Port» σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις χωρίς να αρνείται και ορισμένα ανοίγματα προς το διεθνές στερέωμα.

amber1

Ακόμα κι ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, με το που φτάνεις στον Πειραιά οι σιλουέτες των αραγμένων πλοίων σε βάζουν σχεδόν αυτόματα σε ταξιδιωτικό mood. Η αίσθηση αυτή συνεχίζεται στη φιλόξενη σάλα του "Amber Cellar" που θυμίζει με τον τρόπο της σαλόνι πρώτης θέσης σε απόσταση αναπνοής από την πύλη Ε7 του μεγάλου λιμανιού. Πρόκειται για το εστιατόριο του πολύ καινούργιου ξενοδοχείου Mitsis N’U Piraeus Port που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος στα παλιά κελάρια της εταιρείας Metaxa και οι αναφορές στην ιστορία τόσο του κτιρίου όσο και του λιμανιού είναι διάχυτες στην εντυπωσιακή τοιχογραφία που φιλοτέχνησε in situ o Κωνσταντίνος Κακανιάς. 

amber2

Μπροστά της, ο χώρος του εστιατορίου απλώνεται κομψά με αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες στους τόνους του πετρόλ και περιβάλλεται εκατέρωθεν από ξύλινες αψίδες που φορτίζουν με ζεστασιά την ατμόσφαιρα. Απολαμβάνω ένα ιδιαίτερο Negroni ενισχυμένο με λικέρ περγαμόντο και σιρόπι βανίλιας από τη λίστα των κοκτέιλ που επιμελείται ο πολύ ταλαντούχος Χρήστος Χουσέας και μελετώ τον κατάλογο των πιάτων με τη μοντέρνα ελληνική διάθεση, που δημιουργούν ο executive chef του ομίλου, Δημήτρης Στειακάκης, και ο σεφ του εστιατορίου Στέλιος Μάκαρης. 

amber3

Η εκ νέου απόδοση της παράδοσης με σύγχρονο πνεύμα είναι σαφής στο ξεκίνημα που αξίζει να έχει στο τραπέζι την ανοιχτή κολοκυθόπιτα με γλυκοφάγωτο κολοκυθάκι, γήινες ευωδιές από διάφορα χορταρικά και δροσερή οξύτητα από την κρέμα αριάνι που πέφτει γύρω της. Ωραία ιδέα επίσης η αποδόμηση του μουσακά σε πολύ γευστικά κεφτεδάκια με τραγανή κρούστα και κρέμες μπεσαμέλ και μελιτζάνας, μόνο που η δεύτερη χρειάζεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της προκειμένου να αποδοθεί πλήρως η γεύση του εθνικού μας εδέσματος. Τα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεύονται σε στιλ κερκυραϊκού σοφρίτο και είναι ένα ξιδάτο γλύκισμα που τυλίγεται σε μεγάλο ραβιόλι με πουρέ καρότου, γιαούρτι και πέρλες παλαιωμένου ξιδιού. 

amber4

Νόστιμη και ζουμερή η σοταρισμένη σφυρίδα που σερβίρεται στη λαδόκολλα με ένα μεσογειακό μπριάμ και ολόσωστα ψημένο το αρνάκι που θέλει όμως τη μελιτζανοσαλάτα του πιο ελαφριά γιατί το λαρδί τη βαραίνει. Τα λινγκουίνι με ταρτάρ γαρίδας και το striploin με πουρέ καρότου, μανιτάρια και κρασί sherry, είναι αμφότερα καλοφτιαγμένα, χωρίς να παραπέμπουν στην ελληνική κουζίνα. Για το τέλος, η κρέμα λεμονιού με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μαρέγκα και αφρό δυόσμου συνδυάζει ανάλαφρα μια ποικιλία υφών και δροσίζει ευχάριστα τη γεύση.  

Περισσότερες πληροφορίες

Amber Cellar

Αριστείδου 16-20 (ξεν. «Mitsis N’U Piraeus Port»), Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.