39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Yevo 'Yevo'

Μόνο λίγα δεν είναι τα καινούρια μαντάτα από τα ελληνικά νησιά και τους άλλους προορισμούς της χώρας όσον αφορά τα εστιατορικά projects που ήδη έχουν ξεκινήσει να στρώνουν τα τραπέζια τους, εν όψει της σεζόν. Νέα εστιατόρια, νέες συνεργασίες, νέα κόνσεπτ στη θερινή Ελλάδα λοιπόν.

Σαντορίνη καυτή σαν λάβα

Στον ρυθμό των διεθνών μετακλήσεων που ξεκίνησε δειλά πέρσι φαίνεται πως συντονίζεται και φέτος το Νησί του Ηφαιστείου. Έτσι, το αδερφό brand των Zuma ονόματι "Roka" έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας το εστιατόριο του "Cavo Tagoo" για να παρουσιάσει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ του που θα έχουν ως επιπλέον ατού τη μαγική θέα στο Ημεροβίγλι. Ο Λουκάς Κατρής, ιδιοκτήτης του "Idol" στα Φηρά, ανοίγει μια νέα ταβέρνα στα σκαλιά που οδηγούν στην Καλντέρα και την ονομάζει "Σαντορινιά".

Το μενού επιμελείται και εδώ ο Παναγιώτης Γιακαλής με παραδοσιακά μαγειρευτά και μεζέδες, βασισμένο  σε κυκλαδίτικες συνταγές και έμφαση σε ποιοτικά τοπικά υλικά. Ως ορεκτική μπουκιά σας δίνουμε τη σαλάτα με ντοματίνια, παστό μπακαλιάρο ξελουριστό, χλωρό τυρί και σαντορινιές καρδαμύδες, τα σκορδομακάρονα και τη μανέστρα με ορτύκια κοκκινιστά.

Ο Μιχάλης Μάρθας αναλαμβάνει την επιμέλεια στο εστιατόριο του οινοποιείου "Anhydrous", επίσης στα Φηρά, όπου θα παρουσιάσει ένα δημιουργικό μενού με focus στα ελληνικά βότανα και τις τοπικές πρώτες ύλες, σε αρμονία με τις ετικέτες του κτήματος και resident chef τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου. "Adami" λέγεται το εστιατόριο του ανακαινισμένου ξενοδοχείου "Canaves Ena" στην Οία και ο Τάσος Στεφάτος παρουσιάζει εδώ μια παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα που θα την μαγειρεύει η πρώτη Ελληνίδα MasterChef Μαργαρίτα Νικολαΐδη. "Καθαρός" θα λέγεται το εστιατόριο που ανοίγει ο όμιλος Andronis Hotels στην ομώνυμη παραλία κάτω από την Οία. Ελληνικού προσανατολισμού προβλέπεται η κουζίνα, με ψάρια, κοπές κρεάτων και σεφ τον Σπύρο Μελανίτη.

Πάντα καινούργια Μύκονος 

Kiku
"Kiku Mykonos"

Το μουδιασμένο περσινό καλοκαίρι δεν φαίνεται να πτοεί το Νησί των Ανέμων, που γνωρίζει όσο λίγα τον τρόπο να κερδίζει το χαμένο έδαφος. Έτσι, αέρα γαλλικής ριβιέρας φέρνει στη Μύκονο το διεθνές brand "LPM", που μετά από προορισμούς όπως το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και το Ριάντ, προσθέτει και τη ναυαρχίδα των Κυκλάδων στη λίστα των locations του, πιάνοντας πόστο στο νέο boutique hotel που αντικαθιστά το "Elysium Hotel" με το θεαματικό ηλιοβασίλεμα στις παρυφές της Χώρας. Και εδώ, όπως σε όλα τα εστιατόρια της μπράντας, η έμφαση θα πέφτει στις εκλεκτές πρώτες ύλες και τις απλές μεσογειακές γεύσεις, με το κοσμοπολίτικο vibe και την αλέγρα διάθεση του σέρβις να αποτελούν κρίσιμο συστατικό της εστιατορικής εμπειρίας.

Ύστερα από τη Ζάκυνθο, ο χρυσοσκουφάτος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος συνεχίζει την πορεία του στο νησί, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με την εμβληματική οικογένεια ξενοδοχείων "Bill & Coo". Η αιχμή του δόρατος θα είναι το εστιατόριο "Yēvo" στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Άμμου, όπου θα παρουσιάσει τη χαρακτηριστική του μοντέρνα ελληνική κουζίνα, ενώ ένα πιο comfort σενάριο θα γράψει για το εστιατόριο του αδερφού ξενοδοχείου που βρίσκεται στον Αϊ-Γιάννη. Μετά την περσινή επιτυχία, η ομάδα των εστιατορίων "Koursaros" ανοίγει φέτος ακόμα μια "La Petite Taverne Windmills" στην πλατεία Ανδρέα Γκέλου κοντά στους Μύλους με ακραιφνώς ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, καθώς και το παρόμοιου στυλ "Cocotte Taverne" στην πλατεία Μελετοπούλου.

Τα σαλιγκάρια του LPM
"LPM Mykonos"

Αν και τον περιμέναμε πέρσι τελικά θα γνωρίσουμε φέτος τον "Παπαϊωάννου" της Μυκόνου. Το εστιατόριο του Γιώργου Παπαϊωάννου έχει πιάσει θέση σε ειδυλλιακή γωνιά της παραλίας του Αγίου Στεφάνου (στο πόστο του παλιού "Πετράν"), και θα απαριθμεί όλα τα διάσημα πιάτα του σπεσιαλίστα της θάλασσας μαζί με νέες προτάσεις, όντας παράλληλα το πρώτο που θα λειτουργήσει σε σύμπραξη με την εταιρεία Dogus, η οποία έχει αγοράσει τα δικαιώματα του brand "Παπαϊωάννου" για το εξωτερικό και σκοπεύει να το ταξιδέψει από το Λονδίνο ως την Κυανή Ακτή.

Ανανεωμένο επιστρέφει, τέλος, στο γευστικό χάρτη το "Kiku Mykonos", απλώνοντας το ατμοσφαιρικό σκηνικό του εντός του ξενοδοχείου "Numi Boutique Hotel" στον περιφερειακό της Χώρας. Η robata με ηφαιστειακές πέτρες θα είναι το επίκεντρο των ψησιμάτων, με ένα ευρύ Wagyu Beef Selection να διεκδικεί τον προβολέα στο μενού, ενώ φρέσκα ψάρια και εκλεκτοί θησαυροί αποκλειστικά από τις ελληνικές θάλασσες, θα αποτελέσουν τον έτερο άξονα της κουζίνας, της οποίας θα ηγείται ο σεφ Sergei Osipov με προϋπηρεσία στο διεθνές brand "Novikov". 

Διαρκώς ανερχόμενη Πάρος 

Paron
"Parōn"

Ένα προς ένα αλλά κάθε χρόνο και πιο γρήγορα ανεβαίνει τα σκαλιά του γαστρονομικού στερεώματος η Πάρος. Με όνομα που παιχνιδίζει ανάμεσα στο "παρών" και το ίδιο το νησί, το ολοκαίνουργιο "Parōn" στο χαρισματικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Parilio" ξεχωρίζει ανάμεσα στις φετινές αφίξεις. Τις γεύσεις επιμελείται επισήμως ο Θάνος Φέσκος του "Delta", ο οποίος θα δώσει comfort χρώμα σε μια κουζίνα με ελληνικό αλλά και κοσμοπολίτικο πνεύμα, χρησιμοποιώντας πολλές τοπικές πρώτες ύλες αλλά και πολλές πίκλες.

Στο μενού που θα εκτελεί ο σεφ Θάνος Μπάμπουρας, θα βρείτε αστακό με ζυμαρικό μιρμιτζέλι, σάλτσα βουτύρου και βερίκοκο, μοσχαρίσια short rib με γλάσσο καπνισμένων φρούτων, λευκή γλυκοπατάτα και λεμονοθύμαρο, αρνάκι λεμονάτο με βλήτα αυγολέμονο, λεμόνι κονφί και μυρώνια αλλά και παγωτό ξυλάκι με παριανό μάνγκο και ανανά.

Έντονη κινητικότητα σημειώνεται φέτος και στον αντικρινό δορυφόρο της Αντιπάρου. Εκτός από το "Beach House" στην παραλία Απάντημα, που υποδέχεται τον σεφ Περικλή Κοσκινά και την βραβευμένη "Cookoovaya" του σε μια πιο ανάλαφρη, νησιώτικη εκδοχή, το νησί βλέπει και το σουξέ της Χώρας, το εστιατόριο "Vassilenas Blue", να αφήνει την αυλή του για να μεταφερθεί σε νέο, πιο θαλασσινό πόστο.

Με νέα έδρα τη δροσερή αυλή του ξενοδοχείου "Kouros Village" (εκεί όπου παλιότερα συναντούσαμε το "Samano"), το εστιατόριο θα μεταφέρει στο νησί τη head to tail ψαροφαγία που μας ξεδίπλωσε τον περασμένο χειμώνα στην αθηναϊκή του σάλα, μαζί με πολλές ακόμη φρέσκες καλοκαιρινές ιδέες. Ο al fresco χώρος που αφήνει πίσω του ο "Βασίλαινας" της Αντιπάρου, όμως, φαίνεται πως δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτος, αφού ακούγεται πως την αλεγρία του θα κρατήσει ζωντανή ο Ρενάτο Μεκόλι, παλιός συνεργάτης του Θανάση Βασίλαινα.

Τι άλλα νέα από τις Κυκλάδες; 

Astrea
"Astrea"

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων Σύρος υποδέχεται φέτος το εντυπωσιακό καινούργιο ξενοδοχείο "Argini Hotel" στα Βαπόρια της Ερμούπολης, όπου τη φροντίδα της γευστικής πρότασης θα έχει το Trastelis Group. Στο εστιατόριο του που θα ονομάζεται "Elexis" ο σεφ Νίκος Σταμάτης ενορχηστρώνει ένα μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με την ελληνική γη και τις πρώτες της ύλες, σαν τις αγκινάρες με σος ολαντέζ ή το καλαμάρι με μαρμελάδα τσίλι και τζίντζερ.

Στην Τήνο, ο Μαρίνος Σουράνης και η ομάδα της "Μαραθιάς" ανοίγουν έναν καινούργιο χώρο μέσα στην πόλη. Είναι το "Astrea", ένα wine και cocktail bar που θα σερβίρει tapas και μεζέδες που θα συνδυάζονται με το κρασί, θα δίνει έμφαση στην καλή μουσική δημιουργώντας μια πολιτισμένη αύρα, θα ανοίγει από τις 8.00 το πρωί για καφέ και μπράντς και τις γεύσεις του θα τις επιμελείται ο Μιχάλης Μάρθας.

Στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο της Φολεγάνδρου, ονόματι "Gundari", συνεχίζει το ταξίδι του στα νησιά μετά τη Σαντορίνη και την Κεφαλονιά ο Λευτέρης Λαζάρου. Σε αυτή την πανέμορφη μονάδα φιλοξενίας που έχει σαν μότο της το "Raw Luxury" υλοποιημένο με γήινα χρώματα και υλικά, ο εμβληματικός σεφ φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο εστιατόριο "Orizon" που βλέπει ειδυλιακά ηλιοβασιλέματα, σπεσιαλιτέ που εκφράζουν την ελληνική θαλασσινή γαστρονομία του "Βαρούλκου" και να προσθέσει κλασσικά ελληνικά μαγειρευτά με κρέας.

Στη Σίφνο, ο Νίκος Θωμάς συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά την επιμέλεια στο βραβευμένο "Bostani Bar & Restaurant" του "Verina Astra" αλλά παράλληλα θα μεριμνά από φέτος και για το νέο πρότζεκτ του ξενοδοχείου. Ονομάζεται "Paralia" και θα είναι ένα street food εστιατόριο στις Καμάρες, που θα σερβίρει από skewers και bowls μέχρι "χωνάκια" με διάφορες επιλογές και αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου.

Κλασικές αξίες με νέες αφορμές

Kamares
"Kamares"

Στη Χαλκιδική ανηφορίζει φέτος ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναλαμβάνοντας την επιμέλεια στα εστιατόρια "Kamares" και "Armyra" του εμβληματικού resort "Eagles Palace" στην Ουρανούπολη. Στο μεν πρώτο θα παρουσιάσει ένα fine dining μενού στο χαρακτηριστικό του ύφος με σεφ τον Θάνο Γιαννακό, ενώ στο δεύτερο μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις πλάι στη γοητευτική αμμουδιά του συγκροτήματος. Στην Κρήτη, ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος consultant chef στο εστιατόριο "Elaia" του ξενοδοχείου "Kapsaliana Village" στα ψηλά του Ρεθύμνου. Ο βραβευμένος σεφ θα παρουσιάσει ένα προχώ fine dining μενού, που θα στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε κρητικές πρώτες ύλες.

Στα Χανιά, το εστιατόριο "AlmyVita" μεταφέρεται σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους του Παλιού Λιμανιού, τη θρυλική "Αριάδνη" που τα τελευταία χρόνια είχε μετονομαστεί σε "Nama Restaurant", και ο Έκτορας Μποτρίνι σχεδιάζει μια αναβαθμισμένη κρητική γαστρονομική κουζίνα με σεφ τον Σωτήρη Ματσούκα, που πέρσι μαγείρευε στον "Κουκούμαβλο" της Σαντορίνης. Στο Ρέθυμνο, επιμελείται επίσης την αναβάθμιση της κουζίνας του γραφικού "Λεμονόκηπου" με την δυνατή κάβα στην Παλιά Πόλη, αξιοποιώντας τοπικά υλικά και τον ξυλόφουρνο του μαγαζιού.

Λακάνη
"Λακάνη"

Φύγαμε για Ρόδο, όπου ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος αφήνει πίσω του το πολύ καλό εστιατόριο "Five Senses" του ξενοδοχείου "Lindos Blu" και κάνει το πρώτο solo βήμα του στην πόλη. Η "Λακάνη" του, όνομα δανεισμένο από παραδοσιακή ροδίτικη συνταγή, θα είναι ένα "αστικό φαγοπωλείο", όπως το χαρακτηρίζει, ένα πειραγμένο μαγέρικο δηλαδή, που θα σερβίρει πιάτα όπως το στιφάδο με σουτζούκι και πλιγούρι, τα "λόπαδα" με τσιροσαλάτα και αρωματικά ή το προζυμένιο ψωμί με κρέμα από καπνιστές πιπεριές και ξηρούς καρπούς ανακάρδια.

Χρόνια είχε να μας απασχολήσει η Ύδρα, όμως να που φέτος υποδέχεται τον Μιχάλη Νουρλόγλου και τον Δήμο Σαμουράκη που αναλαμβάνουν την ολική επαναφορά του εστιατορίου "Bratsera" στο ομώνυμο εμβληματικό boutique ξενοδοχείο του νησιού. Στο μοναδικό διατηρητέο κτίριο με πυρήνα του ένα παλιό εργοστάσιο σφουγγαριών, το ανανεωμένο εστιατόριο θα κάνει γαστρονομικές βουτιές στην παράδοση του νησιού, αλλά και στο ευρύτερο ελληνικό συνταγολόγιο, για να φέρει στην επιφάνεια τη νοστιμιά της πρώτης ύλης, μέσα από πιάτα όπως ο γαύρος μαριναρισμένος σε ξίδι από Ασύρτικο με μαρμελάδα ντομάτας ή το ζουμερό αρνάκι με μελιτζάνα, πάστα ντομάτας και γιαούρτι.

Διαβάστε Επίσης

Το αντίπαλο δέος των Σπετσών επιλέγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο "Nebbiolo" του ομίλου Μωράκη στην Εκάλη. Και εδώ η έμφαση θα είναι στις αγαπημένες γεύσεις της γείτονος, όμως ο Θοδωρής Παπανικολάου που επιμελείται το μενού θα βάλει στο παιχνίδι και αρκετό φρέσκο ψάρι.

Όσοι, πάλι, προτιμήσετε το ατελείωτο πράσινο της Θάσου, σημειώστε πως ο Ανδρέας Σταυρίδης, βραβευμένος σεφ-πατρόν του πολύ αξιόλογου "Ανδρέα" που έβαλε στον χάρτη των απανταχού meat lovers τη Σκοπιά Σερρών, επιμελείται από φέτος την κουζίνα στο εστιατόριο "Pinch of Salt" του ξενοδοχείου "Elektra Comfort Hotel". Το μενού έχει μοντέρνο ύφος, με αρκετά στοιχεία ελληνικότητας, χωρίς να λείπουν οι αναφορές τόσο στο εκλεκτό κρέας όσο και στη θάλασσα.

Το Ιόνιο πετάει! 

Lesante cape
"Lesante Cape"

Νέα σελίδα στην υψηλού επιπέδου γαστρονομική του πρόταση θα γράψει φέτος το "Lesante Cape" στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, υποδεχόμενο τον σεφ Σταύρο Υφαντίδη. Με χρόνια προϋπηρεσίας σε εμβληματικές ευρωπαϊκές κουζίνες σαν του "Vendome", του "Fat Duck" και του "Petrus", ο νεαρός σεφ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την εστιατορική ταυτότητα του ξενοδοχείου: το "Bostani" επεκτείνει την πλήρως ελληνική farm to table λογική του, σερβίροντας πίτες και μαγειρευτά στον ξυλόφουρνο, αλλά και σούβλες καθημερινά, η all day πρόταση του "Novita" θα αναβαθμιστεί με ειδικό βραδινό μενού όπου κλασικές τοπικές και ελληνικές γεύσεις θα περνούν από σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο, ενώ γαστρονομική αιχμή του ξενοδοχείου παραμένει το "Fiore", με την υψηλού επιπέδου fine dining εμπειρία που προσφέρει, να ενδυναμώνεται περαιτέρω από τακτικά guest events και four hands dinners με τη συμμετοχή διεθνών βραβευμένων σεφ.

Στην Κέρκυρα δίνει το "παρών" φέτος ο Σωτήρης Ευαγγέλου ως consultant chef του πολυτελούς ξενοδοχειακού ομίλου MarBella Collection. Ο σπουδαίος σεφ θα αναδιαμορφώσει την γευστική πρόταση τόσο στο "MarBella Corfu" της Κέρκυρας όσο και στο "MarBella Elix" που άνοιξε πριν μερικά χρόνια στις αντικρινές ακτές της Θεσπρωτίας. Στη βόρεια καταπράσινη Κέρκυρα, δίπλα στην αμμουδερή ακτή της Αχαράβης και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Restia Suites", πηγαίνει επιστρέφοντας στην πατρίδα του σαν executive chef του ομίλου Mayor Hospitality Management ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης.

Διαβάστε Επίσης

Στο εστιατόριο "Pietra" θα παρουσιάσει με δημιουργικό τρόπο κερκυραϊκή και ελληνική κουζίνα με σπεσιαλιτέ όπως το τσιγαρέλι με καλαμάρι, τσιπς ρυζιού και μυρωδικά, τα arancini σαν γεμιστά με κρέμα φέτας και δυόσμο, οι gyozas μπουρδέτο και το ποντιακό κουσκούς με ψητές ντομάτες και γαρίδες.

Παραμένοντας στη δυτική Ελλάδα, κατεβαίνουμε στα μοναδικά Σύβοτα Θεσπρωτίας και στο ξενοδοχείο "Φύλακας". Το καινούργιο του εστιατόριο, το "Λιτρίδι", αναλαμβάνει ο γνωστός μας για το δημιουργικό πνεύμα ποιοτικής ψαροφαγίας σεφ Γιάννης Λιάκου. Εδώ θα κινηθεί κυρίως σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια με μπιάνκο, φρικασέ, ψάρι αγιορείτικο, ρεγγοσαλάτα, χταπόδι στιφάδο, κακαβιά χωρίς να παραλείψει τα ωμά ψαρικά ή την ψητή σουπιά λαδολέμονο με κινόα.

Τα καινούργια της Πελοποννήσου 

Κυρίμαι
"Κυρίμαι"

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το "Lela’s Taverna" στη μεσσηνιακή Μάνη, ο ταλαντούχος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος απλώνει φέτος τα γαστρονομικά του φτερά και στη λακωνική πλευρά, αναλαμβάνοντας την κουζίνα του εμβληματικού ξενοδοχείου "Κυρίμαι" στο Γερολιμένα. Μαζί με τον στενό του συνεργάτη Γιώργο Κηρύκο και την Μικαέλα Ελματζόγλου στην εκτέλεση του μενού, παρουσιάζουν στο ομώνυμο εστιατόριο μοντέρνες γεύσεις που εμπνέονται από χαρακτηριστικά πιάτα της μανιάτικης κουζίνας όπως το πιτάρι, το αρνί αγκιναράτο και το ορτύκι πασπαλά. 

Διαβάστε Επίσης

Γύρω από την Πύλο, στον γραφικό πεζόδρομο της Γιάλοβας πάνω στη θάλασσα, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος εμφανίζεται επισήμως στην επιμέλεια του "Carne". Ο βραβευμένος σεφ χρησιμοποιεί κατά 80% τοπικά μεσσηνιακά υλικά δίνοντας τοπικές νότες στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη σαλάτα ρακόμελο με ξερά σύκα ποσέ, αχλάδι, φουντούκια και κατσικίσιο τυρί, την καρμπονάρα με μανιάτικο σύγκλινο και τυρί Σαν Μιχάλη, το λεμονάτο κοτόπουλο με κρητικό ξυνοτύρι και το τσουρέκι με αρωματική ναμελάκα και παγωτό φυστίκι.

Λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, τέλος, το εμβληματικό "Aman Resort" ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του και σε εξωτερικούς επισκέπτες, παρουσιάζοντας το νέο beach club restaurant "Nura". Το συγκεκριμένο κόνσεπτ λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο "Amanpuri" της Ταϊλάνδης, που αποτελεί την περίφημη ναυαρχίδα των Aman σε ολόκληρο τον κόσμο, και παντρεύει το μεσογειακό ταμπεραμέντο με τα εκλεκτά θαλασσινά και κρεατικά.

Και λίγη Εύβοια

Ένα νέο παραθαλάσσιο εστιατόριο λειτουργεί από αυτό το καλοκαίρι στο ξενοδοχείο 'Amaronda' στην Εύβοια και προσφέρει πιάτα με βαθιά γεύση και άρωμα. Το 'Ammos', που φέρει την υπογραφή του σεφ Γκίκα Ξενάκη στο μενού, τιμά τα προϊόντα της εποχής
και τους θησαυρούς της ελληνικής γης.

O Γκίκας Ξενάκης στο Ammos της Εύβοιας 1

Με έμφαση στην πληθωρική γεύση, όλο το μενού κινείται στα πλαίσια του ελληνικού, δημιουργικού comfort, που οι ρίζες του βρίσκονται στην παράδοση. Ο σεφ και η ομάδα του έχουν ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα στη διάθεσή τους στο 'Ammos': Το ιδιόκτητο μποστάνι βιολογικής καλλιέργειας από το οποίο αντλούν πολλά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές του εστιατορίου. Έχοντας στο επίκεντρο την εποχικότητα και την εντοπιότητα, στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το μενού να τροφοδοτείται εξολοκλήρου από συνεργαζόμενους παραγωγούς της
Εύβοιας.

Οι εκλεκτές γεύσεις θα συνοδευτούν από κρασιά που προέρχονται κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, με κάποιες επιλεγμένες ξένες ετικέτες να συμπληρώνουν την λίστα. Ειδικά για τις μεσημεριανές ώρες, τα ελληνικά αποστάγματα – ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά - συνοδεύoυν τους μεζέδες.

O Γκίκας Ξενάκης στο Ammos της Εύβοιας 2

Το Ammos ανοίγει μεσημέρι και βράδυ. Εκτός από το a la carte μενού του εστιατορίου, o Γκίκας Ξενάκης έχει δημιουργήσει και το Snack Menu που σερβίρεται στην παραλία, την πισίνα και το 'Beach Bar Ammos'.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"