Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου

Με όνομα που παιχνιδίζει ανάμεσα στο 'παρών' και την Πάρο, το 'Parōn' αποτελεί το πιο φρέσκο γαστρονομικό project του ξενοδοχείου 'Parilio', στη δημοφιλή Κυκλάδα. Τιμώντας την ήρεμη ροή της κυκλαδίτικης ζωής, το εστιατόριο βρίσκεται στον ιδιαίτερο βιότοπο του 'Parilio', ακριβώς δίπλα στην πισίνα. Γιορτάζοντας το "εδώ και τώρα" που αντικατοπτρίζει το island life της ελληνικής πολυνησίας, στο 'Parōn' κάθε πιάτο φιλοδοξεί να είναι μια πρόσκληση ώστε ο επισκέπτης να βυθιστεί πλήρως στη στιγμή. Γι' αυτό και 'επιστρατεύεται' ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για τη δουλειά του στο 'Delta' (δύο αστέρια Michelin συν το πράσινο άστρο του κόκκινου οδηγού), Θάνος Φέσκος, που θα επιμελείται όλα όσα προκύπτουν από την κουζίνα εδώ.

'Parōn' στην Πάρο

Υπηρετώντας τις προσταγές της εποχικότητας και την ποιοτική πρώτη ύλη, το 'Parōn' θα επενδύσει μεταξύ άλλων στη βιωσιμότητα και το zero-waste, μαζί με πρωτότυπες τεχνικές preservation και fermenting. Πατά δηλαδή ακριβώς πάνω σε όσα πρεσβεύει ο σεφ Φέσκος, ήδη από τον καιρό του στην Κοπεγχάγη αλλά και εκείνα που έχει δείξει στο εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ.

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 5

Το ξενοδοχείο Parilio στην Πάρο 2

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 2

Στο μενού του -μαζί με τη βοήθεια του resident chef Θάνου Μπάμπουρα- γίνεται μια συνέργεια των καλύτερων δώρων που προσφέρει η γη και η θάλασσα του Αιγαίου. Έτσι, (θα) συναντάς τη δική του ερμηνεία για το παριανό σαλατούρι, του αστακού από το νησί της Αλοννήσου σε συνδυασμό με το παραδοσιακό μιρμιτζέλι, τις κυκλαδίτικες γαρίδες με ιβίσκο και κρέμα γάλακτος. 

Ερμηνεύοντας τη δική του εκδοχή της ελληνικότητας, οι προτάσεις του Θάνου Φέσκου φιλοδοξούν να αναδείξουν την αγάπη του για το comfort food, μέσω μιας περιήγησης στις αναμνήσεις των παιδικών του γεύσεων. 

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 4

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 1

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 3

Τα πρωινά, η φιλοσοφία του Θάνου Φέσκου θα βρίσκει εφαρμογή στο 'Mr. E', ακριβώς δίπλα από το 'Parōn', όπου θα σερβίρεται ένα πλούσιο breakfast και θα περιλαμβάνει τα πάντα: Από χορταστικό comfort food μέχρι vegan και healthy επιλογές - όλα τηρώντας τη δέσμευση του σεφ για τη σύνδεση με την τοποθεσία, την εποχικότητα και, βεβαίως, την αυθεντικότητα.

Το 'Parōn' ξεκινά να σερβίρει από τις 3 Μαΐου.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.