"Συν Αθηνά": Στο all-day resto του Θησείου η Μεγάλη Εβδομάδα έχει την πιο νόστιμη γεύση με θέα την Ακρόπολη

Νηστίσιμα πιάτα στην Αθήνα; Στο νόστιμο all-day εστιατόριο στο Θησείο τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Συν Αθηνά Νηστίσιμα φαγητά

Όσο η πόλη μπαίνει σε ρυθμούς Πάσχα, οι ανοιξιάτικες βόλτες κάτω από την Ακρόπολη και βέβαια, οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στα γραφικά εκκλησάκια της Πλάκας και του Ιστορικού Κέντρου ανεβαίνουν ψηλά στην ατζέντα μας. Είτε βγούμε ρομαντικά, είτε παρεΐστικα είτε οικογενειακά, η γευστική κατάληξη αποζητά νηστίσιμες νοστιμιές σε χαλαρό και προσιτό περιβάλλον. 

Τι θα λέγατε για μια Λευκαδίτικη σαλάτα με ποικιλία οσπρίων με dressing μοσχολέμονο, πίκλα ginger και φλέικς καπνιστού τόνου ή για ένα Γιουβέτσι θαλασσινών με μπισκ οστρακοειδών και ούζο; Στο "Συν Αθηνά" στη γραφική οδό Ηρακλειδών στο Θησείων, στο ατμοσφαιρικό τριώροφο νεοκλασικό με την πανοραμική θέα της Αθήνας, η νηστεία κάθε άλλο παρά βαρετή είναι. 

Συν Αθηνά Νηστίσιμα φαγητά

Με το μάτι να ταξιδεύει από τον Ιερό Βράχο έως την Πνύκα και το Αστεροσκοπείο, και το κρασί, τα αποστάγματα ή τις μπίρες να ρέουν, οι γεύσεις του μενού που εναλλάσσεται ακολουθώντας τις εποχές, πειράζουν ευχάριστα τα κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. 

Επιλογές όπως το Χταπόδι σοφρίτο με χυλοπίτες ή το Ριζότο γεμιστά αποδεικνύουν του λόγου το αληθές με τον πιο νόστιμο τρόπο, ενώ η σχάρα βγάζει λαχταριστά πιάτα όπως οι Γαρίδες ψητές με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ούζου και το Καλαμάρι ψητό με χόρτα τσιγαριαστά που φέρνουν άρωμα καλοκαιριού στο τραπέζι μας. 

Συν Αθηνά Νηστίσιμα φαγητά

Φυσικά, ανοιχτό από το πρωί με πλούσιο πρωινό και brunch με λαχταριστές αλλά και υγιεινές επιλογές, μέχρι αργά το βράδυ μετά τις περιφορές των Επιταφίων και τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, το "Συν Αθηνά" ατενίζει την τρίτη δεκαετία της ζωής του ανανεώνοντας με φαντασία τη γευστική του πρόταση και αποκτώντας διαρκώς νέους φίλους.

Ηρακλειδών 2, Θησείο, 2103455550
FB: Συν Αθηνά - Sin Athina, IG: @sin_athina

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.