Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise'

Πάντοτε είναι μια καλή ώρα για να απολαύσεις cinnamon rolls, βάσκικο cheececake και πλήθος άλλων με την υπογραφή των Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise'

Περίπου 2,5 χρόνια πριν, οι Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας αποφάσιζαν να δημιουργήσουν το πρώτο 'ghost ζαχαροπλαστείο' της Αθήνας, ένα περίπου speakeasy εργαστήριο γλυκών για να κάνουν πράξη κάποιες ιδέες που είχαν σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί όταν μιξάρουν τις εμπειρίες τους -που περιλαμβάνουν κοινό επαγγελματικό βίο από 'Μεγάλη Βρεταννία' μέχρι τη σαντορινιά 'Σελήνη'- με ένα λίγο πιο χαλαρό κόνσεπτ. Προφανώς και το 'Madame Fraise' έγινε αμέσως χιτ.

Καμία απολύτως απορία να κρίνει κανείς τις ιδιαίτερες, κομψά απολαυστικές δημιουργίες τους, με κάποια πολύ συγκεκριμένα κομμάτια να εξελίσσονται σε viral λιχουδιές της πρωτεύουσας. To foodie κοινό πήρε μια έξτρα γεύση από τη δουλειά του iconic duo των αθηναϊκών desserts πρόσφατα, μέσω των brunches του 'Athénée'. Τελικά όμως, πάντοτε είναι μια καλή ώρα για να απολαύσεις ένα (ακόμη) φροντισμένο γλυκό.

Γλυκά για κάθε περίσταση

Είναι το συγκλονιστικό icing τυριού που κάνει μοναδικό το Cinnamon Roll Brioche και η μαρμελάδα βατόμουρο που καθιστά εθιστικό το Brioche Μaritozzo - μαζί με φιστίκι Αιγίνης και κρέμα μασκαρπόνε. Σταθερά του 'Madame Fraise' μία από τις κορυφαίες Flan Parisienne της πόλης, με έξοχη κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης, ενώ στα πιο πρόσφατα φαβορί το δημοφιλές εσχάτως και στα δικά μας γευστικά δρώμενα, βάσκικο cheesecake.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 1

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 14

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 18

Προφανώς, δε σου αρκούν αυτά, οπότε έχετε κατά νου πως η αμερικάνικης έμπνευσης Apple Pie με ψημένη κρέμα αμυγδάλου, μήλο confit, σταφίδες και καρύδι pecan, το αυθεντικό Πολίτικο Τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι, το τσουρέκι γεμιστό με κάστανο και τα New York Chunky Cookies με σοκολάτα γάλακτος και pecan κάνουν και με το παραπάνω τη δουλειά.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 7

Όλες οι προαναφερθείσες αλλά και αρκετές ακόμη comfort γλυκές προτάσεις καταφθάνουν απευθείας από το εργαστήριο του 'Madame Fraise' στο χώρο σου (φροντίζει για αυτό η Wolt και το efood) - αρκετές μάλιστα διατηρούνται εκτός ψυγείου για ώρες. Σε περίπτωση που αναζητούσες έξτρα κίνητρο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.