Αφιέρωμα: Ταβέρνες και εστιατόρια για κρέας

Από παραδοσιακές ταβέρνες και μοντέρνα steak restos μέχρι σταθερά upscale στέκια κρεατοφαγίας και σουβλατζίδικα με οινικές αναζητήσεις.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

"Wood": Στην αυλή της υψηλής κρεατοφαγίας

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη Wood

Συνδυάζοντας το ρουστίκ με το σύγχρονο τόσο στο design όσο και στην κουζίνα, το "Wood" εκτιμάται από τους κρεατολάγνους των βορείων προαστίων για την άριστη ποιότητα της εμπειρίας που προσφέρει. Η αδιαπραγμάτευτα πολύ καλή πρώτη ύλη και η βαθιά γνώση των τρόπων επιλογής και διαχείρισής της είναι εδώ αξίες σταθερές. Σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής με πανέμορφη αυλή προσφέρονται premium κοπές ψημένες στην εντέλεια, ενώ και τα πρώτα στέκονται σε αντίστοιχο ύψος. Ξεχωρίζουν, λοιπόν, κρύα ορεκτικά όπως το καρπάτσιο ελληνικής μοσχίδας με κρέμα παρμεζάνας και τρούφας, το άψογο ταρτάρ βοδινού φιλέτου, αλλά και ζεστά πιάτα όπως τα καραμελωμένα spare ribs με χειροποίητη σάλτσα BBQ ή τα αρνίσια παϊδάκια, προλογίζοντας την κρεατοφαγική συνέχεια. Στα κυρίως, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο από μοσχάρι γάλακτος με πουρέ πατάτας, το φιλέτο σχάρας με σάλτσα béarnaise και baby πατάτες φιγουράρουν δίπλα σε στιβαρές κοπές όπως rib-eye Αμερικής ωρίμανσης 45 και πλέον ημερών, Ruba Galicia Ισπανίας, ωρίμανσης 90 και πλέον ημερών και κρέατα ελληνικής εκτροφής, ωρίμανσης έως και 45 ημερών. Το σενάριο ολοκληρώνει η προσεγμένη λίστα κρασιών.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη Wood

Tip: Γνώριμες street προτάσεις προτείνονται σε εκδοχές που δεν θα προσπεράσετε, όπως το τυλιχτό αρνίσιο κεμπάπ, που ψήνεται στα κάρβουνα με την πίτα του, και ο μοντέρνος χοιρινός γύρος.

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά, 2108074416, woodrestaurant.gr, FB: Wood Restaurant, IG: @woodrestaurant

"Malt Fine Dining & Spirits": All-day εμπειρία γεύσης

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Το ολοήμερο bar-restaurant, που στεγάζεται στο εντυπωσιακό νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που προσφέρει –μεταξύ άλλων– και καρνιβορικές συγκινήσεις. Μπορεί το κομψό αυτό πόστο να έχει καθιερωθεί για πρωινό ή lunch break με ωραίες επιλογές για σνακ και καλοφτιαγμένα πιάτα ζυμαρικών και ριζότο, στον βραδινό κατάλογο, όμως, περίοπτη θέση –εκτός από προσεγμένες sushi και sashimi προτάσεις– έχουν οι επιδέξια ψημένες ειδικές κοπές κρέατος. Η picanha από Black Angus, τέλεια περασμένη από τη φωτιά, σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και ξεχωρίζει, όπως και το rib eye steak Black Angus, που φτάνει στο τραπέζι συνοδευόμενο από ψητή πατάτα και σπαράγγια. Δοκιμάστε ακόμα την ταλιάτα tartufo, που συνδυάζει την τρυφερή μοσχαρίσια σάρκα με τα αρώματα της τρούφας, ενώ στα "must" είναι και το μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ σελινόριζας και σος béarnaise.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Αξίζει να συνδυάσετε τις προτάσεις των κοκτέιλ με το γεύμα σας ή να εξερευνήσετε την κάρτα αμέσως μετά. Αξιόλογα και τα κρασιά τους.

Αγίου Γεωργίου 57, Κορυδαλλός, 2104954154, FB: Malt - Fine Dining & Spirits, IG: @maltfinediningspirits

"Zaatar": Καρνιβορική όαση

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Στον γαστρονομικό χάρτη της Νέας Ερυθραίας, το "Zaatar" ξεχωρίζει για τη μοντέρνα ελληνική ταυτότητα και τις προσεγμένες κρεατοφαγικές του προτάσεις. Στο μενού, που επιμελείται ο σεφ Χρυσόστομος Πρασατζής, θα βρείτε οικείες γεύσεις φορμαρισμένες με σύγχρονη ματιά, που περιλαμβάνουν πληθωρικά ορεκτικά και κυρίως, μεταξύ των οποίων και ζουμερά αρμένικα κεμπάπ. Ξεκίνημα με κυκλαδίτικα τυριά τυλιγμένα σε καταΐφι αρωματισμένο με βούτυρο γάλακτος, αβγά τηγανισμένα στη στάκα, χειροποίητα τσιπς από φρέσκες πατάτες, προσούτο από πρόβατο και μαύρη τρούφα ή την ταλιάτα από μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος βιολογικής εκτροφής. Από ζυμαρικά, δοκιμάστε τις παπαρδέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια του δάσους και μαύρη τρούφα, ενώ το Chateaubriand, επίσης με μοσχαρίσιο φιλέτο 600-700 γραμ. και μιλφέιγ ψητών λαχανικών είναι πιάτο που δεν πρέπει να χάσετε. Από το λουκούλλειο δείπνο δεν θα λείψει η χυμώδης μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα που ψήνεται ολόσωστα και φτάνει στο τραπέζι με το τρίο bbq sauce, pepper sauce και μουστάρδα βοτάνων.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Η όμορφα δομημένη λίστα κρασιών και επιδόρπια όπως ο σπαστός μπακλαβάς και το "Σικάγο" συμπληρώνουν το γευστικό σενάριο.

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 2108070969, www.zaatar.gr, FB: Zaatar, IG: @zaatar.gr

"Ox Chop House": Στιβαρό και οικείο

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Γνώριμη κρεατοφαγία με γαστρονομικές παραλλαγές, ένας ξυλόφουρνος, ψησταριές και μια custom made parilla, σε ωραία σκηνογραφημένες ιδέες με το άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, δίνουν τον τόνο στο νέο εστιατορικό εγχείρημα. Δεν συστήνεται σαν ένα ακόμα ακριβοθώρητο κρεατάδικο· εδώ τον πρώτο ρόλο έχει η ανοιχτή φωτιά που καρυκεύει διαλεχτά κρεατικά και οι ραφιναρισμένες εκδοχές οικείων προτάσεων σε έναν ιδιότυπο συγκερασμό ταβέρνας και steak house. Ξεκινάτε με αλείμματα, όπως πρόβειο τζατζίκι με fermented αγγούρι, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αιχμηρή τυροκαυτερή και μαϊντανοσαλάτα, έτοιμα για... "καταδύσεις" με ροδίτικη λαδόπιτα, και συνεχίζετε με λιμπιστικούς τσιγεροσαρμάδες, μεστά και βαθιά νόστιμα φρυγαδέλια, κοκορέτσι-έπος, κοντοσούβλι με όλους τους χυμούς του και σωστά ψημένα παϊδάκια πρόβατου. Φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο για το φινάλε που γράφουν το εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης και η μους σοκολάτας.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Ειδική μνεία αξίζει στην κάβα, που φιλοξενεί περισσότερες από 100 ετικέτες επιλεγμένες από τον expert του είδους, Γιάννη Μακρή.

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια, 2107107070, FB: Ox Athens, IG: @ox_athens

"Αμπιμπάγιο": Το λημέρι των καλοφαγάδων

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, η γαστροταβέρνα, όπου γη και θάλασσα συναντιούνται σε μια σάλα βγαλμένη απ’ το παλιό καλό ελληνικό σινεμά, είναι σταθερή αξία στις εξόδους της παρέας για κρασί και κρεατοφαγικές απολαύσεις. Ο σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός φρεσκάρει με νέα ματιά πιάτα ελληνικής κουζίνας, αρκετά από τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε. Το μαδημένο αρνάκι πάνω σε πουρέ ψητής μελιτζάνας με λιαστή ντομάτα και τυροκροκέτες, το μοσχαράκι στη γάστρα, ο πιτόγυρος που σερβίρεται σαν tacos, το λαχταριστό κοντοσούβλι προβατίνας, η χοιρινή μπριζόλα διπλής κοπής σκεπασμένη με καπνό από ξύλο ελιάς και η ταλιάτα Black Angus ωρίμανσης 40 ημερών ξεχωρίζουν από τις επιλογές του μενού. 

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Επιδόρπια όπως το Baked Alaska-μουστοκούλουρο, ο μπακλαβάς-μηλόπιτα και το προφιτερόλ κάστανο σφραγίζουν γλυκά την έξοδό σας.

Ηρακλειδών 3, 2103426794, abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: abibayio

"Το Καπλάνι": Γεύσεις από τη Μεγαλόνησο 

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Μερακλίδικη και πληθωρική, η κρητική κουζίνα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που στο "Καπλάνι" το τιμούν δεόντως, αρταίνοντάς τo με μπόλικο μεράκι. Από τα τραπέζια της ανοιχτόκαρδης, ευρύχωρης σάλας παρελαύνουν αρκετά πιάτα με πρωταγωνιστή το κρέας, βγαλμένα από τα τεφτέρια της Λεβεντογέννας και όχι μόνο. Για το ξεκίνημα, τα χειροποίητα γαρδουμπάκια αβγολέμονο είναι μεζές περιωπής, ενώ στα κυρίως ξεχωρίζουν το οφτό αρνί-λουκούμι που ψήνουν στο φούρνο με χωριάτικες πατάτες, το κατσικάκι σε φρικασέ "μπουκιά και συχώριο" και η φουρνιστή πανσέτα με την ωραία κρατσανιστή κρούστα της. Στη σχάρα ψήνουν μαστορικά μοσχαρίσια μπιφτέκια και χοιρινό φιλέτο, που συνοδεύουν με ψιλοκομμένες πατάτες και απάκι, ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σπόρους σιναπιού και άπαιχτη κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος. Θα γλυκαθείτε με σφακιανόπιτα και μαστιχογλυκό με αυθεντικό παγωτό μαστίχα.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Τα κρασιά και τα αποστάγματα ντόπιων παραγωγών που προτείνουν δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι.

Ευφρονίου 47, Καισαριανή, 2107211161, tokaplani.grFB: To Kaplani, IG: @tokaplani

"Λατομείο": Το μαγαζί της παρέας 

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Θυμίζοντας ταβέρνα που βρίσκεται κάπου στην εξοχή, το μεζεδοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο του "Terra Petra" στην Πετρούπολη είναι ό,τι πρέπει για χαλαρά τσιμπολογήματα και κρασάκι με την παρέα. Στα τραπέζια του θα απολαύσεις γνώριμες καλοφτιαγμένες σπεσιαλιτέ, με ωραίες μουσικές στα ηχεία και το κρασί να ρέει άφθονο στα ποτήρια, ενώ ανά διαστήματα διοργανώνουν μουσικές βραδιές που δεν χάνονται. Από το πάσο της κουζίνας βγαίνουν παραδοσιακοί κρεατομεζέδες με γνωστά σουξέ τη χοιρινή τηγανιά, τον "μπεκρή μεζέ" και τα ζουμερά κεμπάπ, αλλά και πιο πληθωρικά πιάτα, όπως το χοιρινό κοντοσούβλι και τα μπριζολάκια, το ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας και η μοσχαρίσια μπριζόλα, που δίνουν κρεατοφαγικό ρεσιτάλ. Προηγούνται, όμως, η βουτυράτη πατάτα "Λατομείο" με μπέικον, ντοματίνια και κρέμα γάλακτος και τα άπαιχτα παστουρμαδοπτάκια τους δίπλα σε νόστιμα αλείμματα.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Το τσιμπούσι συνοδεύουν άψογα ελληνικά αποστάγματα και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες.

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, 2163000777, terrapetra.gr, FB: Λατομείο, IG: latomeio_mezedopoleio

"Barrique Port": "Λιμάνι" για καρνιβόρους

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

H ατμοσφαιρική πρόταση, με τις ψαγμένες κοπές ξηρής ωρίμανσης και την αξιοζήλευτη βεντάλια επιλογών, ξεχωρίζει στο χάρτη εξόδου του Πειραιά, ανταποκρινόμενη στις σοβαρές απαιτήσεις των aficionados του κρέατος. Στο επίκεντρο βρίσκεται ποικιλία επιλογών από διεθνείς και ελληνικές βιολογικές φάρμες, με κρέατα ψημένα σε φούρνο Mibrassa, που λειτουργεί με κάρβουνα και ελεγχόμενη ροή αέρα, χωρίς όμως να στερεί από τη χυμώδη σάρκα τα καπνιστά αρώματα του κλασικού ψησίματος στη σχάρα. Από το τραπέζι δεν λείπουν πιάτα όπως η porcetta, δηλαδή σιγομαγειρεμένη πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας, και τα χοιρινά πανσετάκια, σε συναντήσεις κορυφής με tomahawk, T-bone, flank steak, κρέατα ωρίμανσης και πρωτοκλασάτους μεζέδες σε προσεκτικά αναγνώσματα όλων των παραμέτρων του ευ ψήνειν. Τα φροντισμένα επιδόρπια στέκονται στο ύψος της εμπειρίας. 

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Εντυπωσιακή και η wine list με περίπου 200 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς, 2104528010, barriqueport.gr, FB: Barrique Port, IG: @barriqueport

"Πέππας": Ποιότητα και γεύση

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Αν υπάρχει μία ταβέρνα που αγαπά την αυθεντικότητα, προβάλλοντάς τη σταθερά στο πιάτο στον σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας της, είναι ο "Πέππας" στη Σταμάτα. Τα αρνίσια παϊδάκια από ντόπια αρνάκια γάλακτος και το μπιφτέκι από αποκλειστικά μοσχαρίσιο κιμά κάνουν μεγάλο σουξέ δίπλα σε σπεσιαλιτέ της σούβλας, όπως κοκορέτσι και κοντοσούβλι, όμως εδώ θα αναζητήσετε και τα κλασικά, όπως αρνάκι γάλακτος με πατάτες, που μελώνει στη γάστρα. Από την άλλη, οι πιο ψαγμένοι δοκιμάστε σουβλάκι tritip και picanha κομμένη σε φιλετίνια από μοσχάρια Βlack Angus Αμερικής. Στον ξυλόφουρνο ψήνουν το παραδοσιακό πεϊνιρλί με χειροποίητη ζύμη, σπανακόπιτα, μελιτζάνες με τυριά, ενώ προηγούνται μανούρι ψητό στα κάρβουνα, καταΐφι τυριών, τζατζίκι αψύ ή ήπιο ανάλογα με το πώς το προτιμάτε– και τυροκαυτερή, ό,τι πρέπει με μια τηγανιά φρέσκες πατάτες.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Ένα καλό τσιμπούσι έχει τον σωστό επίλογο, εν προκειμένω τη δική τους χειροποίητη πορτοκαλόπιτα με κρατσανιστό φύλλο.

Μακαρίου 5, Πλατεία Σταμάτας, 2106218104, FB: Εξοχικό Κέντρο "Πέππας"

"Πρίγκιπας": Γαλαζοαίματη κρεατοφαγία 

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Σουβλάκια με ονομασία προέλευσης και πολλές προχωρημένες βορειοελλαδίτικες γευστικές αναφορές συνθέτουν τον καρνιβορικό καμβά στο κρεατοφαγικό σουξέ των Εξαρχείων και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Ο "Πρίγκιπας" τιμά το εθνικό street food, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό, σε έναν άνετο και φροντισμένο χώρο. Στα τραπέζια του θα συναντήσεις νέα αλλά και διαχρονικά φαβορί της απόλαυσης, με κρέατα που προέρχονται κυρίως από μικρές ελληνικές φάρμες. Ακριβώς τέτοια είναι –μεταξύ άλλων– το μοσχαρίσιο συκώτι, το βουβάλι, ο μαύρος χοίρος και η προβατίνα, όλα σε καλαμάκι, μαζί με το μπιφτέκι βουβαλιού και προβατίνας ή, ασφαλώς, τα best-seller κεμπάπ.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Στον "Πρίγκιπα" θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με μια μεγάλη ποικιλία φυσικών κρασιών από οινοπαραγωγούς, οι οποίοι καλλιεργούν τα δικά τους σταφύλια με βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους και τα οινοποιούν με αντίστοιχο τρόπο.

Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 2114050070, prigkipas.gr, FB: Πρίγκιπας Streetfood Εξάρχεια, IG: @prigkipas.exarcheia

"BAR.B.Q": Value for money καρνιβορική φιέστα

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Mε ιστορία δεκαπέντε και πλέον χρόνων που γράφεται στη… φωτιά, ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στην κρεατοφαγική σκηνή της πόλης συνδυάζει το φιλικό concept με εξαιρετικές κοπές κρεάτων ψημένες στην εντέλεια. Το πηδάλιο της κουζίνας κρατά ο σεφ Νεκτάριος Δανιηλίδης, προτείνοντας μια κάρτα με ποικιλίες κρεατικών, burgers και ειδικές κοπές, που μιλούν στην καρδιά όσων λατρεύουν το αυθεντικό και το γνήσιο. Γράφουν χιλιόμετρα στο κρέας με steak specials, όπως το tri tip sirloin με σάλτσα chimichurri και το φιλέτο Café de Paris, ενώ στα burgers ρεσιτάλ δίνουν το rib eye burger, με μπιφτέκι από φρεσκοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά από Black Angus, τσένταρ, γιούζου κόσο και αγιολί, και το flank steak burger με τσένταρ και σάλτσα ταρτάρ.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Αξιόλογη είναι και η λίστα κρασιών-έκπληξη, που κάνει διαδρομές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στους αμπελώνες του εξωτερικού.

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, 2109319675, barbq.com.gr, FB: Barbq, IG: @barbqathens

"Πιάτσα Καλαμάκι": Για πιτσόγυρο και τυλιχτά-έπος

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Mε εκατό και πλέον επιλογές σε τυλιχτά, χορταστικές μερίδες και πρωτότυπες προσθήκες, στη φαμίλια του "Πιάτσα Καλαμάκι", με καταστήματα σε Νέα Σμύρνη, Καισαριανή, Χαλάνδρι, Κυψέλη, Ηλιούπολη, Πειραιά, Αιγάλεω και πλέον Νέα Φιλαδέλφια, θα σας περιποιηθούν δεόντως. Σε έξι διαφορετικές πίτες τυλίγουν από κεμπάπ πολίτικο, χοιρινό πανσετάκι, γύρο χοιρινό μαριναρισμένο σε Jack Daniel’s και χοιρινά κεφτεδάκια μέχρι μπιφτέκι πρόβειο, κοντοσούβλι και μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με κάθε λογής παρελκόμενα. Θα βρείτε επίσης τον περίφημο πιτσόγυρο Βόλου, το μπουρί Θεσσαλονίκης και το θρακόψωμο, τον "πρωταθλητή" του street food, σε λιμπιστικές προτάσεις, ενώ οι μερίδες XL (καπνιστή μπριζόλα, καραμελωμένα πανσετάκια, μπιφτέκια προβατίνας μεταξύ άλλων) συναγωνίζονται τα ψητά στα κάρβουνα για τους μερακλήδες της παρέας. Εδώ φροντίζουν όμως και για τους χορτοφάγους, προσφέροντας ποικιλία πιάτων χωρίς κρέας και meatless επιλογές 100% φυτικής προέλευσης από όσπρια, ελληνικά βότανα και μπαχαρικά, που δεν στερούνται νοστιμιάς.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη

Tip: Ακόμα μία πιάτσα, αυτήν τη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια, υποδέχτηκε το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας του "Πιάτσα Καλαμάκι" επί της λεωφόρου Δεκελείας.

piatsakalamaki.gr, FB: Πιάτσα Καλαμάκι, IG: @piatsakalamaki

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Πέππας

Πλ. Σταμάτας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Bar.b.q

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Wood

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Malt Fine Dining & Spirits

Αγ. Γεωργίου 57, Κορυδαλλός
  • Εστιατόρια

Barrique Port

Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, Ηλιούπολη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, Αιγάλεω
  • Εστιατόρια

Πρίγκιπας

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Λατομείο

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φιλολάου 7, Καισαριανή
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Λεωφ. Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.