Το "Raki Meze Athens" αγαπά τους μεζέδες

Με νοσταλγικό ντεκόρ, γεύσεις της μοιρασιάς και γλυκόπιοτα αποστάγματα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της πόλης για καλοφτιαγμένους μεζέδες μάς περιμένει μετά την τελευταία υπόκλιση αφού είναι πολύ κοντά σε θεατρικές πιάτσες.

Ρακί Μεζέ

Χαλαρή ατμόσφαιρα ιδανική για παρεΐστικες μαζώξεις, μεζεκλίκια με οικείες γεύσεις υπό τους ήχους τσουγκρισμάτων και ωραίες μουσικές δίνουν τον τόνο στο γνωστό στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Όλο τα πακέτο δηλαδή για μια ευχάριστη συνάντηση αμέσως μετά το θέατρο αφού βρίσκεστε στην καρδιά της Αθήνας. 

ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ ΚΕΝΤΡΟ

ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ ΚΕΝΤΡΟ

Το μενού του πρωτότυπου concept του Ομίλου Καστελόριζο συνάδει με το γενικότερο στυλ του χώρου που, με νοσταλγικές και σύγχρονες νότες, εκπέμπει θέρμη και οικειότητα με πιάτα φουλ της θάλασσας. Η απλότητα μόνο γοητευτική μπορεί να είναι, κι αυτό φαίνεται ότι οι δημιουργοί του γουστόζικου αυτού πόστου το γνωρίζουν καλά εφαρμόζοντάς το πιστά όπως και στο μαγαζί της Καλλιθέας. Οι παραδοσιακές νοστιμιές με ελληνικό πρόσημο και οι ολόφρεσκες πρώτες ύλες έχουν τον πρώτο λόγο οπότε εδώ θα βρείτε μεζέδες περιωπής, σωστά φτιαγμένους. Οι κρασάτες σουπιές, το χταπόδι που σερβίρουν σε ντολμάδες ή κεφτέδες, τα σαγανάκι με λεμονάτη ή κοκκινιστή γαρίδα τα αχνιστά πολίτικα μύδια και το γαριδάκι με τη σέσουλα αλλά και χορταστικά πιάτα όπως το ριζότο θαλασσινών, η καβουρομακαρονάδα και το φρικασέ θαλασσινών-έπος αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τα ωμά εκπροσωπούνται ωραιότατα από τα κυδώνια με μπόλικο λεμονάκι, τον τσίρο με πικάντικο μείγμα πράσινης ελιάς και και το μαρινάτο γαύρο.

ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ

ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ

Μην προσπεράσετε τη σούπα ημέρας Καστελόριζο που μπορεί να είναι μια μοσχοβολιστή κακαβιά ή μια μαστόρικα φτιαγμένη μυδόσουπα. Η ψητή τσιπούρα με λαδολέμονο είναι όνειρο ενώ η ψημένη σε κρούστα αλατιού ανήκει στα "πρέπει" χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσο για το τι θα πιείτε; Έχουν όλα τα καλά, σε μια μικρή μεν, υπέρ-αρκετή όμως λίστα με προτάσεις σε τσίπουρο, ρακί, ούζο, μπύρα και κρασί. 

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, 21 0322 1865, Instagram: rakimeze_athens, Facebook: Raki Meze Athens 

Περισσότερες πληροφορίες

Ρακί Μεζέ

Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.