Το "Ox Chop House" ξεδιπλώνει τη νοστιμιά της (κρεατοφαγικής) απλότητας

Το εστιατόριο που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στη σκιά του πρώην Hilton, επαναπροσδιορίζει την ελληνική ταβέρνα και προσφέρεται για τις μετα-θεατρικές μας περιηγήσεις στην πόλη.

OX Chop house

Τα καλογραμμένα σενάρια αυστηρά για καρνιβόρους στον αθηναϊκό γευστικό χάρτη εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες γραμμές που αποκαλύπτουν γαστρονομικές εξτραβαγκάντσες ή απλούστερες, πιο γνώριμες μαγειρικές ιστορίες. Το "Ox Chop House”, που πριν μερικούς μόνο μήνες έκανε πρεμιέρα, ανήκει σε μια ενδιάμεση κατηγορία αφού ουσιαστικά είναι ένα ωραίο value for money μιξάζ steakhouse και ψησταριάς. Στα συν το ότι ανοίγει και μεσημέρι για μια ανάπαυλα ή επαγγελματικές συναντήσεις, τα κρέατα που φτάνουν στο τραπέζι είναι ελληνικά ενώ είναι εξαίρετη επιλογή για μετά το θέατρο ή το σινεμά αφού είναι στην καρδιά της πόλης.

OX Chop House

OX Chop House

Ο χώρος, σε γήινους τόνους, αποπνέει διακριτική αίσθηση κομψότητας ενώ στην ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο, την custom-made parilla και τις ανοιχτές φωτιές τα ηνία κρατά ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, που συστήνει την οικεία κρεοφαγία με ραφινάτες παραλλαγές σε ένα στιβαρό concept.

OX Chop House

OX Chop House

Στον πρόλογο ξεχωρίζουν αλείμματα όπως η δροσερή μαϊντανοσαλάτα, το πρόβειο τζατζίκι με fermented αγγούρι, η πικάντικη τυροκαυτερή για ωραίες βούτες της ροδίτικης λαδόπιτας και το μοσχαρίσιο ταρτάρ, με τους θρακιώτικους τζιγεροσαρμάδες, τα ρουμελιώτικα φρυγαδέλια, τους ζουμερούς, ωραία τηγανισμένους πασά κεφτέδες, το κοκορέτσι και ωραία ψημένα κοντοσούβλια να ακολουθούν με νοστιμότατα παϊδάκια προβάτου. Κάπως έτσι είναι το τσιμπούσι το σωστό! Από τη γοητεία της φλόγας όμως δεν ξεφεύγουν πληθωρικές κοπές όπως η χοιρινή μπριζολοπανσέτα και η T-bone μοσχίδας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τη διάσημη βουτυρομακαρονάδα τους. Απλή, με νοστιμιά μεγαλειώδη. Το μενού σιγοντάρει η φροντισμένη κάβα με 100 και πλέον ετικέτες που επιλέγει ο wine expert Γιάννης Μακρής ενώ το φινάλε γράφουν εκμέκ κανταΐφι και μια σοκολατένια μους. 

Περισσότερες πληροφορίες

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.