Στο "Αμπιμπάγιο" στο Θησείο το μενού του Αγίου Βαλεντίνου έχει γεύση Ακρόπολης

Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει απαραίτητα στημένες καταστάσεις, υψηλό budget και ιδιαίτερο προγραμματισμό, λίγα καλά και άκρως ρομαντικά υλικά αρκούν για να δέσει η συνταγή. Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας. Που αλλού; στο "Αμπιμπάγιο", το αγαπημένο γευστικό spot του Θησείου που απλώνεται σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης και μας υποδέχεται με σοφιστικέ, cosy ατμόσφαιρα και αύρα καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας που ταιριάζει με το feeling της βραδιάς και προσδίδει μια γλυκιά οικειότητα.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το νεοκλασικό κτίριο του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, άλλωστε, έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα των foodies με τον ταλαντούχο σεφ Κωνσταντίνο Παλυβό να ανανεώνει με τη φρέσκια οπτική του το γευστικό ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον και value for money μενού (€ 60 το ζευγάρι) γεμάτο αρώματα, όπου πρωταγωνιστούν το ταρτάρ τόνου σε μια δημιουργική εκδοχή με αβοκάντο, ταραμά με χρένο και ζωμό αγγουριού και το μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο και, βέβαια, συμπληρώνεται από την πιο γλυκιά σοκολατένια έκπληξη.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αναλυτικά το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

  • Χειροποίητο καρβελάκι με αλοιφή ξινομυζήθρας
  • Βελουτέ ψητή κολοκύθας με crumble παρμεζάνας και λάδι μπαχαρικών
  • Ταρτάρ από φιλέτο Τόνου με αβοκάντο,ταραμα με χρένο,ζωμό αγγουριού
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά πάνω σε τραγανό φύλλο κρούστας με καπνιστό μανούρι μυρωδικά, καραμελωμένο καρύδι, αποξηραμένα φρούτα και βινεγκρέτ φράουλα
  • Μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο.
  • Καρδιά σοκολατόπιτας,μπισκοτο σοκολάτας, compote αγριοκέρασο, σορμπέ μάνγκο.

Τιμη 60€ το ζευγάρι

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, FB Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.