World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα!

Εσύ πώς θα γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα πίτσας στις 9 Φεβρουαρίου; Μερικές από τις πιο νόστιμες πίτσες της πόλης δεν απέχουν και πολύ από το σπίτι σου: διάλεξε το κατάστημα που προτιμάς και απόλαυσε το απόλυτο comfort food όπως του αξίζει.

Chicago – style Deep Dish pizza © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν και δεν χρειαζόμαστε γιορτή για να τιμήσουμε ένα – κριτσανιστό ή αφράτο, εσύ διαλέγεις – κομμάτι πίτσας με τα αγαπημένα μας toppings, η 9η Φεβρουαρίου είναι η διεθνής Pizza Day. Κι αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να τιμήσουμε τη στρογγυλή θεά, τη βασίλισσα του comfort food και αδιαφιλονίκητη προθιέρεια των ιταλικής κουζίνας. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να την απολαύσουμε, απ’ ό,τι σε κάποια από τις εγγυημένες αλυσίδες καταστημάτων της πόλης, όπου η πίτσα είναι δυνατό χαρτί!

La Pasteria

La Pasteria

Λαχταριστή κι απολαυστική, η πίτσα της "La Pasteria" έχει για βάση της τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ολόκληρες ώρες πριν ψηθεί, και πιστέψτε μας, αυτή η τριήμερη υπομονή κάνει όλη τη διαφορά. Το ζυμαράκι είναι αέρινο και μυρωδάτο, ιδανικό για να υποδεχτεί τα εκλεκτά toppings της "La Pasteria", με συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα: η mascarpone e prosciutto affumicato, για παράδειγμα, είναι μια από τις αγαπημένες μας φουλ ιταλικές συνταγές, με το μαλακό και ήπιο τυράκι να στρώνει ιδανικό χαλί για το αφράτο καπνιστό αλλαντικό, ενώ ακόμη και η Greca, με το δυναμικό ταμπεραμέντο που τις δίνουν οι μαύρες ελιές, η φέτα, η κάπαρη και τα κρεμμύδια, βρίσκει τέλειο ταίρι στο εύπεπτο και πεντανόστιμο ζυμαράκι της "La Pasteria".

 L' Artigiano

World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα! - εικόνα 2

Για ένα brand που μετράει ήδη 30 ολόκληρα χρόνια εξειδίκευσης στην ιταλική κουζίνα, υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις – ιδίως όταν η κουβέντα έρχεται στο τριών δεκαετιών love story με την πίτσα. Γι’ αυτήν την pizza day όμως, καλύτερα να εστιάσουμε στον νέο, επετειακό καρπό του έρωτα αυτού: την Chicaco style Deep Dish Pizza, μια εντελώς ανατρεπτική προσέγγιση στην πίτσα, που μας παίρνει μακριά από τη Νάπολη και τις δικές της παραδόσεις, για να μας ταξιδέψει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Εκεί, όπου η πίτσα απέκτησε μια νέα, συναρπαστική μορφή, που μας έκανε να ξεχάσουμε όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε: λαχταριστά toppings απλό εκλεκτούς Ιταλούς και Έλληνες παραγωγούς, σάλτσα ντομάτας γεμάτη φρεσκάδα, και πληθωρική, extra large ποσότητα τυριού, ξαπλώνουν σε μια τραγανή, πλούσια ζύμη τάρτας φτιαγμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο – κάτι που δεν συναντάμε πουθενά αλλού – για να δώσουν ένα αποτέλεσμα που ταράζει τις αισθήσεις! Ακριβώς όπως η αγάπη μας για την πίτσα της "L’ Artigiano", δηλαδή…

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.