"Electra Palace Thessaloniki": Γιορτές με την αίγλη του κλασικού

Το ριζικά ανακαινισμένο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη μάς προσκαλεί να περάσουμε τις γιορτές με φόντο τις θεαματικές βίστες προς τον Θερμαϊκό.

Electra Palace Thessaloniki

Η αριστοκρατική αύρα του διαχρονικά κομψού "Electra Palace" και η αισθητική που αποπνέει θερμή οικειότητα και φινέτσα το καθιστούν ορισμό του grand hotel στο κέντρο της πόλης προσκαλώντας μας να νιώσουμε τη γοητευτική ατμόσφαιρα των γιορτών. Η αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια του κτιρίου, μια sui generis εκλεκτική σύνθεση κλασικών και βυζαντινών στοιχείων, γεφυρώνει παρελθόν και μέλλον ενώ το εμβληματικό ξενοδοχείο, που μετρά ιστορία μισού αιώνα, παραμένει αναπόσπαστο τμήμα του επιβλητικού σκηνικού της πλατείας Αριστοτέλους και αξιοθέατο από μόνο του. Ένα στολίδι της βασίλισσας του βορρά που αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση και την εορταστική περίοδο. 

Electra Palace

Το ξενοδοχείο έχει εξελιχθεί σε μια ζωντανή έκθεση διαφορετικών μορφών τέχνης δίνοντας μεγάλη έμφαση στην υψηλή αισθητική, κάτι που αποτυπώνεται εκφραστικά μέσω της συνεργασίας με το MOMuS, που έδωσε πνοή σε ξεχωριστές καλλιτεχνικές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων εκπροσώπων της τέχνης, που κοσμούν όλους τους χώρους. 

Στο εστιατόριο "Orizontes Roof Garden" θα κάνετε ρεβεγιόν με αριστοκρατική φινέτσα απολαμβάνοντας γιορτινά μενού με τη συντροφιά ζωντανής μουσικής ενώ ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο πλούσιος μπουφές θα περιλαμβάνει ποικιλία εδεσμάτων που θα γευτείτε επίσης με ζωντανά γιορτινά ακούσματα. Η ομάδα της κουζίνας του εστιατορίου θα ετοιμάσει πιάτα όπως φρέσκα χτένια Saint Jacques, μπερ μπλαν περγαμόντο, φύκια μοάι και γογγύλια, τερίνα φουά γκρα, βοδινή ουρά, κρουασάν κολοκύθας, σάλτσα πικραμύγδαλο και ψωμί μπριός, καρπάτσιο καραβίδας και καραβίδα τεμπούρα, βινεγκρέτ μανταρίνι, ελαιόλαδο και τσίλι ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα και ειδικά παιδικά μενού. Οι βραδιές θα κλείσουν γλυκά με μους ιβουάρ κανέλας, καραμελωμένα αχλάδια και νουγκατίνα, σαμπαγιόν με σοκολάτα Valrhona, ανανά σε ρούμι και μπισκότο αμυγδάλου, αλλά και παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. 

Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, 2310294040

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"