Οινοποιείο Νέστωρ: Η ετικέτα που θα συντροφεύσει τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις!

Οινοποιείο Νέστωρ

Η οινοποσία αυτή την περίοδο είναι αυξημένη, αφού το κρασί δεν είναι απλώς ένα ποτό, είναι ένα σύμβολο γενναιοδωρίας, ένα premium προϊόν, αλλά και μια προσιτή πολυτέλεια. Αυτή την πολυτέλεια μας χαρίζει και το Φιλέρι Fumé του Οινοποιείου Νέστωρ, με τις ανταύγειες του να χρυσαφίζουν σε αρμονία με την ατμόσφαιρα των ημερών. Η σπάνια αυτή ερυθρωπή μεσσηνιακή ποικιλία οινοποιείται με σεβασμό, σε μια προσπάθεια αναβίωσής της, δίνοντας ένα κρασί πολύπλοκο, με έντονη την παρουσία εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων και ξηρών καρπών. Η τετράμηνη παραμονή του σε καπνιστά βαρέλια αφήνει στο στόμα λιπαρότητα, νότες φουντουκιού και φρυγανισμένου ψωμιού που ισορροπούν με την τραγανή οξύτητα. Άκρως γαστρονομικό, θα συνοδεύσει στα γιορτινά δείπνα τα λιπαρά τυριά, τα λευκά και κόκκινα κρέατα, ενώ οι λάτρεις των ξεχωριστών food & wine pairings, θα το δοκιμάσουν με τα γιορτινά επιδόρπια όπως τα μελομακάρονα κι οι δίπλες.

www.nestorwines.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"