"Γάκιας": Γιορτές στο χωριό!

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Εντάξει, μπορεί να μην ταξιδέψουμε στα βουνά αυτές τις γιορτές, σίγουρα όμως θα περάσουμε από τη ζεστή σάλα του μεζετζίδικου της Νέας Ερυθραίας. Εδώ, με την αύρα παλιού μπακάλικου, το χαμόγελο της ομάδας, τις προπόσεις με τσίπουρο, ούζο, μπίρα ή κρασί και, βέβαια, με τους μερακλίδικους χειροποίητους μεζέδες και το άρωμα του χωριάτικου λουκάνικου να ψήνεται στα κάρβουνα θα αισθανθούμε όσο πιο κοντά γίνεται στη θαλπωρή του χωριού.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιατί αυτός είναι ο "Γάκιας" που επτά χρόνια μετά το αυθόρμητο όραμα που έγινε πράξη, έχει πλέον γίνει στέκι με τους φίλους του να έρχονται και να ξανάρχονται για τους κολοκυθοκεφτέδες, το ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, τις μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης, τη ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα, αλλά κυρίως για τη ζεστή του ατμόσφαιρα και την αγάπη για τα υλικά και τη μαγειρική.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κρήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, @kafeneiongakias

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"