"Moorings": Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξέρει από λαμπερές γιορτές

Moorings

Με λαμπερή ατμόσφαιρα απόλυτα συντονισμένη το πνεύμα της εποχής το κομψό στέκι της πιο γοητευτικής πλευράς της Αθηναϊκής Ριβιέρας υποδέχεται τις γιορτές με γεύσεις και μελωδίες. Στο "Moorings”, η υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής σάλα με θέα την μαρίνα Βουλιαγμένης μεταμορφώνεται, το μενού και τα κοκτέιλ εμπλουτίζονται και ο χώρος γεμίζει από μουσικές (24/12 Vanilla Swing, 25/12 Θωμαΐς Απέργη, 31/1 Prestige Band και 1/1 Arionas & Nadine). 

Μοοrings

Η αγάπη για την μεσογειακή διατροφική παράδοση του chef Κώστα Λώλα επαναφέρει στο τραπέζι όλη την αλήθεια της γεύσης, στρέφοντας τον μαγειρικό του προβολέα σε επιλεγμένες πρώτες ύλες με επίκεντρο την εποχικότητα. Έτσι, με σύγχρονη οπτική και κοσμοπολίτικη αντίληψη, δίνει νέες εκφράσεις στο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο μενού, αποτελούμενα από έξι φαντασμαγορικά πιάτα. 

Moorings

Με φαντασία δίνει ένα γαστρονομικό twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων προτείνοντας βελουτέ κολοκύθας με σεβίτσε κόκκινης γαρίδας, γαλοπούλα "Wellington” και ένα σοκολατένιο Mont-blanc με βάση από gingerbread κέικ. Εξίσου εντυπωσιακή αναμένεται και Πρωτοχρονιά με το έναυσμα να δίνει η σούπα με ραβιόλι πάπιας κονφί, το χαβιάρι μαζί με καραβίδες σε κρέμα από ψητό κέικ τυριού και το φιλέτο Black Angus με πατάτες φοντάν σε σάλτσα Μπορντoλέζ.

Moorings

Signature cocktails από τον Πάνο Θεοδοσιάδη που στηρίζονται στις γνώριμες γεύσεις του ουίσκι, του βερμούτ και του cherry θα χαρίσουν ικανοποίηση στον όποιο aficionado του fine drinking. Αλλά και οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι! Η πλούσια λίστα με 150 ετικέτες που έχει επιμεληθεί ο sommelier Αλέξανδρος Παπαδόπουλος φιλοξενεί διαμάντια. Όσο για τα περίφημα κυριακάτικα brunches, κατάφεραν από συνήθεια να γίνουν  λατρεία, αλλά μέσα στις γιορτές αποκτούν ένα ιδιαίτερο άρωμα Χριστουγέννων. 

Μοοrings

Μαρίνα Βουλιαγμένης, 210 9670659, 2108961310, www.moorings.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"