Κτήμα Ζαχαριουδάκη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στο ποτήρι

Κτήμα Ζαχαριουδάκη

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο; Αυτή η ερώτηση επικρατεί την περίοδο των γιορτών, κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να εφοδιαστούμε τα κρασιά για τις μαζώξεις. Η απάντηση έρχεται από το Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη και τον βιολογικό αμπελώνα του, που μας χαρίζει ξεχωριστούς οίνους από κρητικές και μη ποικιλίες. Στα λευκά, η Ορθή Πέτρα είναι το αρωματικό απεριτίφ που θα "ζεστάνει" την ατμόσφαιρα, ενώ ο Κώδιξ (Ασύρτικο-Μοσχάτο Σπίνας) και το Βιδιανό θα αγκαλιάσουν τις εντάσεις των κυρίως πιάτων με οξύτητες και λιπαρό χαρακτήρα. Με τα πλατό τυριών και αλλαντικών θα πιούμε το ερυθρό Κώδιξ (Syrah Κοτσιφάλι-Merlot) και με τις πικάντικες σάλτσες το Κοτσιφάλι και την Ορθή Πέτρα (Cabernet Sauvignon-Κοτσιφάλι). Η Ορθή Πέτρα Reserve (Syrah-Κοτσιφάλι) είναι ιδανική για τους οπαδούς του κόκκινου. Με τα επιδόρπια, η ροζέ ημίξηρη Victoria είναι must.

Κτήμα Ζαχαριουδάκη

zacharioudakis.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"