"Μαρέγκα από το σπίτι": Μια πάβλοβα για τα Χριστούγεννα!

Μαρέγκα από σπίτι

Oι πιο χριστουγεννιάτικες γλυκές βιτρίνες της πόλης είναι σίγουρα εκείνες του "Μαρέγκα από σπίτι". Οι πάλλευκες σαν χιονισμένες αφράτες πάβλοβες, στολισμένες με φρούτα του δάσους, ρόδια, φράουλες, κάστανα, σοκολάτες, σε τούρτες ή κορμούς, είναι το γλυκό που ταιριάζει όσο κανένα στο γιορτινό μας τραπέζι! Οι γνωστές κυρίες της μαρέγκας, Μπόνα Λάζρι και Βίκυ Γραμματικοπούλου, γνωρίζουν άψογα την τέχνη να φτιάχνουν τις πιο αέρινες και φίνες πάβλοβες με υπέροχα, ταιριαστά υλικά, αλλά και άλλα homemade γλυκίσματα. Περνώντας από το αγαπημένο στέκι της οδού Σκουφά, δεν μπορείς να μην καθίσεις για έναν καφέ μαζί με μια μικρή γλυκιά αμαρτία... Από το εργαστήριο-ζαχαροπλαστείο τους στο Χαλάνδρι, πάλι, δύσκολα βγαίνεις με ένα μόνο γλύκισμα και μάλιστα κατευθείαν από την πηγή: μακαρόν, τιραμισού, μπισκότα, σοκολατάκια, το περίφημο κέικ Napoleon τους, αλλά και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και μια διαφορετική βασιλόπιτα-carrot cake με γκλάσο τυριού στολισμένο με ρόδια!

Μαρέγκα από σπίτι

Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827 / Λεωφ. Πεντέλης 27, Χαλάνδρι, 2114210764 (παραγγελίες και μέσω efood και Wolt), Μαρέγκα από Σπίτι, @marengaapospiti

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.