"Μαρέγκα από το σπίτι": Μια πάβλοβα για τα Χριστούγεννα!

Μαρέγκα από σπίτι

Oι πιο χριστουγεννιάτικες γλυκές βιτρίνες της πόλης είναι σίγουρα εκείνες του "Μαρέγκα από σπίτι". Οι πάλλευκες σαν χιονισμένες αφράτες πάβλοβες, στολισμένες με φρούτα του δάσους, ρόδια, φράουλες, κάστανα, σοκολάτες, σε τούρτες ή κορμούς, είναι το γλυκό που ταιριάζει όσο κανένα στο γιορτινό μας τραπέζι! Οι γνωστές κυρίες της μαρέγκας, Μπόνα Λάζρι και Βίκυ Γραμματικοπούλου, γνωρίζουν άψογα την τέχνη να φτιάχνουν τις πιο αέρινες και φίνες πάβλοβες με υπέροχα, ταιριαστά υλικά, αλλά και άλλα homemade γλυκίσματα. Περνώντας από το αγαπημένο στέκι της οδού Σκουφά, δεν μπορείς να μην καθίσεις για έναν καφέ μαζί με μια μικρή γλυκιά αμαρτία... Από το εργαστήριο-ζαχαροπλαστείο τους στο Χαλάνδρι, πάλι, δύσκολα βγαίνεις με ένα μόνο γλύκισμα και μάλιστα κατευθείαν από την πηγή: μακαρόν, τιραμισού, μπισκότα, σοκολατάκια, το περίφημο κέικ Napoleon τους, αλλά και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και μια διαφορετική βασιλόπιτα-carrot cake με γκλάσο τυριού στολισμένο με ρόδια!

Μαρέγκα από σπίτι

Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827 / Λεωφ. Πεντέλης 27, Χαλάνδρι, 2114210764 (παραγγελίες και μέσω efood και Wolt), Μαρέγκα από Σπίτι, @marengaapospiti

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/11/2024

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.

Ερωτευτήκαμε τον "Sebastian"

Η πρώτη επαφή με το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Ace" της Γλυφάδας, όπου τις American-french γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, μας άφησε θετικές εντυπώσεις.

Foodon Academy: Όταν το πάθος για τη μαγειρική αλλάζει ζωές

Η πορεία του Άχμαντ από τη Foodon Academy μέχρι την κουζίνα του "Ovio Athens", όπως σημειώνει ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, αναδεικνύει τη δύναμη της ακαδημίας να μεταμορφώνει ζωές μέσω της μαγειρικής.

Foodon: Η ακαδημία μαγειρικής που μεταμορφώνει ζωές

Η Foodon προσφέρει δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε οικονομικά ευάλωτα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον χώρο της εστίασης και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

"Valtezziana 2.0": "Black Salami", τώρα και σε πιτσαρία

Το απόλυτο χιτ του αθηναϊκού σάντουιτς ψήνει σοβαρή πίτσα, σε ένα νέο χώρο της Βαλτετσίου.