'Cova Astir Marina' για ιταλιάνικο μπονβιβερισμό στη Βουλιαγμένη

H πιο κομψή pasticceria του πλανήτη πιάνει αθηναϊκό πόστο και ανοίγει τις πόρτες της την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

cova astir marina 2

Πίσω στο 1817, ο Ναπολιτάνος Antonio Cova δημιουργούσε στο Μιλάνο ένα από τα πιο ιστορικά γευστικά ινστιτούτα της Ιταλίας, το "Caffe del Giardino" δίπλα στο Teatro alla Scala. Η pasticceria του έκανε αμέσως σουξέ και με την πάροδο των δεκαετιών κέρδιζε ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, χάρη στους κομψούς χώρους, τα χαρακτηριστικά γλυκίσματα, τις ιδιαίτερες προτάσεις για πρωινά, γεύματα και απεριτίφ καθώς και το χιτ που ακούει στο όνομα παραδοσιακό panettone. Παράλληλα, το brand (πια) "Cova" καθιερωνόταν (και) για το μοναδικό στυλ και την κομψότητά του. 

Ο κοσμοπολίτικος τόπος συνάντησης για τους πατριώτες της επανάστασης της Risorgimento, που φιλοξενούσε την αφρόκρεμα της μιλανέζικης κοινωνίας εξελίχθηκε, μεγάλωσε και ωρίμασε σαν ιδέα, με αποτέλεσμα αρκετά χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το 1993, να ξεκινήσει διεθνή καριέρα. Αρχικά, με επέκταση στην Ασία -ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά του στο Χονγκ Κονγκ- και στη συνέχεια προσεγγίζοντας νέους προορισμούς, όπως τη Σανγκάη, το Μόντε Κάρλο, το Παρίσι, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, για να φτάσει σήμερα να μετρά 32 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Και εγένετο "Cova Astir Marina"

Η Αθήνα και ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της έρχονται να προστεθούν στα παραπάνω, με το "Cova Astir Marina", στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Με σεβασμό στην ιστορία του brand, έμφαση στη λεπτομέρεια και μια ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε αριστοκρατικό σαλόνι, το ολοκαίνουργιο σποτ φιλοδοξεί να γίνει ένας νέος αγαπημένος προορισμός, όπου όλα είναι μέρος μιας ξεχωριστής εμπειρίας: Μυρωδιά από φρεσκοζυμωμένα κρουασάν, παραδοσιακές τάρτες και πάστες, κέικ, αυθεντικός ιταλικός espresso και aperitivi, συν την αρχοντική του διακόσμηση που θα σε ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, ίσως και στο πρώτο ιστορικό καφέ "Cova", στο Μιλάνο το 1817. 

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 8

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 1

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 11

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 2

Όλα τα γλυκά για τα οποία το "Cova" είναι διάσημο παγκοσμίως, διατίθενται σε ένα εντυπωσιακό "window comptoir", μια αριστοκρατική βιτρίνα στην είσοδο της pasticceria, που μαγνητίζει αμέσως το βλέμμα.   

Απολαμβάνεις την εμπειρία πρωινού γεύματος σε μιλανέζικο στυλ, την ίδια στιγμή που το "Cova Astir Marina" σε περιμένει και για μεσημεριανό δίπλα στη θάλασσα. Η αθηναϊκή pasticceria όμως δεν περιορίζεται εκεί και σε υποδέχεται Παρασκευή και Σάββατο για fine dining με ιταλικές επιρροές, υπογραμμίζοντας την υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού και ποτού που πρεσβεύει.  

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 3

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 6

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 5

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 7


Info

Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης 
Τηλ. 214 4448250
Ανοιχτά Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή: 11:00 – 20:00, Παρασκευή & Σάββατο: 11:00 – 23:30

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.