"Al Gatto Verde": Νέο εστιατόριο από τον Massimo Bottura

Ο ξενώνας «Casa Maria Luigia» του Massimo Bottura και της Lara Gilmore, στην καρδιά της εξοχής της Μόντενα, υποδέχτηκε τον Σεπτέμβριο ένα νέο εστιατόριο που υλοποιεί τη «σύνθεση ηθικής και αισθητικής».

Al Gatto verde

Ο πολύ προσεκτικά σχεδιασμένος χώρος δημιουργήθηκε με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και γνώμονα τη βιωσιμότητα· η ενέργεια παράγεται με ηλιακούς συλλέκτες και σε όλους τους πόρους εφαρμόζονται πρακτικές μηδενικών αποβλήτων.

Al Gatto Verde

Al Gatto Verde

Διαβάστε Επίσης

Στην ανοιχτή κουζίνα και την τραπεζαρία κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα, ενώ έργα τέχνης του Αμερικανού εννοιολόγου Mike Bidlo, έργα πολυμέσων όπως το "Cash Cow" του Andy Warhol και τα πορτρέτα του Jackson Pollock από τον Gregory Greenfield-Sanders κοσμούν το εστιατόριο. Στο πηδάλιο της κουζίνας με κέντρο τον ξυλόφουρνο, η σεφ Jessica Rosval εξυψώνει τη φωτιά και ό,τι σχετίζεται με αυτήν –θερμότητα, καπνό, ψησίματα– με συμμάχους τα καλύτερα ιταλικά υλικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ποτό στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Σε περίπτωση που δεν είσαι παραλία ή διακοπές, η αγαπημένη πιάτσα του κέντρου είναι εδώ και σε περιμένει, σε νέα και κλασικά της στέκια.

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.