"Al Gatto Verde": Νέο εστιατόριο από τον Massimo Bottura

Ο ξενώνας «Casa Maria Luigia» του Massimo Bottura και της Lara Gilmore, στην καρδιά της εξοχής της Μόντενα, υποδέχτηκε τον Σεπτέμβριο ένα νέο εστιατόριο που υλοποιεί τη «σύνθεση ηθικής και αισθητικής».

Al Gatto verde

Ο πολύ προσεκτικά σχεδιασμένος χώρος δημιουργήθηκε με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και γνώμονα τη βιωσιμότητα· η ενέργεια παράγεται με ηλιακούς συλλέκτες και σε όλους τους πόρους εφαρμόζονται πρακτικές μηδενικών αποβλήτων.

Al Gatto Verde

Al Gatto Verde

Διαβάστε Επίσης

Στην ανοιχτή κουζίνα και την τραπεζαρία κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα, ενώ έργα τέχνης του Αμερικανού εννοιολόγου Mike Bidlo, έργα πολυμέσων όπως το "Cash Cow" του Andy Warhol και τα πορτρέτα του Jackson Pollock από τον Gregory Greenfield-Sanders κοσμούν το εστιατόριο. Στο πηδάλιο της κουζίνας με κέντρο τον ξυλόφουρνο, η σεφ Jessica Rosval εξυψώνει τη φωτιά και ό,τι σχετίζεται με αυτήν –θερμότητα, καπνό, ψησίματα– με συμμάχους τα καλύτερα ιταλικά υλικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.