Οινοποιείο Οινογένεσις: Δυο κόκκινα διαμάντια για τα Χριστούγεννα

Η πολυπλοκότητα συναντά την κοσμοπολίτικη φινέτσα στα αρώματά του, που εξελίσσονται όσο μένουν στο ποτήρι.

Οινοποιείο Οινογένεσις

H περίοδος των γιορτών μετρά πολλές μαζώξεις με φίλους και δείπνα γεμάτα θαλπωρή χάρη στα αγαπημένα μας κρασιά από το Οινοποιείο Οινογένεσις. Κι αφού η κρεατοφαγία αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική της, το μοσχαρίσιο φιλέτο, το κρέας με κόκκινη σάλτσα ή το καρπάτσιο θα αναδειχθούν μοναδικά από τους Φεγγίτες 2013, ένα ερυθρό ξηρό από Cabernet Sauvignon, Merlot και Cabernet Franc, με τον mineral χαρακτήρα και τις μεταξένιες του τανίνες να προσδίδουν ιδιαιτερότητα. Αν οι σάλτσες μας είναι έξτρα πικάντικες ή το δείπνο περιλαμβάνει κυνήγι, χοιρινό με λιαστή ντομάτα ή πιπεράτα τυριά, θα ανοίξουμε το Δέκα X 2011, επίσης ξηρό από Ξινόμαυρο και Merlot. Η πολυπλοκότητα συναντά την κοσμοπολίτικη φινέτσα στα αρώματά του, που εξελίσσονται όσο μένουν στο ποτήρι. Μαύρα φρούτα, σοκολάτα, καπνός και μπαχάρια αναβαθμίζουν την οινική μας εμπειρία, αλλά και την εμπειρία του φαγητού συνολικά.

Οινοποιείο Οινογένεσις

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"