'Paloma’s': Μία κουζίνα Λατινοαμερικάνα στο Κολωνάκι

Στη Χάρητος και το νέο αλέγρο bar restaurant, θα δοκιμάσεις coxinhas, anticuchos και causas και θα πιεις Colaborita και Manahatta.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma's στο Κολωνάκι

Το όνομά του από μόνο του υπόσχεται αρκετό fun και κλίμα παρεΐστικο αλλά σε παραπέμπει ευθέως στο Μεξικό. Κι όμως, το 'Paloma’s' δεν περιορίζεται γευστικά μόνο στη χώρα της αγαύης, των τάκος και των σομπρέρο αλλά απλώνει τα γαστρονομικά του δίχτυα στην ευρύτερη περιοχής της Λατινικής Αμερικής. 

Κάτι από Λατινική Αμερική

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ολόφρεσκο bar restaurant της οδού Χάρητος μετρά λίγες εβδομάδες ζωής και το συναντά κανείς εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε το 'Taco Maria'. Σε χαλαρώνει ευθύς με τα παστέλ χρώματά του, το ζωηρό περιβάλλον και την ταιριαστή με το γενικότερο κόνσεπτ διακόσμηση (ένα μιξ από ψάθινα και πήλινο υλικά, συν κάκτους), ενώ η ανοιχτή κουζίνα του δίνει μία έξτρα δόση σπιρτάδας και ζωντάνιας.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 8
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Κάτι παραπάνω από ολοζώντανη είναι και η κουζίνα εδώ, με τον Χάρη Τζαν (που ίσως γνωρίζεις από το 'Drakoulis Dry & Raw') να είναι αυτός που την καθοδηγεί. Το μενού του 'Paloma’s' έχει φτιαχτεί στη λογική του μοιράσματος και προσφέρει μπόλικες επιλογές, δίχως να γίνεται κουραστικό, κάνοντας focus σε γεύσεις από την Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και γενικότερα στο ούτως ή άλλως πολύ ενδιαφέρον νότιο τμήμα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.  

Σεβίτσε και τιραντίτο, causas και coxinhas, αντικούτσος και αρέπας είναι αυτά που -αναμενόμενα- αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στο μενού, το οποίο καταλήγει σε τρία ιδιαίτερα γλυκά.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 7

 Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές το σεβίτσε με λευκό ψάρι ημέρας, leche κόλιανδρου, πουρέ γλυκοπατάτας με καρύδα αλλά και crispy γλυκοπατάτα, αλάτι παλαμίδας και πιπέρι από σπόρους παπάγιας ή το αντίστοιχο τιραντίνο με pico και leche μάνγκο και τραγανό φαγόπυρο ή τα coxinhas με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και πουρέ πράσινου μήλου ή ακόμη και οι causas με πίκλα καλαμαριού και μεξικάνικη σάλτσα ταρτάρ.  

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 2

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 3

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 4

Η λίστα των cocktails προσαρμόζεται σε αντίστοιχο ύφος, με τα ποτά της -σε ύφος twisted classics αλλά με λατίνες ως επί το πλείστον πινελιές- να στέκονται τόσο στο πλευρό των πιάτων όσο και σόλο. 

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 9
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.