"Po'Boys" και στη Θεσσαλονίκη

Το δημοφιλές BBQ joint του Ψυρρή απέκτησε αδερφάκι στη συμπρωτεύουσα.

'Po'Boys' και στη Θεσσαλονίκη

Μία πενταετία πριν, ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το "Po'Boys" στην -αναγεννημένη και πολυσύχαστη πια- γειτονιά του Ψυρρή, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, τα άκρως χορταστικά burgers, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town, πρωταγωνιστώντας και στη γαστριμαργική σφαίρα του ελληνικού foodie διαδικτύου. Μάλιστα η φήμη του "Po'Boys" ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα φτάνοντας μέχρι το top-50 για τα καλύτερα ευρωπαϊκά BBQ joints. Fast forward στο σήμερα, το feelgood εστιατόριο όχι απλά συνεχίζει προς την ίδια γευστική κατεύθυνση αλλά φροντίζει να προσθέτει νέα ατού στην κρεατοφαγική γκάμα του, παράλληλα με την εξέλιξη σχεδόν σε κάθε γευστική του πτυχή.

Αφού λοιπόν κατόρθωσε να λειτουργήσει τόσο σαν ένα μέρος όπου όλοι φεύγουν γλείφοντας τα δάχτυλά τους όσο και σαν ένα κολέγιο που εκπαιδεύει κάθε ενδιαφερόμενο πάνω στην αμερικανική κουζίνα, έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα: Να πείσει άπαντες πως η γευστική κουλτούρα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού είναι κάτι περισσότερο από το τρίπτυχο μπέργκερ/χοτ ντογκ/τηγανητό κοτόπουλο. Και το κέρδισε.

Στο ανοιχτόκαρδο, θορυβώδες και πάντοτε φιλόξενο εσωτερικό του ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια επί της Αγαθάρχου, θα δοκιμάσεις πολλά και άκρως ενδιαφέροντα, πάντοτε σε ένα πλαίσιο πληθωρικότητας και XL νοστιμιάς, συνήθως συντροφιά με μία μπύρα Νήσος Θολή, που είναι το ρόφημα-χιτ εδώ. Στο "Po'Boys" όμως, ένιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν τις γεύσεις και τη φιλοσοφία τους περαιτέρω. Κι έτσι ανέβηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Και εγένετο "Po'Boys" SKG

Ο σεφ Σπόρος μαζί με τους φίλους του Po’Boys και λάτρεις του νόστιμου φαγητού Σταύρο Σαββίδη και Γιώργο Βακαλέρη που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν τη γωνία Δραγούμη και Αγίου Μηνά, στα Άνω Λαδάδικα για να ανοίξουν στη συμπρωτεύουσα τον βόρειο εκπρόσωπο του BBQ joint.

Η "συνταγή" γνωστή: Γεύσεις από τον αμερικάνικο Νότο, παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές και φυσικά το  αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ: Brisket, Pork Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα, σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120°C για τουλάχιστον 8 ώρες.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά αλλά έχει και άφθονες επιρροές από το αληθινό Αμερικάνικο φαγητό όπως το παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο Andouille (με μυστική συνταγή που έφερε ο Βασίλης από τη Νέα Ορλεάνη), το τραγανό Buttermilk Fried Chicken αλλά και το best- selling Mac n' Cheese,  ορεκτικό. Ο Βασίλης Σπόρος με την ομάδα του θα προσθέτουν σχεδόν κάθε μήνα και  νέα πιάτα ώστε το κοινό της Θεσσαλονίκης να πάρει μία αντιπροσωπευτική γεύση.

Ίδιο concept και όσον αφορά της μπύρες. Η λίστα με τις ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι ήδη μεγάλη ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με καινούριες ετικέτες. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.