"The Zillers Pastry Bar": Ένα νέο μοναδικό "ζαχαρο-εστιατόριο" στην Αθήνα

Ένα καινοτόμο ζαχαροπλαστείο που εισάγει νέα ήθη στην αθηναϊκή σκηνή άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο κέντρο από τον κορυφαίο chef pâtissier Γιώργο Πλατινό και την ομάδα του.

The Zillers Pastry Bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Αυτό το καινοτόμο ζαχαροπλαστείο ψήνεται εδώ και καιρό, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες άνοιξε για το κοινό, γεμίζοντας τα ράφια του και τη βιτρίνα του με χρυσαφένιες μοσχοβολιστές viennoiseries, λαχταριστά cookies, τρυφερά brioches, τάρτες, sablés και ερεθιστικά financiers. Ο Γιώργος Πλατινός, βραβευμένος πέρυσι ως chef pâtissier της χρονιάς, με την πολύ δυνατή ομάδα του και τον ιδιοκτήτη του βραβευμένου "Τhe Zillers" Γιάννη Βλαχογιάννη δημιούργησαν αυτό το αλλιώτικο ζαχαροπλαστείο που θα ταράξει τα νερά της αθηναϊκής γαστρονομίας, δίπλα στη Μητρόπολη, στη βόρεια είσοδο της Πλάκας Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ θα αναβιώσει η παλιά καλή συνήθεια να κάνουν οι Αθηναίοι την έξοδό τους για να απολαύσουν ένα γλυκό, η οποία με τα χρόνια σχεδόν εξαφανίστηκε. Αυτό θα γίνει όμως με τρόπο πολυσύνθετο και αναπάντεχο, καθώς το "The Zillers Pastry Bar" θα λειτουργεί, εκτός από take away, ως εστιατόριο επιδορπίων! Ένα "ζαχαρο-εστιατόριο", δηλαδή, όπου το μεσημέρι θα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε crème brûlée, clafoutis, φρουτοσαλάτα και ρυζόγαλο, μεταξύ άλλων, και το βραδάκι θα μπορείς να διαλέξεις à la carte από baba και μέχρι gâteau pistache Αιγίνης. Εκτός και αν είσαι πωρωμένος με τη χαρά και την αλεγρία της γλύκας και θες να ανέβεις στον ουρανό της ευτυχίας, δοκιμάζοντας ένα menu dégustation τεσσάρων επιδορπίων. Εκεί θα συναρμόζονται τρεις αλμυρές σπεσιαλιτέ από τον σεφ του αδελφού "The Zillers" (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin) Παύλο Κυριάκη. Ανάμεσά τους θα είναι σίγουρα μια σύνθεση γύρω από την αγκινάρα Ιερουσαλήμ μαγειρεμένη σαν "ριζότο", με μια καυτή κρέμα μαζί με τσιπς και παγωτό τρούφα, όπως και ένα πλατό τυριών σερβιρισμένο με ειδικά ψωμιά του Πλατινού.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάθομαι στο θερμό πορτοκαλί κομμάτι του μαγαζιού με τα ξύλινα τραπέζια και δοκιμάζω μια βελούδινη ντελικάτη crème brûlée σοκολάτας Caraibe σερβιρισμένη με παγωτό κακάο. Τα συνδυάζω με τον εξαιρετικό, αρχοντικό εσπρέσο La Bastilla Pineapple Candy, με γεμάτο σώμα και ωραιότατη οξύτητα (ένα μικρό grand cru της Νικαράγουα από την Fair). Το Vacherin mangue pecan από το menu dégustation είναι ένα σοφιστικέ διαμαντάκι με πολυσύνθετες υφές που συνδυάζει βανιλένια λεπτότητα και εξωτική οξύτητα μάνγκο. Μαλακώνει από μια γοητευτική φρουτοσαλάτα και συνδυάζεται αρμονικά με Cuvée Speciale του Καρανίκα. Αμ εκείνο το cremeux με σοκολάτα-πορτοκάλι και σάλτσα από λιωμένο παγωτό σαφράν; Έχει γεύση πολυεπίπεδη και τραγανό μπισκότο από φλούδα κακάο, που γεμίζει το στόμα με γκουρμέ αναπνοές.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το βραδινό menu dégustation θ’ αρχίσει να σερβίρεται σε μερικές ημέρες. Από το πρωί όμως θα βρίσκεις κορυφαίες λιχουδιές σε στιλ κρουασάν και διαφορετικά επιδόρπια ανάλογα με τις ώρες της ημέρας. Όλα είναι περιορισμένης παραγωγής μέσα στο εργαστήριο, οπότε μην παραξενευτείτε αν κάτι τελειώσει, απλώς κάντε κράτηση για την επόμενη μέρα. Σύντομα ελπίζω να μπει στο ρεπερτόριο κι εκείνη η εκπληκτική φινετσάτη τυρόπιτα με την εξαιρετική σφολιάτα που δοκίμασα ante primas.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Παλαιολόγου Βενιζέλου 9, κέντρο, 2103241651

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.