Η Selene Vedema επιστρέφει

Το σημαντικότερο γεγονός για τον αμπελώνα της Σαντορίνης επανέρχεται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Selene Vedema 2023

Selene Vedema για ακόμη μια φορά λοιπόν. Τον Σεπτέμβριο του 2022 συνέβη κάτι μαγικό, ένας φόρος τιμής στο παρελθόν και μία υπόσχεση για το μέλλον, αφού η Vedema της Έβελυν και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη επέστρεψε στο "σπίτι" της, στο εστιατόριο Selene, και ένωσε ξανά το σαντορινιό αμπελώνα και τους ανθρώπους του κάτω από την ίδια στέγη. Παράλληλα, χάρη στους διεθνούς φήμης και κύρους επίτιμους καλεσμένους της, αλλά και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις του διημέρου της, έστρεψε τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος, και όχι μόνο, πάνω της, και συνάμα πάνω στο νησί της Σαντορίνης.

Φέτος, στις 29-30 Σεπτεμβρίου ο θεσμός της Selene Vedema σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση MW επιστρέφει δυναμικά, πλαισιωμένος πλέον, όχι μόνο από τα παράλληλα οινικά, γαστρονομικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που έλαβαν χώρα πέρσι και θα συνεχιστούν και φέτος, αλλά και από τις δράσεις του Vedema Initiative.

Selene Vedema και πάλι

Έτσι αυτόν τον Σεπτέμβριο, η πολυαναμενόμενη Selene Vedema είναι ξανά γεγονός, όχι απλώς ως ένας θεσμός, αλλά ως το κεντρικό σημείο αναφοράς της οινικής και γαστρονομικής εξέλιξης του νησιού του ηφαιστείου. 

Το συναρπαστικό διήμερο, που αναμένεται να στρέψει και πάλι όλα τα βλέμματα στα Φηρά και στο μαγικό σκηνικό του Selene, θα είναι και φέτος γεμάτο με μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους παγκοσμίως καταξιωμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Mark Andrew, σημαίνουσες οινικές προσωπικότητες, όπως ο Neil Beckett, εκδότης του περιοδικού The World of Fine Wine, μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής και φυσικά ένα απαράμιλλο 4-hands dinner, που ενώνει τη Σαντορίνη με την Κέρκυρα, το Αιγαίο με το Ιόνιο, και συνοδεύεται από μερικές από τις καλύτερες οινικές ετικέτες. 

Selene Vedema 2023 1

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την ίδια τη Selene Vedema, τη μεγάλη γιορτή του κρασιού που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και θα φέρει όλους τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης και τα κρασιά τους στην κάναβα του Αγ. Ιωσήφ, ώστε το κοινό να μπορέσει να γνωρίσει από κοντά και να γευτεί το σαντορινιό αμπελώνα στο ποτήρι του, θα συμβούν τα εξής:

Ο Γιάννης Καρακάσης MW θα διοργανώσει δύο εξαιρετικά masterclasses. To "Σαντορίνη vs Βουργουνδία", που θα παρουσιάσει μαζί με τον Mark Andrew MW, συνιδρυτή των Noble Rot, και το "Σαντορίνη Νυχτέρι, παρελθόν, παρόν και μέλλον". Το πρώτο συναρπαστικό masterclass, το οποίο διεξαχθεί στα Αγγλικά, θα παρασύρει τους επισκέπτες, πάντα με την καθοδήγηση των δύο καταξιωμένων Masters of Wine, σε ένα ταξίδι αποκάλυψης των αποχρώσεων, των διαφορών και των ομοιοτήτων που κάνουν την κάθε περιοχή μοναδική. Κατά το δεύτερο masterclass, το οποίο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, ο Γιάννης Καρακάσης MW θα ξετυλίξει το μυστήριο γύρω από το Νυχτέρι, εξερευνώντας την περίπλοκη ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, με καλεσμένους του τον Πάρη Σιγάλα και τον Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος.

Selene Vedema 2023 3

Έκτορας Μποτρίνι

- O βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον πιο στενό του συνεργάτη και επικεφαλή του πολυβραβευμένου Etrusco της Κέρκυρας, τον σεφ Νίκο Μπίλλη, για ένα 4-hands δείπνο που θα συζητηθεί.

- Όλοι οι σεφ του Ομίλου Katikies θα δώσουν το "παρών", ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες μία γεύση από όλα τα εστιατόρια του Ομίλου σε ένα εντυπωσιακό δείπνο 12 σταδίων με πιάτα από το Selene, το Therasia, το Botrini’s και το Koukoumavlos

- Τέλος, η εικαστικός Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου θα επιμεληθεί μίας ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο Attending the Deep Sea, με τα έργα των καλλιτεχνών να μοιράζονται το δικό τους βίωμα θάλασσας και να κοσμούν το υποβλητικό lobby εισόδου του Selene, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.