Η Selene Vedema επιστρέφει

Το σημαντικότερο γεγονός για τον αμπελώνα της Σαντορίνης επανέρχεται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Selene Vedema 2023

Selene Vedema για ακόμη μια φορά λοιπόν. Τον Σεπτέμβριο του 2022 συνέβη κάτι μαγικό, ένας φόρος τιμής στο παρελθόν και μία υπόσχεση για το μέλλον, αφού η Vedema της Έβελυν και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη επέστρεψε στο "σπίτι" της, στο εστιατόριο Selene, και ένωσε ξανά το σαντορινιό αμπελώνα και τους ανθρώπους του κάτω από την ίδια στέγη. Παράλληλα, χάρη στους διεθνούς φήμης και κύρους επίτιμους καλεσμένους της, αλλά και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις του διημέρου της, έστρεψε τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος, και όχι μόνο, πάνω της, και συνάμα πάνω στο νησί της Σαντορίνης.

Φέτος, στις 29-30 Σεπτεμβρίου ο θεσμός της Selene Vedema σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση MW επιστρέφει δυναμικά, πλαισιωμένος πλέον, όχι μόνο από τα παράλληλα οινικά, γαστρονομικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που έλαβαν χώρα πέρσι και θα συνεχιστούν και φέτος, αλλά και από τις δράσεις του Vedema Initiative.

Selene Vedema και πάλι

Έτσι αυτόν τον Σεπτέμβριο, η πολυαναμενόμενη Selene Vedema είναι ξανά γεγονός, όχι απλώς ως ένας θεσμός, αλλά ως το κεντρικό σημείο αναφοράς της οινικής και γαστρονομικής εξέλιξης του νησιού του ηφαιστείου. 

Το συναρπαστικό διήμερο, που αναμένεται να στρέψει και πάλι όλα τα βλέμματα στα Φηρά και στο μαγικό σκηνικό του Selene, θα είναι και φέτος γεμάτο με μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους παγκοσμίως καταξιωμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Mark Andrew, σημαίνουσες οινικές προσωπικότητες, όπως ο Neil Beckett, εκδότης του περιοδικού The World of Fine Wine, μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής και φυσικά ένα απαράμιλλο 4-hands dinner, που ενώνει τη Σαντορίνη με την Κέρκυρα, το Αιγαίο με το Ιόνιο, και συνοδεύεται από μερικές από τις καλύτερες οινικές ετικέτες. 

Selene Vedema 2023 1

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την ίδια τη Selene Vedema, τη μεγάλη γιορτή του κρασιού που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και θα φέρει όλους τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης και τα κρασιά τους στην κάναβα του Αγ. Ιωσήφ, ώστε το κοινό να μπορέσει να γνωρίσει από κοντά και να γευτεί το σαντορινιό αμπελώνα στο ποτήρι του, θα συμβούν τα εξής:

Ο Γιάννης Καρακάσης MW θα διοργανώσει δύο εξαιρετικά masterclasses. To "Σαντορίνη vs Βουργουνδία", που θα παρουσιάσει μαζί με τον Mark Andrew MW, συνιδρυτή των Noble Rot, και το "Σαντορίνη Νυχτέρι, παρελθόν, παρόν και μέλλον". Το πρώτο συναρπαστικό masterclass, το οποίο διεξαχθεί στα Αγγλικά, θα παρασύρει τους επισκέπτες, πάντα με την καθοδήγηση των δύο καταξιωμένων Masters of Wine, σε ένα ταξίδι αποκάλυψης των αποχρώσεων, των διαφορών και των ομοιοτήτων που κάνουν την κάθε περιοχή μοναδική. Κατά το δεύτερο masterclass, το οποίο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, ο Γιάννης Καρακάσης MW θα ξετυλίξει το μυστήριο γύρω από το Νυχτέρι, εξερευνώντας την περίπλοκη ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, με καλεσμένους του τον Πάρη Σιγάλα και τον Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος.

Selene Vedema 2023 3

Έκτορας Μποτρίνι

- O βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον πιο στενό του συνεργάτη και επικεφαλή του πολυβραβευμένου Etrusco της Κέρκυρας, τον σεφ Νίκο Μπίλλη, για ένα 4-hands δείπνο που θα συζητηθεί.

- Όλοι οι σεφ του Ομίλου Katikies θα δώσουν το "παρών", ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες μία γεύση από όλα τα εστιατόρια του Ομίλου σε ένα εντυπωσιακό δείπνο 12 σταδίων με πιάτα από το Selene, το Therasia, το Botrini’s και το Koukoumavlos

- Τέλος, η εικαστικός Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου θα επιμεληθεί μίας ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο Attending the Deep Sea, με τα έργα των καλλιτεχνών να μοιράζονται το δικό τους βίωμα θάλασσας και να κοσμούν το υποβλητικό lobby εισόδου του Selene, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Top Notch 2023: Χρυσό φινάλε για τα 30 χρόνια των Χρυσών Σκούφων

Σε συνέχεια των απονομών των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας και των Χρυσών Σκούφων, η ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων Top Notch έρχεται στις 2 Οκτωβρίου με ένα ανατρεπτικό πάρτι στο "Grand Hyatt Athens", που θα απογειώσει το εορταστικό κλίμα για τα 30ά γενέθλια του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/10/2023

Ο Χρήστος Γλωσσίδης ήταν, είναι και θα είναι μάγειρας

Ο δημοφιλής σεφ και επικεφαλής της κουζίνας στα 'Feedel' μιλά για το χθες, το σήμερα και το αύριο της μαγειρικής του κοσμοθεωρίας.

Η Ίος είναι εργαστήριο γαστρονομικών ιδεών

Ανερχόμενη του Αιγαίου, το νησί με την άγρια ομορφιά είναι θέατρο γαστρονομικής δημιουργικότητας.

Μάκης Δεναξάς: "Η επένδυση στη γαστρονομία είναι φυσική εξέλιξη της φιλοξενίας"

Ο άνθρωπος πίσω από το "Liostasi" της Ίου, ένα από τα πιο ξεχωριστά boutique ξενοδοχεία των Κυκλάδων, αλλά και από το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" που απέσπασε φέτος έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο, εξηγεί γιατί η σύνδεση τουρισμού και γαστρονομίας είναι μια αυτονόητη συνταγή επιτυχίας.

Πήραμε το πτυχίο μας από το "Πανεψηστήμιο" του Burger Fest με τη βοήθεια της Visa

Επισκεφτήκαμε το μεγάλο food festival, που επέστρεψε για ένα ακόμη τετραήμερο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας.

Antigone Economides Ceramics: Ένα bazaar με ξεχωριστό dinnerware

Η Αντιγόνη Οικονομίδου ανοίγει για πρώτη φορά το studio της στο κοινό.

Το "Σymposio" επιστρέφει για νέα σεζόν στη Βαρβάκειο

Το viral event που ένωσε τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό σε ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό διασκέδασης, αλλάζοντας μια κι έξω τον τρόπο που βλέπουμε την Κεντρική Αγορά της πόλης, επανέρχεται για να υποδεχτεί το φθινόπωρο αυτήν την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου.