Τσικνίζουμε! Εστιατόρια και ταβέρνες για κάθε διάθεση

Η Τσικνοπέμπτη του 2023 έφτασε και σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμη κανονίσει κάτι (αν και θα το ήθελες), το "α" φροντίζει ώστε να μη μείνεις σε αναμμένα κάρβουνα.

6 διαφορετικές κοπές κρέατος για ψήσιμο στη σχάρα

Ζουμερά παϊδάκια και κοκορέτσι, premium κοπές μακράς ωρίμανσης ή τυλιχτά με λουκάνικο μαύρου χοίρου και κοντοσούβλι προβατίνας; Επιλέγουμε στέκια για την Τσικνοπέμπτη και την Αποκριά και το ρίχνουμε έξω κάνοντας focus σε κρεατοταβέρνες, grill houses και ατμοσφαιρικά steak restos που ψήνουν σε ζωντανή φωτιά. Δείτε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε και διαλέξτε πού θα "τσικνίσετε" με την παρέα σας. Αν ανήκετε στην κατηγορία του homo carnivorous που δε μερίμνησε τα δέοντα για τη σημερινή ημέρα, ιδού μερικές ακόμα νόστιμες προτάσεις. Μπορεί βέβαια εθιμοτυπικά στις σχάρες την "Τσικνοπέμπτη" να κρατούν σημαία τα κρεατικά, υπάρχουν όμως και μαγαζιά όπου ειδικές παρασκευές κάνουν το πέρασμά τους από ανοιχτή φωτιά ή ακόμα και απλά από μαντεμένια σκεύη απελευθερώνοντας ερεθιστικά αρώματα χωρίς να περιέχουν ίχνος υλικών ζωικής προέλευσης. Δείτε τις επιλογές μας για να περάσετε μια νόστιμη εναλλακτική Τσικνοπέμπτη και καλά "τσικνίσματα"!

> Περισσότερες προτάσεις στους οδηγούς του Αθηνοράματος εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.