Ο Άγιος Βαλεντίνος φοράει Χρυσό Σκούφο

Στους ρυθμούς της γιορτής των ερωτευμένων συντονίζονται τα χρυσοσκουφάτα ρεστοράν της πόλης με σπέσιαλ γαστρονομικά μενού για δύο.

gbroofgarden

GB Roof Garden

Δεν υπάρχει ωραιότερο πλάνο της Αθήνας από αυτό που θα απολαύσετε με το έτερον σας ήμισυ από την κορυφή της "Μεγάλης Βρεταννίας", παράλληλα βεβαίως με το ειδικό μενού 4 σταδίων (€ 98 κατ’άτομο) που έχει ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα ο executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του με γεύσεις εξαιρετικές σαν την τερίνα φουαγκρά με υφές από βύσσινα, elderflower και πατατόψωμο με τρούφα. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται και το μενού 4 σταδίων (€ 92 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί στην μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα του αδερφού "Tudor Hall". 

varoulko

Varoulko Seaside

Η θέα στα αραγμένα ιστιοπλοϊκά του Μικρολίμανου είναι διαχρονικά το πρώτο πιάτο που απολαμβάνουμε στο κορυφαίο ρεστοράν του Λευτέρη Λαζάρου. Ένεκα της ημέρας όμως το ειδικό μενού 6 σταδίων (€ 90 κατ’άτομο) φέρνει στο τραπέζι κι άλλα ωραία σαν το τραγανό μπριός με μαύρο σκόρδο και ξινόμηλο και το μπαρμπούνι με πούδρα μανιταριών και σος σαφράν. 

botrinis

Botrini’s 

Love is in the air φαίνεται να λέει και ο Έκτορας Μποτρίνι που προτείνει ένα ρομαντικό γαστρονομικό ταξίδι 11 σταδίων (€ 130 κατ’άτομο) με στάσεις σε χαρακτηριστικές του σπεσιαλιτέ όπως η έξοχη καρμπονάρα και η φίνα τάρτα με κολοκύθι και καρίκι Τήνου. Αφετηρία είναι ασφαλώς το ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι. 

zillers

The Zillers

Καθισμένοι στα ψηλά του boutique ξενοδοχείου "The Zillers" στη Μητροπόλεως θα έχετε την αίσθηση πως αγγίζετε τον Ιερό Βράχο, όσο ο δημιουργικός σεφ Παύλος Κυριάκης ξεδιπλώνει τις όμορφες προτάσεις του όπως το ταρτάρ καραβίδας με σορμπέ σαγκουίνι και χαβιάρι ή το χριστόψαρο με κυδώνια, αγκινάρα και λάδι άνηθου που περιλαμβάνονται στο πλούσιο μενού 7 σταδίων (€ 90 κατ’άτομο).

pelagos

Pelagos 

Ο μαγικός κόλπος του Αστέρα έχει πάντα άλλη χάρη και ιδίως όταν τον απολαμβάνεις από την κομψότατη σάλα του "Pelagos" που θυμίζει πολυτελές γιοτ έτοιμο να σαλπάρει. Ο εξαιρετικός σεφ Luca Piscazzi έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού 6 σταδίων (€ 125 κατ’άτομο) από το οποίο δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει το εμβληματικό του σπαγγέτι με χαβιάρι και όστρακα.  

soil

Soil

Η ιδιοσυγκρασιακή και φυσιολατρική μοντέρνα κουζίνα του Τάσου Μαντή εστιάζει, μέρα που είναι, στη ρομαντική της πλευρά. Στο ατμοσφαιρικό οίκημα του Παγκρατίου θα σας υποδεχτούν με ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος, ενώ η συνέχεια του ειδικού μενού 13 σταδίων (€ 135 κατ’άτομο) περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα πεσκανδρίτσα με κυνόροδο, άγριο σκόρδο και kombu, αλλά και σφυρίδα με αγκινάρα, μάραθο και μοσχολέμονο. 

hytra

Hytra

Το πρόσφατο γαστρονομικό ντεμπούτο του πολύ αξιόλογου σεφ Γιώργου Φελεμέγκα στο εστιατόριο της Στέγης προκάλεσε αίσθηση. Το ειδικό μενού 8 σταδίων (€ 70 κατ’άτομο) που έχει ετοιμάσει για του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή αφορμή για να γνωρίσετε την ιδιαίτερη μοντέρνα κουζίνα του μέσα από προτάσεις σαν το στρείδι με άγριο σέσκουλο, σέλινο και φύκια Κρήτης ή τη γαρίδα με αμύγδαλο, πράσινο σταφύλι και πράσο.

spondi
Photo: Restaurant's Facebook

Σπονδή

Το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου υποδέχεται τους ερωτευμένους με ένα πολύ ξεχωριστό μενού 8 σταδίων (€ 195 κατ’άτομο) που παντρεύει τις εκλεκτές πρώτες ύλες της γης και της θάλασσας με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Χτένια με καλαμάρι, ταπιόκα, σπανάκι και yuzu, αλλά και Wagyu με μαύρη τρούφα, πατάτα και μανιτάρια shiitake, στα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.