Δυο ξεχωριστά κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Το “Μηδέν Άγαν” και το “Μέτρον Άριστον” είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα γιορτινά γεύματα των ημερών που έρχονται.

οινοποιείο Παπαντώνη

Δύο κρασιά ενδεικτικά της κεντρικής φιλοσοφίας της Οινοποιίας  Παπαντώνη, που έχει να κάνει με την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας, προτείνουμε για τις γιορτές.

Το "Μηδέν 'Άγαν" πήρε το όνομα του από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό που είναι χαραγμένο στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει "τίποτα σε υπερβολή". Παράγεται από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, έχει βελούδινη στρογγυλή γεύση με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του περιλαμβάνει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, της φράουλας και του βατόμουρου. Παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Οινοποιείο Παπαντώνη

Παράλληλα με το "Μηδέν 'Άγαν" κυκλοφορεί και το "Μέτρον 'Άριστον" εσοδείας 2021. Είναι ένα ιδιαίτερο λευκό, ξηρό που παράγεται από το συνδυασμό του τοπικού Ροδίτη (65%) και του κοσμοπολίτικου Chardonnay (35%). Πρόκειται για έναν Πελοποννησιακό Οίνο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με απαλά χρώματα λεμονιού και πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη έρχονται αρώματα άνοιξης, ώριμου γκρειπ-φρουτ, λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. Το γεμάτο σώμα του χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια οξύτητα που εκπλήσσει τον ουρανίσκο αφήνοντας μια μακρά και ευχάριστη επίγευση. Το όνομα του, "Μέτρον 'Άριστον", προτείνει την αποφυγή των ακροτήτων και υπερβολών ως την ορθότερη στάση στη ζωή του ανθρώπου και εκφράζει την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας στην πλειονότητα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Παπαντώνη

Εστιάζοντας σε δυο μόνο ετικέτες την παραγωγή κρασιού, ο κεντρικός στόχος της Οινοποιίας Παπαντώνη είναι η παρασκευή όσο των δυνατόν καλύτερων κρασιών με απόλυτη προσήλωση στη σημασία των ονομάτων τους, τα οποία αντανακλούν τις ηθικές αξίες της οικογένειας Παπαντώνη. Άλλωστε ο Αντώνης Παπαντώνης, ο άνθρωπος πίσω από το κρασί, ξεκίνησε να ασχολείται με την αμπελουργία με στόχο να κρατήσει ζωντανή την ψυχή ενός αγαθού που είναι συνυφασμένο με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.  

papantonis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.