Αγγελής, ένα κρεοπωλείο που ξεχωρίζει στη Βαρβάκειο μας στρώνει γιορτινό τραπέζι

Ένα όνομα-εγγύηση για πιο νόστιμο γιορτινό τραπέζι.

Αγγελής Βαρβάκειος © Λεωνίδας Τούμπανος

Η γεμάτη αρώματα και γεύσεις Βαρβάκειος Αγορά είναι σταθερά αγαπημένος προορισμός όσων κυνηγούν το αυθεντικό στο φαγητό, τώρα στις γιορτές όμως, η επίσκεψη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι επιβάλλεται. Αν, μάλιστα, είσαι ήδη από τους φαν αυτής της γευστικής βόλτας, ξέρεις πού θα κάνεις τη στάση για εγγυημένη νοστιμιά στα κρεατικά και στα πουλερικά του πιο όμορφου τραπεζιού της χρονιάς: στο κρεοπωλείο Αγγελή. Απλά, γιατί δεν είναι ένα οποιοδήποτε κρεοπωλείο. Ο Θάνος Αγγελής, τρίτης γενιάς κρεοπώλης, με παράδοση, γνώση και άποψη για το κρέας έχει πάθος με την ποιότητα και θα σου δώσει το καλύτερο. Άλλωστε, το γεγονός ότι το μαγαζί λειτουργεί στο ίδιο μέρος εδώ και 40 χρόνια, τα λέει όλα. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, λοιπόν, στον Αγγελή είναι μια εγγύηση επιτυχίας. Ζώα ελεύθερης βοσκής, άρα πεντανόστιμα, κομμάτια που σου ετοιμάζει ο ίδιος για ψήσιμο, ιδέες και λύσεις. Όπως…

  • γαλοπούλες ελεύθερης βοσκής από την Κερκίνη Σερρών  -κάντε έγκαιρα την παραγγελία σας γιατί γίνονται ανάρπαστες!
  • γουρουνόπουλο με την τραγανή πέτσα του για τον φούρνο
  • αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος από το ορεινό Φιλότι της Νάξου
  • αγριογούρουνο και βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη
  • ρολά από μοσχαρίσιο -ή ό,τι άλλο θέλετε- κρέας γεμιστά ή έτοιμα για γέμισμα από εσάς. Σας τα φτιάχνει και με την κλασική χριστουγεννιάτικη γέμιση (ρύζι, κάστανο, κουκουνάρι).
  • λουκάνικα φρέσκα, χειροποίητα χοιρινά, μοσχαρίσια και από ζυγούρι
  • πάπια από την Κερκίνη, με παραγγελία
  • κοκορέτσι! Ναι, κοκορέτσι, γιατί αρέσει σε όλους και θα κάνει τη διαφορά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αγγελής βαρβάκειος
© Λεωνίδας Τούμπανος

Και μέχρι να πάρεις την παραγγελία σου, μπορείς να τσιμπήσει κι ένα καρπάτσιο. Ναι, όπως το ακούς, το απίστευτο και διάσημο μοσχαρίσιο καρπάτσιο του, που θα κοπεί άψογα μπροστά σου και θα σου σερβιριστεί έτσι στο όρθιο -μια γεύση που θα θυμάσαι.
Ο Θάνος Αγγελής, λοιπόν, είναι ένας κρεοπώλης που λατρεύει τη δουλειά του, γι αυτό και την κάνει σωστά και ξεχωριστά. Μεγαλώνοντας μέσα στο κρεοπωλείο του πατέρα του, την έμαθε από πρώτο χέρι, εξελίχθηκε κι έφτασε να έχει δημιουργήσει σήμερα ένα σύγχρονο κρεοπωλείο που ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολλά, με πιστούς ή μάλλον φανατικούς πελάτες. Η φιλοσοφία του είναι να προσφέρει την ποιότητα και την αυθεντικότητα της παράδοσης με σύγχρονο τρόπο. "Το ανταγωνιστικό μου πλεονέκτημα είναι ότι προμηθεύω τον πελάτη με ποιοτικό και κυρίως νόστιμο κρέας, σε πολύ καλή τιμή”, θα μας πει ο ίδιος. Και διαπιστώνουμε ότι το πετυχαίνει.

Αγγελής Βαρβάκειος
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ποιο είναι λοιπόν το διαφορετικό που θα εκτιμήσεις σε αυτό το κρεοπωλείο που διαθέτει κάθε είδους ποιοτικά κρέατα και πουλερικά:

  • Τα μοσχάρια του είναι αποκλειστικά ελληνικά και προέρχονται από παραδοσιακές εκτροφές μικρών παραγωγών της περιοχής της Κερκίνης. Όπως μάλιστα λέει ο ίδιος, "είναι ζώα που έχουν μεγαλώσει στη φύση, στον ήλιο και όχι υπό συνθήκες πάχυνσης…”.  Το ίδιο και τα πρόβατα και τα κατσικάκια.
  • Το κομμάτι του κρέατος που θα ζητήσεις θα σου το κόψει εκείνη τη στιγμή και θα σου το τεμαχίσει μαστόρικα, όπως επιθυμείς. Αν πάλι θέλεις, θα σου το κρατήσει για σίτεμα και ωρίμανση στα ειδικά του ψυγεία και θα το πάρεις όταν είναι έτοιμο στην καλύτερη στιγμή του, για να χαρείς μια βαθιά γεύση. Παράλληλα, θα μοιραστεί πρόθυμα μαζί σου την πολύχρονη εμπειρία του και θα σε συμβουλεύσει σχετικά με το ποιο κομμάτι να επιλέξεις για κάθε φαγητό, αλλά και μυστικά και tips για το πώς να το μαγειρέψεις.
  • Αν θέλεις ν΄ ασχοληθείς λιγότερο, αλλά να έχεις ένα επιτυχημένο φαγητό στο τραπέζι σου, θα εμπιστευθείς τα έτοιμα ρολά του από κάθε είδος κρέατος -μοσχάρι, χοιρινό, κατσικάκι, κοτόπουλο- γεμισμένα με γραβιέρα παλαίωσης και πιπεριές Φλωρίνης ή με ό,τι ζητήσεις, αλλά και παρόμοιο ρολό με κιμά -καμμία σχέση με ό,τι γνωρίζεις.
  • Τα λουκάνικά του πάλι, φρέσκα, χειροποίητα και χωρίς συντηρητικά, έχουν ελαφριά γεύση και φανατικούς φίλους .
  • Θα βρεις όλα τα μέρη του ζώου, από σπαλομπριζόλα μέχρι ουρά ή μάγουλο, θα παραγγείλεις επίσης ό,τι θέλεις και στις κοπές που θέλεις: rib eye, picanha, Τ-bone, φιλέτο ή σιδηρόδρομο για να πούμε τα βασικά.
  • Θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από κρέατα και πουλερικά με κοινό παρονομαστή τη σωστή εκτροφή και τη νοστιμιά.
  • Τιμές που είναι πραγματικά ανταγωνιστικές.

Αγγελής Βαρβάκειος
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αλλά θα βρεις και κάτι πολύ σημαντικό, που δεν περιγράφεται: τον ίδιο τον Θάνο Αγγελή και τη φιλική και πολύτιμη εξυπηρέτησή του. Φυσικά κι ένα καρπάτσιο κομμένο στη στιγμή, για τον δρόμο. Και μην ξεχνάμε… Βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο αυθεντικά σημεία της πόλης: ανάμεσα στα πλουμιστά λαχανικά, τα σπάνια τυριά, τα εξωτικά μπαχάρια, είναι απόλαυση κάθε φορά να μπαίνεις στους πολύβουους διαδρόμους της ιστορικής Αγοράς, να ψάχνεις και ν’ ανακαλύπτεις από τα καλά τα καλύτερα.

Αιόλου 81, Βαρβάκειος Αγορά, τηλ.  210 3232211- 210 3243464

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.