Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα “αλμυρό” panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Panetone

Ένα "αλμυρό” panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις. Η συννεφένια υφή του μιλανέζικου παραδοσιακού αρτοποιήματος, εδώ παντρεύεται αριστοτεχνικά με Parmiggiano Reggiano 24μηνης ωρίμανσης, ενώ μια ιδέα πιπέρι Sichuan τονίζει έξυπνα τη γεύση με τα φρουτώδη του αρώματα. Γοητευτικό umami με πολύ διακριτική αλμύρα, ένα κομψό αρτοποίημα που δίνει θέση στο panettone ανάμεσα στα γιορτινά deli, πλάι σε ευγενικά αλλαντικά όπως το prosciutto, ένα καπνιστό σολομό, foie gras και διάφορα πατέ και θα ταιριάξει υπέροχα με τα αφρώδη της γιορτής. 

Το κλασικό panettone Mito21 που παρασκευάζει με πραγματικό μεράκι ο ρεθυμνιώτης Μιχάλης Τυράκης στο Μιλάνο και εντυπωσίασε πέρσι στην πρώτη του εμφάνιση, διακρίθηκε ήδη με 2* στα έγκυρα Great Taste Awards. Πρόκειται για panettone artigianale, γνήσιο βιοτεχνικό αρτοποίημα, με διαδικασία παρασκευής που διαρκεί 72 ώρες και δεν περιέχει κανένα τεχνητό υλικό. Φέτος, η γκάμα διευρύνθηκε με το προαναφερθέν al Parmiggiano, αλλά και το Panettone al Cioccolato με κυβάκια μαύρης σοκολάτας και επιλεγμένη βανίλια Μαδαγασκάρης. 

Αγελαδινό βούτυρο, σταφίδα από την Κρήτη, γνήσια βανίλια και υψηλή περιεκτικότητα σε κρόκο αβγού που του χαρίζει ένα χρυσαφί χρώμα, μετράνε στα προσόντα του. 
Το "ψωμί του Τόνι” (pan del Ton) που κατέληξε σε "panettone”, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1945 στις κουζίνες των αρχόντων του Μιλάνου. Τα κλασικά αρωματικά του κρύβουν συμβολισμούς ευτυχίας: το πορτοκάλι για την αγάπη, το κίτρο για αιώνια υγεία, η σταφίδα για τον πλούτο και την ευμάρεια…  Και μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: τα κομψά κουτιά του Mito21 απεικονίζουν χαρακτηριστικά μοτίβα του Stile Liberty της ιταλικής Art Nouveau και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το ιστορικό μιλανέζικο τυπογραφείο του 1909, Bonvini. 

Στην Αθήνα βρίσκουμε τα Mito21 (basso των 500γρ. και αlto του 1κ) στα εξής σημεία: Kάβa ΟαΚ (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Βουλιαγμένη), Έργον (Μητροπόλεως, κέντρο), Πεντελικό (Λεωφ. Πεντέλης), Γαργαρέτα (Κουκάκι), Benito (Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο), Tiny Athens (Κολωνάκι), Νίκος Κολέτσας (Χαλάνδρι).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.