Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα “αλμυρό” panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Panetone

Ένα "αλμυρό” panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις. Η συννεφένια υφή του μιλανέζικου παραδοσιακού αρτοποιήματος, εδώ παντρεύεται αριστοτεχνικά με Parmiggiano Reggiano 24μηνης ωρίμανσης, ενώ μια ιδέα πιπέρι Sichuan τονίζει έξυπνα τη γεύση με τα φρουτώδη του αρώματα. Γοητευτικό umami με πολύ διακριτική αλμύρα, ένα κομψό αρτοποίημα που δίνει θέση στο panettone ανάμεσα στα γιορτινά deli, πλάι σε ευγενικά αλλαντικά όπως το prosciutto, ένα καπνιστό σολομό, foie gras και διάφορα πατέ και θα ταιριάξει υπέροχα με τα αφρώδη της γιορτής. 

Το κλασικό panettone Mito21 που παρασκευάζει με πραγματικό μεράκι ο ρεθυμνιώτης Μιχάλης Τυράκης στο Μιλάνο και εντυπωσίασε πέρσι στην πρώτη του εμφάνιση, διακρίθηκε ήδη με 2* στα έγκυρα Great Taste Awards. Πρόκειται για panettone artigianale, γνήσιο βιοτεχνικό αρτοποίημα, με διαδικασία παρασκευής που διαρκεί 72 ώρες και δεν περιέχει κανένα τεχνητό υλικό. Φέτος, η γκάμα διευρύνθηκε με το προαναφερθέν al Parmiggiano, αλλά και το Panettone al Cioccolato με κυβάκια μαύρης σοκολάτας και επιλεγμένη βανίλια Μαδαγασκάρης. 

Αγελαδινό βούτυρο, σταφίδα από την Κρήτη, γνήσια βανίλια και υψηλή περιεκτικότητα σε κρόκο αβγού που του χαρίζει ένα χρυσαφί χρώμα, μετράνε στα προσόντα του. 
Το "ψωμί του Τόνι” (pan del Ton) που κατέληξε σε "panettone”, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1945 στις κουζίνες των αρχόντων του Μιλάνου. Τα κλασικά αρωματικά του κρύβουν συμβολισμούς ευτυχίας: το πορτοκάλι για την αγάπη, το κίτρο για αιώνια υγεία, η σταφίδα για τον πλούτο και την ευμάρεια…  Και μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: τα κομψά κουτιά του Mito21 απεικονίζουν χαρακτηριστικά μοτίβα του Stile Liberty της ιταλικής Art Nouveau και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το ιστορικό μιλανέζικο τυπογραφείο του 1909, Bonvini. 

Στην Αθήνα βρίσκουμε τα Mito21 (basso των 500γρ. και αlto του 1κ) στα εξής σημεία: Kάβa ΟαΚ (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Βουλιαγμένη), Έργον (Μητροπόλεως, κέντρο), Πεντελικό (Λεωφ. Πεντέλης), Γαργαρέτα (Κουκάκι), Benito (Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο), Tiny Athens (Κολωνάκι), Νίκος Κολέτσας (Χαλάνδρι).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.