Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Μέλι

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης.

Περισσότεροι από 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα τους ενώ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας), μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι Άναμα Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής,  μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου κ.ά. Επίσης, θα παρουσιαστούν σπάνια μέλια (μέλι με σπιρουλίνα, με μαύρη σοκολάτα, με γκότζι μπέρι, μύρτιλο και μαστίχα, βιολογικές ποικιλίες κ.α), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού (φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι, ρακόμελο κ.ά.), παραδοσιακά γλυκίσματα με μέλι (παστέλια, μελεκούνια κα) καθώς και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι από: τα νησιά (Κάλυμνο, Ικαρία, Φούρνους,  Θάσο, Κέα, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Λήμνο, Σάμο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Χαλκιδική, Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι, Ροδόπη, Κιλκίς, Πιερία, Πρέβεζα, Δωδώνη) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία).

Παράλληλα θα διοργάνωθει απο τον ΕΟΣΣ, την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογων Ελλαδας και το Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ το το 13ο Συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι & τα Προϊόντα Μέλισσας, με θέμα: Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών –  Προσαρμογή Γενετικού Υλικού" 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου

2/12: 4 μ.μ – 9 μ.μ, 3/12 10 π.μ – 9 μ.μ, 4/12 10 π.μ – 9 μ.μ | Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για AMEA και παιδιά έως 12 ετών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.