"Hawker": Τι ετοιμάζουν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης Κίκης στα Πετράλωνα

Το επόμενο viral street food της πόλης θα έχει έδρα τα Άνω Πετράλωνα και χρυσοσκουφάτες υπογραφές.

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Από τη μία, ο Ερβέ Προνζάτο - ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, βραβευμένος πολλές φορές από τους Χρυσούς Σκούφους και με αρκετά χρόνια εμπειρίας πίσω του. Από την άλλη, ο Γρηγόρης Κίκης - ένας από τα πιο ταχύτατα ανερχόμενους μάγειρες στη χώρα -μόλις 26 ετών- και πρόσφατα νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy (Regional Competition/ South-East Europe & Mediterranean). Κοινός τόπος συνύπαρξής των δύο, το -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Hervé", ένα από τα πιο cool fine dining εστιατόρια που είδε ποτέ η Αθήνα. Μετά από αυτό, έρχεται όμως και το "Hawker".

Ένα διαφορετικό street food concept

Προσεχώς, οι δύο σεφ και συνέταιροι θα αποκτήσουν ένα ακόμη 'παιδί' - αναμένεται σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, στην πλατεία Μερκούρη αυτή τη φορά, το "Hawker" θα είναι ένα all day γευστικό spot που θα υπηρετεί το concept του fusion street food, με το μαγειρικό άγγιγμα πάντοτε των δύο μαγείρων.

> Διάβασε ακόμη: Το "Hervé" εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα

Τι -περίπου- θα σερβίρεται εδώ; Burgers με twists, hot dogs, πιάτα με κοτόπουλο, μπολ με ρύζι και σεβίτσε και γενικά φαγητό του δρόμου που θα έχει κάτι να πει, με πινελιές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Θα λειτουργεί ωστόσο από το πρωί με (πολύ καλό) καφέ (σε συνεργασία με τη Μέντα) και θα υπάρχουν επίσης on tap cocktails που θα επιμεληθεί ο Γιώργος Ευθυμόπουλος. Αναμένεται να γίνει στέκι που θα απευθύνεται σε κάθε είδος foodie στην πόλη, ενώ θα -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- θα διαθέτει και μία προσεγμένη αυλή, στο πίσω μέρος. Περισσότερα για το "Hawker" προσεχώς.

Once "Upon" a time στο Παλαιό Φάληρο

Ο Γρηγόρης Κίκης όμως δεν περιορίζεται σε αυτό, καθώς εμπλέκεται ενεργά (μαζί με δύο ακόμη συνέταιρους) και σε ένα ολόφρεσκο all day project στη γειτονιά του, το Παλαιό Φάληρο και την πλατεία Ντάβαρη. Το εν λόγω μέρος ανοίγει τις επόμενες ημέρες και ονομάζεται "Upon". Η κουζίνα του -που θα επιμελείται ο σεφ Κίκης- θα έχει επίσης fusion στυλ, προσαρμοσμένο σε μία πιο comfort λογική. Διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό κελάρι με 300+ ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ενώ πολύ σοβαρή δουλειά θα γίνει και στο κομμάτι του μπαρ, με μία πολύ ηχηρή υπογραφή. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.