"Hawker": Τι ετοιμάζουν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης Κίκης στα Πετράλωνα

Το επόμενο viral street food της πόλης θα έχει έδρα τα Άνω Πετράλωνα και χρυσοσκουφάτες υπογραφές.

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Από τη μία, ο Ερβέ Προνζάτο - ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, βραβευμένος πολλές φορές από τους Χρυσούς Σκούφους και με αρκετά χρόνια εμπειρίας πίσω του. Από την άλλη, ο Γρηγόρης Κίκης - ένας από τα πιο ταχύτατα ανερχόμενους μάγειρες στη χώρα -μόλις 26 ετών- και πρόσφατα νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy (Regional Competition/ South-East Europe & Mediterranean). Κοινός τόπος συνύπαρξής των δύο, το -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Hervé", ένα από τα πιο cool fine dining εστιατόρια που είδε ποτέ η Αθήνα. Μετά από αυτό, έρχεται όμως και το "Hawker".

Ένα διαφορετικό street food concept

Προσεχώς, οι δύο σεφ και συνέταιροι θα αποκτήσουν ένα ακόμη 'παιδί' - αναμένεται σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, στην πλατεία Μερκούρη αυτή τη φορά, το "Hawker" θα είναι ένα all day γευστικό spot που θα υπηρετεί το concept του fusion street food, με το μαγειρικό άγγιγμα πάντοτε των δύο μαγείρων.

> Διάβασε ακόμη: Το "Hervé" εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα

Τι -περίπου- θα σερβίρεται εδώ; Burgers με twists, hot dogs, πιάτα με κοτόπουλο, μπολ με ρύζι και σεβίτσε και γενικά φαγητό του δρόμου που θα έχει κάτι να πει, με πινελιές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Θα λειτουργεί ωστόσο από το πρωί με (πολύ καλό) καφέ (σε συνεργασία με τη Μέντα) και θα υπάρχουν επίσης on tap cocktails που θα επιμεληθεί ο Γιώργος Ευθυμόπουλος. Αναμένεται να γίνει στέκι που θα απευθύνεται σε κάθε είδος foodie στην πόλη, ενώ θα -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- θα διαθέτει και μία προσεγμένη αυλή, στο πίσω μέρος. Περισσότερα για το "Hawker" προσεχώς.

Once "Upon" a time στο Παλαιό Φάληρο

Ο Γρηγόρης Κίκης όμως δεν περιορίζεται σε αυτό, καθώς εμπλέκεται ενεργά (μαζί με δύο ακόμη συνέταιρους) και σε ένα ολόφρεσκο all day project στη γειτονιά του, το Παλαιό Φάληρο και την πλατεία Ντάβαρη. Το εν λόγω μέρος ανοίγει τις επόμενες ημέρες και ονομάζεται "Upon". Η κουζίνα του -που θα επιμελείται ο σεφ Κίκης- θα έχει επίσης fusion στυλ, προσαρμοσμένο σε μία πιο comfort λογική. Διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό κελάρι με 300+ ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ενώ πολύ σοβαρή δουλειά θα γίνει και στο κομμάτι του μπαρ, με μία πολύ ηχηρή υπογραφή. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.