"Hawker": Τι ετοιμάζουν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης Κίκης στα Πετράλωνα

Το επόμενο viral street food της πόλης θα έχει έδρα τα Άνω Πετράλωνα και χρυσοσκουφάτες υπογραφές.

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Από τη μία, ο Ερβέ Προνζάτο - ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, βραβευμένος πολλές φορές από τους Χρυσούς Σκούφους και με αρκετά χρόνια εμπειρίας πίσω του. Από την άλλη, ο Γρηγόρης Κίκης - ένας από τα πιο ταχύτατα ανερχόμενους μάγειρες στη χώρα -μόλις 26 ετών- και πρόσφατα νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy (Regional Competition/ South-East Europe & Mediterranean). Κοινός τόπος συνύπαρξής των δύο, το -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Hervé", ένα από τα πιο cool fine dining εστιατόρια που είδε ποτέ η Αθήνα. Μετά από αυτό, έρχεται όμως και το "Hawker".

Ένα διαφορετικό street food concept

Προσεχώς, οι δύο σεφ και συνέταιροι θα αποκτήσουν ένα ακόμη 'παιδί' - αναμένεται σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, στην πλατεία Μερκούρη αυτή τη φορά, το "Hawker" θα είναι ένα all day γευστικό spot που θα υπηρετεί το concept του fusion street food, με το μαγειρικό άγγιγμα πάντοτε των δύο μαγείρων.

> Διάβασε ακόμη: Το "Hervé" εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα

Τι -περίπου- θα σερβίρεται εδώ; Burgers με twists, hot dogs, πιάτα με κοτόπουλο, μπολ με ρύζι και σεβίτσε και γενικά φαγητό του δρόμου που θα έχει κάτι να πει, με πινελιές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Θα λειτουργεί ωστόσο από το πρωί με (πολύ καλό) καφέ (σε συνεργασία με τη Μέντα) και θα υπάρχουν επίσης on tap cocktails που θα επιμεληθεί ο Γιώργος Ευθυμόπουλος. Αναμένεται να γίνει στέκι που θα απευθύνεται σε κάθε είδος foodie στην πόλη, ενώ θα -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- θα διαθέτει και μία προσεγμένη αυλή, στο πίσω μέρος. Περισσότερα για το "Hawker" προσεχώς.

Once "Upon" a time στο Παλαιό Φάληρο

Ο Γρηγόρης Κίκης όμως δεν περιορίζεται σε αυτό, καθώς εμπλέκεται ενεργά (μαζί με δύο ακόμη συνέταιρους) και σε ένα ολόφρεσκο all day project στη γειτονιά του, το Παλαιό Φάληρο και την πλατεία Ντάβαρη. Το εν λόγω μέρος ανοίγει τις επόμενες ημέρες και ονομάζεται "Upon". Η κουζίνα του -που θα επιμελείται ο σεφ Κίκης- θα έχει επίσης fusion στυλ, προσαρμοσμένο σε μία πιο comfort λογική. Διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό κελάρι με 300+ ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ενώ πολύ σοβαρή δουλειά θα γίνει και στο κομμάτι του μπαρ, με μία πολύ ηχηρή υπογραφή. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.