"In Galera": ένα μισελενάτο εστιατόριο σε φυλακή στο Μιλάνο

Ψυχή και δημιουργός αυτού του ξεχωριστού πρότζεκτ συμπερίληψης και βιωσιμότητας είναι η Silvia Polleri.

In Galera

Ακούγεται απίστευτο και όμως ανάμεσα στα προτεινόμενα ιταλικά εστιατόρια από τον Οδηγό Michelin βρίσκεται στις φυλακές του Bollate στο Μιλάνο. Ψυχή και δημιουργός αυτού του ξεχωριστού πρότζεκτ συμπερίληψης και βιωσιμότητας είναι η Silvia Polleri. H ίδια ήταν ιδιοκτήτρια φημισμένου catering στο Μιλάνο όταν ο διευθυντής των φυλακών του Bollate της ζήτησε να αναλάβει τη σίτιση μέσα στις φυλακές.

In Galera

Ήταν μεγάλη πρόκληση για τη δυναμική Silvia, η οποία είναι και πρόεδρος του οργανισμού ABC La Sapienza in Tavola. Κατάφερε να βρει σπουδαίους σπόνσορες, όπως η PWC (PricewaterhouseCoopers), και ντόπιους αρχιτέκτονες που τη βοήθησαν στην υλοποίηση του σχεδίου της να δημιουργήσει το πρώτο εστιατόριο σε φυλακή στον κόσμο. Ένα σπουδαίο έργο εκπαίδευσης των κρατουμένων και επανένταξη τους στις επιχειρήσεις και την κοινωνία, καθώς προσθέτουν στο βιογραφικό τους και hospitality diploma.

In Galera

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε η Silvia είναι ενθουσιασμένη από την αγάπη που έδειξαν οι κρατούμενοι για τη μαγειρική, τα αρώματα, την προετοιμασία των πιάτων αλλά και από την κατά πρόσωπο επαφή τους με τους πελάτες,την οποία θεωρούσε μεγάλο στοίχημα. Οι κρατούμενοι εργάζονται σε συνεργασία με επαγγελματία σεφ και maître με στόχο να οικειοποιηθούν εκ νέου ή να μάθουν την κουλτούρα της εργασίας, φέρνοντάς τους σε σχέση με την αγορά, τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία των πολιτών.

In Galera

Για αυτό το δύσκολο και σπουδαίο έργο της η Silvia Polleri βραβεύτηκε, φέτος τον Οκτώβριο από τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα τελετής το Βατικανό. Στα βραβεία τιμώνται άνθρωποι από όλο τον κόσμο που διαπρέπουν για το έργο τους σε διάφορους τομείς.

In Galera

Το εστιατόριο λειτουργεί σε έναν μοντέρνο, λιτό και φωτεινό χώρο, μεσημέρι και βράδυ με πλούσιο μενού με εποχικά προϊόντα συνοδευόμενο από μια καλή λίστα κρασιών. Στον τοίχο το βλέμμα τραβούν πίνακες από διάσημες ταινίες που έχουν σχέση με τις φυλακές. Ο σεφ που είχε φοιτήσει στη σχολή του Gualtiero Marchesi ετοιμάζει ενδιαφέροντα και φινετσάτα πιάτα, spaghetti χειροποίητα, εξαιρετικά garganelli με σάλτσα σαμπαγιόν και σαφραν.

In Galera

Highlight το mahammara, τυπικό πιάτο από το Αλέπο (Χαλέπι) της Συρίας, κρέμα από πιπεριές με καρύδια, κρουτόν και φιλέτα γαύρου με βούτυρο από lemongrass. Εντυπωσιακή η πιατέλα με τα θαλασσινά, που περιλαμβάνει γυαλιστερές, μικρό χταποδάκι και γαρίδες. Νοστιμότατα τα γλυκά cannoli από ανανά γεμισμένα με ρικότα από αμύγδαλα και κόκκινα φρούτα του δάσους και η βελούδινη μους σοκολάτας με τζελ μέντας. Μια μοναδική, γαστρονομική και όχι μόνο, εμπειρία που εξιτάρει τον ουρανίσκο αλλά και το μυαλό και την ψυχή

In Galera

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.