Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Η συλλεκτική φιάλη  του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Δεν θα ήταν άτοπο να πεις ότι οι λέξεις ήλιος, θάλασσα, καΐκια, μεζές, ούζο συμπυκνώνουν εν πολλοίς την πεμπτουσία του ελληνικού καλοκαιριού. Τα μοναδικά ελληνικά καΐκια μάλιστα είναι συνώνυμα με την ελληνική ιστορία, συνδυάζοντας αισθητική και λειτουργικότητα χάρη στο ξεχωριστό σχήμα τους. Μη νομίζετε όμως ότι ξεπερνούν τις 2000  σ' όλη την επικράτεια, ειδικά από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση πριμοδοτεί την καταστροφή τους. Κι όμως, στολίζουν με την ξεχωριστή σιλουέτα τους τα γραφικά μας λιμάνια και αρμενίζουν στις θάλασσες βαμμένα σε ζωηρά χρώματα, μόνο που η ξυλοναυπηγική τέχνη δυστυχώς σιγά – σιγά χάνεται. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Ούζου Πλωμαρίου να αφιερώσει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και την τέχνη τους που κάποτε άνθιζε κυριολεκτικά στα καρνάγια. Η ολόλευκη φιάλη στολίζεται με τέσσερις πινελιές σε δημοφιλή χρώματα των καϊκιών μας - γαλάζιο, κόκκινο, κίτρινο και μαύρο- εκφράζοντας δημιουργικά την ομορφιά τους και το ελεύθερο πνεύμα τους.  

Ούζο Πλωμαρίου

Πίνοντας τις μυρωδάτες γουλιές του Ούζου Πλωμαρίου που μοσχοβολάνε γλυκάνισο, πιπέρι, χαμομήλι, φλούδες εσπεριδοειδών και κόλιαντρο, ταξιδεύεις πάνω απ' τα κύματα με τρεχαντήρια, περάματα, λίμπερτι, τσερνίκια, καραβόσκαρους, βαρκαλάδες, γάιτες και ζεις τη γοητεία της παράδοσης και της ναυτοσύνης, τόσο συνυφασμένης με το ελληνικό ταμπεραμέντο. Αξίζει λοιπόν μια προνομιακή θέση στην κάβα μας αυτή η συλλεκτική φιάλη - δημιουργικό από τους Red Design Consultants- δίπλα ίσως στην προηγούμενη συλλεκτική αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 για όσους πρόλαβαν και την πήραν. Ψάξτε να την βρείτε!

Ούζο Πλωμαρίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Στέφανος Παπανικολάου νέος Executive Chef του 'St.George Lycabettus'

Ο νέος σεφ φιλοδοξεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στους επισκέπτες του πολυβραβευμένου 'La Suite Lounge Rooftop', μέσα από το εκλεπτυσμένο μενού "Ελληνική Αρωματική Kουζίνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2023

'Okra': New age ελληνική μπιστρονομία, με γαρνιτούρα Ακρόπολη

Το φρέσκο εστιατόριο στο Μοναστηράκι θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον με τη θέα των αθηναϊκών φαβορί, πριν σε κερδίσει με την κουζίνα του.

Άλεξ Αγγελογιάννη, πώς νιώθεις ως National Chef of the Year στη Σκωτία;

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο Έλληνα σεφ που διέπρεψε στο σημαντικό διαγωνισμό του Craft Guild of Chefs.

Καλωσήρθες και πάλι "Kalua" στην Αθήνα

Έχοντας συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με την αθηναϊκή νύχτα, το "Kalua" επέστρεψε ως κεφάτο party restaurant στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Nyx Esperia Palace".

To "Wild Poppies" μόλις ξεφύτρωσε στη Σταδίου

Το πιο καινούργιο bar restaurant της πόλης είναι βαμμένο στο ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας και βαδίζει σε εξωτικά γευστικά μονοπάτια, με σεφ τον βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Στο 'Beefbar Athens' για τα signature πιάτα του brand

Ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι γεύσεων μέσα από το Beefbar Experience Menu.

"Norte Wine Bar Restaurant": Από τους αμπελώνες του κόσμου στη γεύση της Μεσογείου

Mε παριζιάνικη αισθητική και cozy ατμόσφαιρα, το wine bar είναι σημείο συνάντησης στην Κηφισιά.