Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα έλαμψε στο Greek Chefs Abroad II

Η διοργάνωση που φέτος σήκωσε αυλαία στις 9 Ιουλίου φιλοξενώντας πέντε βραβευμένους Έλληνες σεφ πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 10 Σεπτεμβρίου με θετικό απολογισμό για μία ακόμα χρονιά.

Ασημάκης Χανιώτης Marbella

Ο Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού "Aleria" μαζί με τον Ασημάκη Χανιώτη, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που σύστησε γεύσεις της θάλασσας επαναπροσδιορίζοντας κλασικές συνταγές, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο λονδρέζικο "Mazi" και που τώρα ξεκινάει κάτι εντελώς καινούργιο στη βρετανική πρωτεύουσα, και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth, ένωσαν τις δυνάμεις τους στα ξενοδοχεία του Ομίλου MarBella Collection, ξεδίπλωσαν την προσωπική οπτική τους για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα και επανασυστήθηκαν στο ελληνικό κοινό και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου από κάθε γωνιά της υφηλίου, παρουσιάζοντας συνταγές που τίμησαν τόσο την ελληνική κουλτούρα όσο και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. 

Marbella Skotidas
Πιάτο του John Skotida

Είπαν για την διοργάνωση οι συμμετέχοντες Guest Chefs:

Γκίκας Ξενάκης: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ο οποίος βοηθάει στη εξωστρέφεια της σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας."

Ασημάκης Χανιώτης: "Βάζω όλες μου τις δυνάμεις στο να προάγω τη χώρα μου μέσα από τα πιάτα μου και αυτό με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο."

Μαριάννα Λειβαδιτάκη: "Η εμπειρία να είμαι μέρος ενός γαστρονομικού φεστιβάλ στην Ελλάδα ήταν σημαντική. Δημιούργησα πιάτα με τοπικά προϊόντα, ελληνικές συνταγές με ένα twist, ως φόρο τιμής στις ρίζες μου."

John Σκοτίδας: "Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να μαγειρέψω στην Ελλάδα και το Greek Chefs Abroad μου έδωσε αυτήν την χαρά να δείξω την μαγειρική μου κουλτούρα, συνδυασμός Ελλάδας και εμπειριών εξωτερικού."

Γιάννης Κιόρογλου: "Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στο Greek Chefs Abroad και είναι πια σαν να επιστρέφω σπίτι μου."

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.